Windows XP rendszerű számítógépen a Lemezkarbantartó segédprogram nem válaszol a régen használt fájlok tömörítése közben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 812248 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

Amikor megkísérli a régen használt fájlok tömörítését egy Windows XP rendszerű számítógépen, előfordulhat, hogy a Lemezkarbantartó segédprogram nem válaszol, és a következőhöz üzenet jelenik meg:
A Lemezkarbantartó kiszámítja, mennyi terület szabadítható fel a következő meghajtón: (C:)
Ez eltarthat néhány percig.
Ellenőrzés: Régen használt fájlok tömörítése


Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50064


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha nem azon a számítógépen dolgozik, amelyen fennáll a probléma, flash meghajtóra vagy CD-re mentheti az automatikus javítást, hogy futtathassa a másik számítógépen.
Megjegyzés:

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben


Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha helytelen a beállításjegyzék azon rendszer-beállítási bejegyzése, amelyet a Lemezkarbantartó segédprogram a tömörített fájlok helyének meghatározásához használ. A probléma kerülő megoldásának lépései:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írja be a Keresés megkezdése mezőbe a regedit parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 3. Keresse meg a következő beállításkulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches
 4. Válassza a Fájl menü Exportálás parancsát, kattintson az Asztal elemre, írja be a VolumeCaches nevet a Fájlnév mezőbe, majd kattintson a Mentés gombra.

  Megjegyzés: Ez a lépés biztonsági másolatot készít a VolumeCaches beállításkulcsról (korábbi nevén rendszerleíró kulcs). Ha problémát észlel ezen lépések elvégzése után, ezzel a biztonsági másolattal visszaállíthatja a VolumeCaches beállításkulcs előző állapotát. A kulcs visszaállításához kattintson duplán a VolumeCaches.reg fájlra az asztalon, majd kattintson az Igen gombra.
 5. Bontsa ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches
 6. Törölje a Compress old files beállításkulcsot.
 7. Zárja be a beállításszerkesztőt.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Hivatkozások

A Lemezkarbantartó eszközről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
310312 A Windows XP Lemezkarbantartó segédprogramjának leírása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 812248 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme kbacwsurvey kberrmsg KB812248
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com