Slik endrer du standardprogrammer og aktiverer eller fjerner tilgang til Microsoft Windows og programmer fra andre enn Microsoft

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 332003 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

INNLEDNING

Når du installerer Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) eller Windows XP Service Pack 1a (SP1a), føyes funksjonen Angi programtilgang og standardprogrammer til i verktøyet Legg til eller fjern programmer i Windows XP. Du kan bruke denne funksjonen til å endre standardprogrammene du bruker til bestemte aktiviteter på datamaskinen, for eksempel søke på Internett, sende e-postmeldinger, spille av CD-ROMer eller prate med venner ved hjelp av et program for direktemeldinger. Du kan også angi hvilke programmer som skal være tilgjengelige på Start-menyen, på skrivebordet og andre steder.

Du må ha administrative rettigheter til å endre standard programinnstillinger i Windows XP. Hvis du bruker Microsoft Windows XP Professional og datamaskinen er en del av et nettverksdomene, må du være logget på som administrator eller som medlem i gruppen Administratorer for å endre standard programinnstillinger. Hvis du bruker Windows XP Professional eller Windows XP Home Edition og datamaskinen ikke er en del av et nettverksdomene, må du være logget på som datamaskinadministrator for å endre standard programinnstillinger.

Mer informasjon

Gjør følgende hvis du vil bruke funksjonen Angi programtilgang og standardprogrammer til å endre standardprogrammene du bruker for bestemte aktiviteter:
 1. Klikk Start, velg Alle programmer og klikk deretter Angi programtilgang og standardprogrammer.
 2. Bruk en av følgende metoder til å utføre den aktuelle oppgaven:
  • Hvis du vil tilbakestille innstillingene til innstillingene som ble angitt av leverandøren av datamaskinen, klikker du Datamaskinleverandør. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis datamaskinleverandøren installerte Windows XP SP1 på datamaskinen og anga innstillinger for denne funksjonen.
  • Hvis du vil bruke programmer som er inkludert i Microsoft Windows, som standardprogrammer for aktivitetene som er oppført tidligere i denne artikkelen, for eksempel søke på Internett, klikker du Microsoft Windows. Du kan bruke denne konfigurasjonen til å få tilgang til Microsoft-programmer eller andre programmer på datamaskinen, på Start-menyen, på skrivebordet og fra andre steder.
  • Hvis du vil bruke installerte programmer som ikke er fra Microsoft, som standardprogrammer, klikker du Ikke-Microsoft, og velger deretter ønskede alternativer. Denne konfigurasjonen fjerner tilgang til de angitte Windows-programmene.
  • Hvis du vil bruke en kombinasjon av Microsoft Windows-programmer og andre programmer for aktivitetene som er oppført tidligere i denne artikkelen, klikker du Egendefinert, og velger deretter ønskede alternativer. Ved å angi en egendefinert konfigurasjon kan du velge programmene som angis som standard for hver aktivitet, og programmene som er tilgjengelige på Start-menyen, på skrivebordet og andre steder. Hvis du ikke vil at det angitte programmet skal vises på Start-menyen, på skrivebordet eller andre steder der programmer vanligvis vises, fjerner du merket for Aktiver tilgang til dette programmet ved siden av et bestemt programnavn.
Obs! Programvareprodusenter bestemmer hvordan produktene fungerer med funksjonen Angi programtilgang og standardprogrammer. For enkelte programmer som ikke er fra Microsoft, kan det fortsatt vises ikoner på Start-menyen og andre steder, selv om du fjerner merket for Aktiver tilgang til dette programmet for det aktuelle programmet under Egendefinert.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker funksjonen Angi programtilgang og standardprogrammer, inkludert feilsøkingsinformasjon, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
328326 Slik bruker du funksjonen Angi programtilgang og standardprogrammer i Windows XP Service Pack 1
Hvis du vil ha mer informasjon om Windows XP-oppdateringspakker, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
322389 Slik får du tak i den nyeste oppdateringspakken for Windows XP
Obs! Dette er en "FAST PUBLISH"-artikkel som er opprettet direkte innenfor Microsofts kundestøtteorganisasjon. Informasjonen her leveres "som den er" som svar på problemer som kan oppstå. Som et resultat av den korte tiden det tar å gjøre materialet tilgjengelig, kan det inneholde skrivefeil, og det kan når som helst og uten forvarsel bli revidert. Se Vilkår for bruk for mer informasjon.

Egenskaper

Artikkel-ID: 332003 - Forrige gjennomgang: 27. juni 2014 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Nøkkelord: 
kbhowto kbenv kbprb KB332003

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com