A Windows XP nem ismeri fel a DVD-RW típusú lemezeket

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 818733 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha egy Microsoft Windows XP-alapú számítógép DVD-meghajtójába DVD-RW típusú lemezt helyez, a Windows XP nem ismeri fel azt. A lemezen például látszólag nincsenek fájlok.

A probléma DVD-VR formátumúra formázott DVD-RW típusú lemezekkel is tapasztalható. Egyes, kereskedelmi forgalomban kapható DVD-felvevők a DVD-VR formátumot használják.

Oka

A probléma oka az, hogy az UDF (Universal Disc Format) fájlrendszer illesztőprogramja, az Udfs.sys a DVD-RW típusú lemezt 16 blokkos helyett 32 blokkból álló csomagméret segítségével próbálja olvasni. A CD-RW típusú lemezek 32, a DVD-RW típusúak azonban 16 blokkból álló csomagméretet használnak.

A megoldás

Információ a szervizcsomagról

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Információ a gyorsjavításról

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el. A javítás angol verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat. A javítás telepítését követően a fájl a következő fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) fog rendelkezni:
Dátum    Idő  Verzió      Méret Fájlnév  Szervizcsomag 
--------------------------------------------------------------------
2003.05.13. 01:42 5.1.2600.114  64 000 Udfs.sys  Nincs 
2003.05.13. 00:36 5.1.2600.1222  64 000 Udfs.sys  SP1


További információ

Ha továbbra is problémák jelentkeznek, amikor a Windows XP rendszert futtató számítógép DVD-RW típusú lemezt próbál olvasni, érdeklődjön a DVD-író gyártójánál a belső vezérlőprogram (firmware) esetlegesen elérhető frissítéseiről.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban jelent meg.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 818733 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbautohotfix KB818733
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com