Cikk azonosítója: 813926 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk leírja a Windows XP Service Pack 1 (SP1) és a Service Pack 1a (SP1a) közötti különbségeket. A Windows XP frissítések egy-egy közös szervizcsomagban (service pack) kerülnek kiadásra. Ahhoz használhatja ezeket a szervizcsomagokat, hogy a Windows XP-t frissítse a legújabb javításokkal és funkciókkal bővítse a számítógépét. 2002 szeptember 9-én a Microsoft kiadta a Windows XP SP1 csomagot. 2003. február 3-án a Microsoft kiadta újra az SP1 csomagot SP1a néven.

További információ

Amennyiben nem futtatja a Windows XP SP1-et, telepítse az SP1a-t, hogy a Windows XP a legújabb biztonsági frissítését biztosítsa. Telepítsen minden további biztonsági frissítést és hotfix-et, melyet az SP1 kiadása óta publikáltak az olyan Windows XP alapú számítógépekre, melyek már futtatják az SP1a csomagot. A Windows Update folytatni fogja a felajánlásokat ugyanazokra a frissítésekre a Windows XP alapú számítógépeknél, melyek akár az SP1-et, akár az SP1a-t futtatják.

Annak meghatározásához, hogy a Windows XP SP1 verzióját futtatja-e, kattintson jobb egérgombbal a Sajátgép-re, majd kattintson a Tulajdonságok-ra. Amennyiben a "Service Pack 1" szöveg megjelenik a Rendszer felirat alatt, hogy már futtatja a Windows XP SP1 verzióját. Amennyiben nem az SP1a szöveg jelenik meg, a Windows XP SP1 verziót futtatja. A Microsoft nem követeli meg, hogy ha már telepítette az SP1-et, telepítse az SP1a csomagot is.

A Windows XP SP1a lényegében ugyanaz, mint a Windows XP SP1, kivéve, hogy a Microsoft virtual machine (VM) eltávolításra került az SP1a csomagból.

Technikai Változtatások

 • A Windows XP SP1a nem tartalmazza a Microsoft VM, mely támogatást nyújt a Java programok futtatásához.

  Megjegyzés Amennyiben futtatja a Windows XP-t, vagy a Windows XP SP1-et a Microsoft VM-mel együtt, folytatni tudja a Microsoft VM frissítését a Windows Update használatával. Amennyiben a Windows XP-t a Microsoft VM nélkül futtatja, nem kell telepítenie a Microsoft VM frissítéseit. Továbbá ezek a frissítések nem kerülnek felajánlásra, amikor meglátogatja a Windows Update oldalt. A Microsoft a továbbiakban nem teszi lehetővé, hogy a Microsoft VM-et letöltse olyan számítógépekre, melyeken a Microsoft VM még nem került telepítésre. További információért kérjük, tekintse meg a következő Micrososft weboldalt:
  http://www.microsoft.com/mscorp/java
  A következő lépésekkel meghatározhatja, hogy használja-e a Microsoft VM-et:
  1. Kattintson a Start menüre, majd kattintson a Futtatás-ra.
  2. Gépelje be a cmd szöveget, majd kattintson az OK gombra.
  3. A parancssorba gépelje be a jview szöveget, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

   Amennyiben nincs telepítve a Microsoft VM, a következő hibaüzenetet fogja kapni:
   'jview' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
 • Amikor telepíti a Windows XP SP1a-t, a következő bejegyzések kerülnek be a Rendszerleíró adatbázisba. Ezeket a változásokat okozza az SP1a telepítése:
  • A karakterlánc a következő regisztrációs kulcsba kerül, és az értéke a következő lesz: "a":
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SubVersionNumber
  • Az adat értéke a
   Description
   karakterláncnak, a következő regisztrációs kulcsban, SP1a-ra frissül:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP1\Q324720
 • A Windows XP Service Pack 1 címének bejegyzésében a Programok Hozzáadása/Eltávolítása eszközben a Vezérlőpultban megváltozik "Windows XP Service Pack 1a."-ra.

  Megjegyzések
  • Használhatja ezt a bejegyzést, hogy eltávolítsa a szervizcsomagot. Ez csak akkor jelenik meg, ha kiválasztotta a fájlok archiválását, amikor telepítette a szervizcsomagot.
  • Ez a bejegyzés nem kerül frissítésre, ha a Microsoft Software Installer csomagot használja ahhoz, hogy telepítse a Windows XP SP1a-t.

Dokumentáció változások

 • Az SP1a Release Notes címe lecserélődik "SP1a" szövegűre a legtöbb nyelvi verzióban. Más helyeken, ahol a "Service Pack 1" szöveg került használatra, nem változott.

  Megjegyzés A Microsoft weboldalon a "Service Pack 1" szöveg szerepelhet mind az SP1, mind az SP1a mellett is.
Nincs más változtatás, vagy frissítés, melyben eltérnének ezek a frissítések. További információért arról, hogy mi került javításra az SP1-ben és az SP1a-ban, és hogyan szerezheti be az SP1a-t, kérjük olvassa el a következő cikket a Microsoft TudásBázisban:
322389 How to Obtain the Latest Windows XP Service Pack

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 813926 - Utolsó ellenőrzés: 2005. november 14. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1a
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional SP1a
Kulcsszavak: 
kbqfe KB813926
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com