Az alapértelmezett programok módosítása és a Microsoft Windows rendszerben található, illetve külső gyártótól származó programok hozzáférésének engedélyezése...

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 332003 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

A Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) vagy Windows XP Service Pack 1a (SP1a) szervizcsomag telepítésekor a Windows XP rendszer a Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései szolgáltatással bővíti a Programok telepítése és törlése segédprogramot. E szolgáltatás segítségével megváltoztathatja az egyes tevékenységekhez – például az internetböngészéshez, lemezek lejátszásához, illetve e-mailek vagy azonnali üzenetek küldéséhez – alapértelmezettként használt programokat. Emellett megadhatja azt is, hogy mely programok legyenek elérhetők a Start menüből, az asztalról és más helyekről.

A Windows XP alapértelmezett programbeállításait kizárólag rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználók módosíthatják: tartományhoz csatlakoztatott Windows XP rendszer esetén az alapértelmezett programbeállítások módosításához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként, míg különálló Windows XP Professional vagy Windows XP Home Edition rendszer használata esetén a számítógép rendszergazdájaként szükséges bejelentkezni.

További információ

Az egyes tevékenységekhez alapértelmezés szerint használt alkalmazások Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései szolgáltatás segítségével történő megváltoztatásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Minden program pontjára, majd kattintson a Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései parancsra.
 2. Végezze el a kívánt feladatot az alábbi módszerek valamelyikével:
  • A számítógép gyártója által megadott eredeti beállítások visszaállításához kattintson a Computer Manufacturer (Számítógépgyártó) választógombra. Ez a lehetőség kizárólag abban az esetben található meg, ha azt a gyártó a Windows XP SP1 rendszerrel a számítógépre telepítette.
  • Ha a jelen cikkben korábban említett tevékenységekhez (például az internetböngészéshez) a Microsoft Windows rendszer részét képező programokat szeretné alapértelmezésben használni, válassza a Microsoft Windows lehetőséget. E beállítás használatával a számítógépén lévő – akár a Microsoft által gyártott, akár más gyártótól származó – programokat hozzáférhetővé teheti a Start menüből, az asztalról és más helyekről.
  • Ha a számítógépén található, nem a Microsoft által gyártott programokat szeretné alapértelmezésben használni a cikkben korábban említett tevékenységekhez, kattintson a Nem Microsoft lehetőségre, és adja meg a kívánt beállításokat. Ennek a lehetőségnek a használatával letiltható a Windows megadott programjaihoz való hozzáférés.
  • Ha a korábban említett tevékenységekhez külső gyártótól származó és a Microsoft Windows rendszer részét képező programokat egyaránt szeretne használni, kattintson az Egyéni lehetőségre, és adja meg a kívánt beállításokat. Az egyéni konfiguráció használatával megadhatja az egyes tevékenységekhez alapértelmezettként használandó, valamint a Start menüből, az asztalról és más helyekről elérhető programokat. Az egyes alkalmazások programindításra szolgáló helyeken – például a Start menüben és az asztalon – történő megjelenítésének letiltásához törölje a jelet az adott program neve mellett található A program elérhetőségének engedélyezése jelölőnégyzetből.
Megjegyzés: Az egyes szoftverek Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései szolgáltatással való együttműködését a gyártók határozzák meg, így néhány, nem a Microsoft által gyártott program esetében előfordulhat, hogy annak ikonja az Egyéni beállításcsoportban található A program elérhetőségének engedélyezése beállítás letiltását követően is látható marad a Start menüben és más helyeken.

A Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései szolgáltatás használatáról és annak hibaelhárításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
328326 A Windows XP Service Pack 1 csomag Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései szolgáltatásának használata
A Windows XP szervizcsomagjairól további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 332003 - Utolsó ellenőrzés: 2014. június 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbprb KB332003
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com