Az Üzenetkezelő szolgáltatás ablakában internetes hirdetés jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 330904 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Előfordulhat, hogy az Üzenetkezelő szolgáltatás egy ablakában internetes hirdetés jelenik meg. A hirdetés az alábbihoz hasonló szöveget tartalmaz:
Üzenetkezelő szolgáltatás
Üzenetküldő: forrás, címzett: saját_számítógép_neve.internetszolgáltató_neve, időpont: dátum idő
Üzenet szövege
Az ilyen típusú üzeneteket „üzenetkezelő-levélszemétnek” is nevezik.

Oka

Ezt a problémát akkor tapasztalhatja, ha net send üzenetet kap valakitől, aki a Windows Üzenetkezelő szolgáltatását használja. Az Üzenetkezelő szolgáltatás egy olyan Windows-szolgáltatás, mely net send üzeneteket, valamint olyan üzeneteket továbbít, amelyeket a riasztási szolgáltatáson keresztül küldtek ügyfélszámítógépek és kiszolgálók között. A rendszergazdák például arra használhatják az Üzenetkezelő szolgáltatást, hogy felügyeleti riasztásokat küldjenek a hálózati felhasználóknak. A szolgáltatást a Windows rendszer és már szoftverek is használhatják. A Windows például arra használhatja a szolgáltatást, hogy egy nyomtatási feladat elkészültéről értesítse a felhasználót, vagy figyelmeztesse, ha a számítógép tápellátása megszakadt és átváltott a szünetmentes tápegységre (UPS). Ezenkívül a vírusirtó programok is igénybe vehetik az Üzenetkezelő szolgáltatást értesítések megjelenítése céljából. Az Üzenetkezelő szolgáltatás semmilyen szinten nem áll kapcsolatban a webböngészővel, a levelezőprogrammal, a Windows Messenger vagy az MSN Messenger programmal. A probléma az alábbi feltételek teljesülése esetén következhet be:
 • Az Üzenetkezelő szolgáltatás fut.
 • A Távoli eljáráshívás szolgáltatás fut.
 • Az internetkapcsolaton be van kapcsolva a bejövő szórt NetBIOS- (TCP/IP protokollon keresztüli NetBIOS) és UDP-adatforgalom.

A megoldás

A probléma megszüntetéséhez telepítsen vagy kapcsoljon be egy tűzfalprogramot, mely blokkolja a bejövő szórt NetBIOS- és UDP-adatforgalmat. A probléma megszüntetésére használt módszert a számítógépen futó operációs rendszertől és az internetre csatlakozás módjától függően kell kiválasztani. A cikk további részei számos különböző példakonfigurációt és megoldási módszert mutatnak be.

Közvetlen internetcsatlakozás használata esetén

Ha egyetlen számítógépet használ, mely közvetlenül csatlakozik az internetre (például kábelmodem, DSL-modem vagy telefonos modem segítségével), akkor telepítsen egy tűzfalat és blokkolja a bejövő szórt NetBIOS- és UDP-adatforgalmat a számítógépen.

Windows XP használata esetén

Ha Windows XP rendszert futtat és közvetlenül csatlakozik az internetre (például kábelmodem, DSL-modem vagy telefonos modem segítségével), akkor telepítse a Windows XP Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagot és kapcsolja be az Internetkapcsolat tűzfala (ICF) szolgáltatást. Alapértelmezés szerint a Windows XP SP1 csomag telepítésekor az Internetkapcsolat tűzfala (ICF) szolgáltatás be lesz kapcsolva, és minden bejövő adatforgalmat (egyedi címes küldést, csoportcímes küldést és szórást) blokkol. Alapértelmezés szerint ha a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag telepítve van, a Windows tűzfal be van kapcsolva.

Ha bővebb információt szeretne az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás blokkoló működésének Windows XP SP1 rendszerben megfigyelhető eme változásáról, nyissa meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét a cikk számára kattintva:
329928 Az ICF már blokkolja a kéretlen bejövő (egyedi címzésű vagy csoportcímzésű, valamint szórt) adatforgalmat (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az SP1 szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál további információt a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás engedélyezéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál további információt a cikk számára kattintva:
283673 Útmutató: az Internetkapcsolat tűzfalának kikapcsolása Windows XP rendszerben

Windows 2000 használata esetén

Ha Windows 2000 rendszert futtat és közvetlenül csatlakozik az internetre (például kábelmodem, DSL-modem vagy telefonos modem segítségével), akkor szerezzen be egy külső gyártótól származó tűzfalprogramot és blokkolja vele a bejövő szórt NetBIOS- és UDP-adatforgalmat. A tűzfalprogramokról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://www.microsoft.com/hun/athome/security/viruses/fwbenefits.mspx

Saját kezelésű, kis méretű hálózaton keresztül létesített internetkapcsolat esetén

Ha saját hálózatán belül kapcsolatmegosztással biztosít internetelérést több számítógépnek, akkor a tűzfalat csak a megosztott internetkapcsolaton telepítse, illetve engedélyezze.

Windows XP és az Internetkapcsolat megosztása funkció használata esetén

Ha a Windows XP rendszer Internetkapcsolat megosztása funkciójával biztosít internetelérést több számítógépnek, telepítse a Windows XP SP1 szervizcsomagot az Internetkapcsolat megosztása gazdaszámítógépén, és az Internetkapcsolat tűzfala funkciót csak ezen a gazdaszámítógépen engedélyezze.

Windows rendszer és hardveres internetkapcsolat-megosztó eszköz használata esetén

Ha útválasztó vagy más hardvereszköz használatával biztosít internetelérést több számítógépnek, állítsa be úgy a hardvereszközt, hogy blokkolja a bejövő szórt NetBIOS- és UDP-adatforgalmat. Ha további felvilágosításra van szüksége, érdeklődjön az internetkapcsolat-megosztó hardvereszköz gyártójától.

Nem saját kezelésű hálózaton keresztül létesített internetkapcsolat esetén

Ha vállalati hálózaton keresztül csatlakozik az internetre, vagy ha internetszolgáltatója (ISP) tűzfalat használ, kérje a hálózat rendszergazdáját arra, hogy állítsa be a tűzfalon a bejövő szórt NetBIOS- és UDP-adatforgalom blokkolását. Bővebb információért érdeklődjön a rendszergazdánál, illetve az internetszolgáltatónál.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként kikapcsolhatja az Üzenetkezelő szolgáltatást. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra (vagy mutasson a Beállítások pontra, és ezután kattintson a Vezérlőpult parancsra).
 2. Kattintson duplán a Felügyeleti eszközök ikonra.
 3. Kattintson duplán a Szolgáltatások elemre.
 4. Kattintson duplán az Üzenetkezelő elemre.
 5. Az Indítás típusa listából válassza a Letiltva lehetőséget.
 6. Kattintson a Leállítás, majd az OK gombra.
Megjegyzés: Ha az Üzenetkezelő szolgáltatás nem fut, a riasztási szolgáltatástól származó üzeneteket (például a vírusirtó program által küldött értesítéseket) a rendszer nem jeleníti meg. Ha az Üzenetkezelő szolgáltatás ki van kapcsolva, akkor a közvetlenül tőle függő szolgáltatások egyike sem indul el, és a rendszeresemény-napló egy hibaüzenetet rögzít erről. Ezért a Microsoft azt javasolja, hogy az Üzenetkezelő szolgáltatás kikapcsolása helyett inkább telepítsen egy tűzfalat és állítsa be azt a bejövő szórt NetBIOS- és RPC-adatforgalom blokkolására.

További információ

Az Üzenetkezelő szolgáltatás a 135-ös, 137-es és 138-as UDP-portot, a 135-ös, 139-es és 445-ös TCP-portot, valamint egy 1024-esnél nagyobb ideiglenes („rövid életű”) portszámot használ.

A tűzfalak blokkolják a net send üzeneteket és megóvják számítógépét az internetről érkező más ártó szándékú csatlakozási kísérletektől. A támadó kísérletek az alábbi műveletek végrehajtására lehetnek kialakítva:
 • Személyes információk lekérése
 • Illegális szoftverterjesztés a célszámítógép merevlemez-területének lefoglalásával
A problémával kapcsolatban a Microsoft következő webhelyén olvashat bővebben:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/security/learnmore/stopspamv45.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 330904 - Utolsó ellenőrzés: 2006. november 21. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows Messenger 4.6
 • Microsoft Windows Messenger 4.7
 • MSN Messenger 5.0
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Kulcsszavak: 
kbfirewall kbenv kbprb kbpubtypekc kbmsccsearch KB330904
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com