Correctie: Door snel verwisselen van USB-apparaten werkt de USB-hostcontroller niet meer in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 816843 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is gearchiveerd. Het wordt aangeboden in de huidige vorm en wordt niet meer bijgewerkt.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als u een USB-apparaat dat is aangesloten op een UHCI USB-hostcontroller binnen vijf seconden vervangt door een ander USB-apparaat, werkt de hostcontroller niet meer.

Opmerking Dit probleem doet zich alleen voor als u een USB-apparaat binnen vijf seconden vervangt door een ander USB-apparaat.

Dit probleem komt voor in de volgende gevallen:
 • Als het USB-apparaat programmatisch wordt aangestuurd om verschillende apparaat-id's door te geven, zorgt dit ervoor dat het apparaat als een ander apparaat wordt gezien.
 • Dit probleem treedt meestal niet op wanneer u een USB-apparaat loskoppelt en vervolgens langer dan vijf seconden wacht voordat u het andere USB-apparaat aansluit.

Oplossing

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet voor die taal beschikbaar.

De Engelse versie van deze hotfix heeft de bestandskenmerken die in de volgende tabel worden weergegeven (of recentere bestandskenmerken). De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC-notatie (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar de lokale tijd geconverteerd. Als u het verschil tussen UTC en lokale tijd wilt bepalen, gebruikt u het tabblad Tijdzone van de optie Datum en tijd in het Configuratiescherm.
  Datum    Tijd  Versie     Grootte  Bestandsnaam
  --------------------------------------------------------------
  18-mrt-2003 05:47 5.1.2600.1187   137.344 Usbport.sys
  18-mrtr-2003 05:48 5.1.2600.1187   19.328  Usbuhci.sys

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Eigenschappen

Artikel ID: 816843 - Laatste beoordeling: maandag 12 januari 2015 - Wijziging: 4.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
Trefwoorden: 
kbnosurvey kbarchive kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbtshoot kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbfix kbbug kbusb kbqfe kbprb KB816843

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com