Cikk azonosítója: 810881 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Windows XP rendszerben mappa megnyitásakor az alábbi hibaüzenet jelenhet meg, amelyben a Mappa a meg nem nyitható mappa neve:
Mappa nem érhető el. A hozzáférés megtagadva.

Megjegyzés: Ha jelenleg Windows 7 vagy Windows Vista rendszert használ, tekintse meg a Microsoft webhelyén található következő cikket:

Windows 7 eseténHogyan nyithat meg egy fájlt, ha értesítést kapott a hozzáférés megtagadásáról?

Windows Vista eseténA fájlok vagy mappák megnyitásakor jelentkező hozzáférés-megtagadási hibák elhárítása 

Oka

A probléma abban az esetben léphet fel, ha a megnyitandó mappa NTFS fájlrendszerű köteten a Windows XP telepítése előtt, a Windows egy eltérő példányával lett létrehozva. Előfordulhat, hogy a mappához történő hozzáférés a megfelelő felhasználónév és jelszó megadásával sem lehetséges. A problémát a felhasználó biztonsági azonosítójának módosítása okozza. A megnyitandó mappa tulajdonosához tartozó biztonsági azonosító még abban az esetben is eltérő, ha a telepítés során a korábbival megegyező hitelesítő adatokkal hozza létre felhasználói fiókját.

Az alábbi műveletek végrehajtása esetén megfelelő felhasználónév és jelszó használatával sem nyitható meg a korábban létrehozott mappa:
 1. A Windows XP Professional telepítése előtt eltérő kötetre mutató célhely vagy tényleges hely megadása a Dokumentumok mappa számára
 2. Az elsődleges partíció formázása
 3. A Windows XP Professional rendszer telepítése

A megoldás

A probléma megoldásához kapcsolja ki az egyszerű fájlmegosztást, majd vegye saját tulajdonba a mappát:
 1. Az egyszerű fájlmegosztás kikapcsolása:
  1. Válassza a Start menü Sajátgép parancsát.
  2. Kattintson az Eszközök menü Mappa beállításai parancsára, majd a Nézet fülre.
  3. A Speciális beállítások listában törölje az Egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott) jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a mappára, melyet tulajdonba kíván venni, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. Kattintson a Biztonság fülre, majd kattintson az OK gombra, ha egy biztonsági üzenet jelenik meg.
 4. Kattintson a Speciális gombra, majd a Tulajdonos fülre.
 5. A Név listában jelölje ki saját felhasználónevét (ha rendszergazdaként jelentkezett be, válassza a Rendszergazda felhasználót vagy a Rendszergazdák csoportot).

  Amennyiben a mappa tartalmát is tulajdonba kívánja venni, jelölje be A tulajdonos cseréje az altárolókon és objektumokon is jelölőnégyzetet.
 6. Kattintson az OK gombra.

  A következő hibaüzenet jelenhet meg, amelyben a Mappa a tulajdonba venni kívánt mappa neve:
  Nincs engedélye ahhoz, hogy a(z) Mappa könyvtár tartalmát olvassa. Módosítja a könyvtár engedélyeit úgy, hogy Önnek teljes elérése legyen? Ha megnyomja az Igen gombot, akkor az összes engedély felül lesz írva.
 7. Kattintson az Igen gombra.
 8. Kattintson az OK gombra, majd állítsa be ismét a mappán, illetve annak tartalmán alkalmazni kívánt engedélyeket és biztonsági beállításokat.

További információ

A fájl- és mappaengedélyekkel kapcsolatos további információkért kattintson a Microsoft Tudásbázisban található következő cikk számára:
161275 Az NTFS-kötetek fájl- és mappabiztonsága közötti összefüggés (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 810881 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbacwsurvey kberrmsg kbprb kbfix KB810881
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com