A Windows üdvözlőképernyője nem jelenik meg a számítógép indításakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 817142 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A számítógép indításakor nem jelenik meg az Üdvözli a Windows bejelentkezési képernyő. Ilyenkor egy, az alábbiak egyikéhez hasonló hibaüzenet is megjelenhet:
 • Egy nemrég telepített program letiltotta az üdvözlőképernyőt és a gyors felhasználóváltást. Ezen lehetőségek visszaállításához el kell távolítania a programot.

  A következő fájlnév segíthet annak meghatározásában, hogy melyik program végezhette a változtatást:

  C:\Windows\System32\Awgina.dll.
 • Felhasználói felület hibája.

  Nem lehetett betölteni a következő bejelentkezési felhasználói felület DLL-t: C:\Windows\System32\Awgina.dll. A DLL cseréjéhez lépjen kapcsolatba a rendszergazdával, vagy állítsa helyre az eredeti DLL-t.
Ez a probléma akkor léphet fel, ha bekapcsolja a Windows XP Gyors felhasználóváltás szolgáltatását.

Oka

A probléma akkor fordulhat elő, ha telepítve van a Symantec pcAnywhere szolgáltatása, és a pcAnywhere azonosítást és hitelesítést lehetővé tevő grafikus (GINA) szűrője, az Awgina.dll megakadályozza a bejelentkezést a számítógépre.

Ha a pcAnywhere telepítve van, a szolgáltatás a Windows alapértelmezett GINA-fájlját, az Msgina.dll fájlt az Awgina.dll fájlra cseréli. A problémát az Awgina.dll fájl egyes verziói okozhatják.

A megoldás

A probléma megoldásához az alábbi módszereket használhatja, az adott helyzetnek megfelelően:

1. módszer: A PcAnywhere szolgáltatás GINA-szűrőjének kikapcsolása

Indítsa újra a számítógépet csökkentett módban, és kapcsolja ki a pcAnywhere szolgáltatás GINA-szűrőjét. Ehhez tegye a következőket:
 1. Indítsa újra a számítógépet csökkentett módban. Ehhez tegye a következőket:
  1. Indítsa újra a számítógépet.
  2. A „Válassza ki az indítani kívánt operációs rendszert” üzenet megjelenésekor nyomja le az F8 billentyűt.
  3. A Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek menüjében a nyílbillentyűk segítségével válassza a Csökkentett mód lehetőséget, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  4. Két- vagy többrendszeres számítógép használata esetén válassza a Microsoft Windows XP operációs rendszert a megjelenő listán, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Törölje a
  GinaDLL
  rendszerbeállítási bejegyzést. Ehhez tegye a következőket:Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára,
  2. Írja be a Megnyitás mezőbe a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  3. Keresse meg, majd jelölje ki a következő beállításkulcsot (korábbi nevén rendszerleíró kulcs):
   HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon
  4. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a GinaDLL bejegyzésre, majd kattintson a Törlés parancsra.
  5. Amikor a számítógép a törlési parancs megerősítését kéri, kattintson az Igen gombra.
  6. A Beállításszerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
 3. Indítsa újra a számítógépet.

2. módszer: A pcAnywhere szolgáltatás eltávolítása a számítógépről

Távolítsa el a pcAnywhere szolgáltatást a számítógépről. Ennek módjáról további tudnivalókat a program dokumentációjában vagy a Symantec Corporation következő webhelyén talál:
http://www.symantec.com/techsupp/

További információ

A Windows 2000 rendszerben előforduló kapcsolódó problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
306948 A pcAnywhere 9.0 telepítését követően a Windows 2000 rendszerű számítógépek folyamatosan újraindulnak (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja. A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 817142 - Utolsó ellenőrzés: 2007. április 6. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbprb KB817142
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com