De datum en tijdstempels bestanden bijwerken

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 69581 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

De volgende MS-DOS-opdracht werkt de datum- en tijdstempels van een bestand de naam 'Voorbeeld' zonder de inhoud van het bestand wijzigen. Dit lijkt het hulpprogramma TOUCH gevonden in XENIX en in sommige MS-DOS derden toolkits.
  COPY /B EXAMPLE +,,
				

Meer informatie

De opdracht kopiëren kunt samenvoegen tot een bestand naar een bestaand bestand als in het formulier worden gebruikt:
  COPY FILE1+FILE2
				
In dit voorbeeld worden de inhoud van bestand2 toegevoegd aan bestand1, verlaten Bestand2 ongewijzigd. Wanneer u in deze modus kopiëren, schakelt u de opdracht kopiëren ASCII-modus waarbij de ^ Z (0x01A) end of file-markering wordt gehonoreerd.

Met de bovenstaande opdracht dus dwingt de /b de opdracht kopiëren naar binaire modus de bestandsnaam het bestand worden bijgewerkt, is het plusteken (+) geeft aan dat een bestand moet worden toegevoegd en de,, (komma) worden tijdelijke aanduidingen voor de overige parameters (die niet zijn opgenomen in in dit voorbeeld). Omdat het bestand moet worden toegevoegd is opgegeven, de Opdracht kopiëren wordt niets toegevoegd en alleen de datum en tijd bijgewerkt stempels voor het bestand.

Het volgende batchbestand, TOUCH.BAT, kan worden gebruikt voor het automatiseren van de proces:
  @echo off
  if %1.==. goto end
  if not exist %1 goto end
  copy /b %1 +,, > nul
  echo %1 touched!
  :end
				
Batch-bestand moet één parameter van het bestand 'aangeraakt'. Als de parameter niet wordt opgegeven, regel 2 wordt het batchbestand afsluiten zonder iets te doen. Als het opgegeven bestand niet bestaat, regel 3, zal het batchbestand ook afsluiten.

Eigenschappen

Artikel ID: 69581 - Laatste beoordeling: zaterdag 9 juni 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft MS-DOS 4.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 5.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbmt KB69581 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 69581
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com