Az SQL Server ODBC-illesztőprogramjában tapasztalt teljesítménycsökkenés és memóriavesztés javítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 814410 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft SQL Server ODBC-illesztőprogramját (sqlsrv32.dll) használó alkalmazásokban teljesítménycsökkenés és memóriavesztés jelentkezhet az SQL Server 2000 Service Pack 3 (SP3) szervizcsomag bármely változatának telepítését követően. Ez különösen az eredményhalmazban nagy számú oszlopot visszaadó lekérdezések, illetve a nagy számú oszlopot visszaadó előkészített lekérdezések végrehajtása során vehető észre.

Oka

Az SQL Server 2000 SP3 szervizcsomag által telepített Microsoft SQL Server ODBC-illesztőprogramban módosult az az algoritmus, amellyel az SQL Server az ODBC-utasításokhoz szükséges oszlopok metaadatainak lefoglalását végzi. Az illesztőprogram bizonyos esetekben memóriavesztést okozhat.

A megoldás

A probléma elhárításához kövesse az alábbi módszerek egyikét:

1. módszer

Telepítse a Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.7 Service Pack 1 Refresh csomagot a számítógépen. Az MDAC 2.7 Service Pack 1 Refresh csomag letöltéséhez látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=9ad000f2-cae7-493d-b0f3-ae36c570ade8
Megjegyzés: A probléma fürtben való elhárításához az MDAC 2.7 Service Pack 1 Refresh csomagot vagy a gyorsjavítást a fürt összes csomópontjára telepítenie kell.

2. módszer

Az SQL Server 2000 Service Pack 3a (SP3a) szervizcsomag tartalmazza ennek a problémának a megoldását. A probléma elhárításához szerezze be az SQL Server 2000 legújabb szervizcsomagját. Erről bővebben a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat: 290211 A legfrissebb SQL Server 2000 szervizcsomag beszerzése.

3. módszer

Lépjen kapcsolatba a terméktámogatási szolgálattal a gyorsjavítás beszerzéséhez.

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el. A gyorsjavítás angol nyelvű kiadása a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió       Méret  Fájlnév
  -----------------------------------------------------------
  2003.02.10. 21:41 2000.81.9031.29  24 576 Odbcbcp.dll   
  2003.02.10. 21:40 2000.81.9031.29  385 024 Sqlsrv32.dll   

				

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma javítva lett az SQL Server 2000 Service Pack 3a szervizcsomagban. A problémának nincs kerülő megoldása.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 814410 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 5.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft SQL Server 2000 Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbautohotfix KB814410
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com