Oletusohjelmien muuttaminen sekä Microsoft Windowsin ja muiden kuin Microsoftin ohjelmien käyttöoikeuksien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 332003 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

ESITTELY

Kun asennat Microsoft Windows XP Service Pack 1:n (SP1) tai Windows XP Service Pack 1a:n (SP1a), Windows XP:n Lisää tai poista sovellus -työkaluun lisätään uusi Määritä sovelluksen käyttöoikeudet ja oletukset -ominaisuus. Tämän ominaisuuden avulla voit muuttaa oletusarvon mukaisia ohjelmia, joita käytetään tietyissä tietokoneen toimissa, kuten Internetin selaamisessa, sähköpostiviestien lähettämisessä, CD-levyjen toistamisessa tai pikaviestinnässä ystävien kanssa. Voit myös määrittää Käynnistä-valikossa, työpöydällä ja muissa sijainneissa käytettävissä olevat ohjelmat.

Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta voit muuttaa oletusarvon mukaisia ohjelma-asetuksia Windows XP:ssä. Jos käytössäsi on Microsoft Windows XP Professional ja tietokoneesi kuuluu verkon toimialueelle, sinun on oltava kirjautuneena järjestelmänvalvojana tai Järjestelmänvalvojat-ryhmän jäsenenä, jotta voit muuttaa oletusarvon mukaisia ohjelma-asetuksia. Jos käytössäsi on Windows XP Professional tai Windows XP Home Edition ja tietokoneesi ei kuulu verkon toimialueelle, sinun on oltava kirjautuneena järjestelmänvalvojana, jotta voit muuttaa oletusarvon mukaisia ohjelma-asetuksia.

Enemmän tietoa

Voit muuttaa tiettyihin toimiin käyttämiäsi oletusarvon mukaisia ohjelmia Määritä sovelluksen käyttöoikeudet ja oletukset -ominaisuuden avulla seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kaikki ohjelmat ja valitse sitten Määritä sovelluksen käyttöoikeudet ja oletukset.
 2. Suorita haluamasi tehtävä jollakin seuraavista tavoista:
  • Jos haluat palauttaa asetukset tietokoneen valmistajan määrittämiksi asetuksiksi, valitse Tietokoneen valmistaja. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos tietokoneen valmistaja asensi Windows XP SP1:n tietokoneeseen ja määritti tämän ominaisuuden asetukset.
  • Jos haluat käyttää Microsoft Windowsiin sisältyviä ohjelmia oletusarvoisina ohjelmina aiemmin tässä artikkelissa luetelluille toimille, kuten Internetin selaamiseen, valitse Microsoft Windows. Voit käyttää tätä määritystä tietokoneesi Microsoft-ohjelmien ja muiden kuin Microsoftin ohjelmien käyttämiseen Käynnistä-valikossa, työpöydällä ja muissa sijainneissa.
  • Jos haluat käyttää tietokoneeseen asennettuja muita kuin Microsoftin ohjelmia oletusarvoisina ohjelmina, valitse Muiden kuin Microsoftin sovellukset ja valitse sitten haluamasi asetukset. Tämä määritys poistaa määritettyjen Windows-ohjelmien käyttämisen.
  • Jos haluat käyttää sekä muita kuin Microsoftin ohjelmia että Microsoft Windowsin ohjelmia aiemmin tässä artikkelissa luetelluille toimille, valitse Mukauta ja valitse sitten haluamasi asetukset. Valitsemalla mukautetut määritykset voit valita kullekin toimelle oletusarvoisiksi määritetyt ohjelmat sekä Käynnistä-valikossa, työpöydällä ja muissa sijainneissa käytettävinä olevat ohjelmat. Jos et halua määritetyn ohjelman näkyvän Käynnistä-valikossa, työpöydällä tai muissa sijainneissa, joissa ohjelmat yleensä sijaitsevat, poista haluamasi ohjelman vieressä olevan Salli tämän ohjelman käyttö -valintaruudun valinta.
Huomautus Ohjelmiston valmistajat määrittävät, miten heidän ohjelmansa toimivat Määritä sovelluksen käyttöoikeudet ja oletukset -ominaisuuden kanssa. Joidenkin muiden kuin Microsoftin ohjelmien kuvakkeet saattavat näkyä Käynnistä-valikossa ja muissa sijainneissa edelleen, vaikka poistaisit Salli tämän ohjelman käyttö -valintaruudun valinnan Mukauta-alueella.

Saat lisätietoja Määritä sovelluksen käyttöoikeudet ja oletukset -ominaisuuden käyttämisestä ja vianmäärityksestä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
328326 Määritä sovelluksen käyttöoikeudet ja oletukset -ominaisuuden käyttäminen Windows XP Service Pack 1:ssä (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja Windows XP Service Pack -päivityksistä napsauttamalla alla olevaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322389 Uusimman Windows XP Service Packin hankkiminen
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 332003 - Viimeisin tarkistus: 27. kesäkuuta 2014 - Versio: 1.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbenv kbprb KB332003

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com