Cikk azonosítója: 330182 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A számítógép Windows XP rendszerre történő frissítését követően az alábbi Stop-hibaüzenet jelenhet meg:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104 vagy 0xFC937E04)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Megjegyzés: A zárójelben látható négy paraméter közül csak az egyik jelenik meg, a leállási hiba okától függően.

Oka

Ez a probléma abban az esetben jelentkezhet, ha egy rendszerszál olyan kivételt okoz, amelyet a hibakezelő nem észlel. A hibaüzenet a következő körülmények esetén jelentkezhet:
 • Ha a probléma a Windows telepítése közbeni első újraindításkor, illetve a telepítőprogram futásának befejeződését követően lép fel, akkor a számítógép nem rendelkezik a Windows futtatásához szükséges minimális lemezterülettel.
 • Ha a probléma a Windows telepítése közbeni első újraindításkor, illetve a telepítőprogram futásának befejeződését követően lép fel, akkor az is lehetséges, hogy a számítógép BIOS rendszere nem kompatibilis a Windows rendszerrel.
 • A grafikus vezérlő illesztőprogramja nem kompatibilis a Windows rendszerrel.
 • Az eszközillesztők vagy rendszerszolgáltatások valamelyike megsérült.
 • Ha a probléma a Win32k.sys fájllal kapcsolatos, előfordulhat, hogy azt egy külső gyártótól származó távvezérlési program okozza.

A megoldás

Első lépések

A Windows hibajelentő szolgáltatásának használata

Kattintson a Hibajelentés küldése gombra, amikor a rendszer rákérdez arra, hogy el szeretné-e küldeni a hibajelentést a Microsoft vállalatnak.
 • Ha elérhető egy javítás vagy egy kerülő megoldás, kattintson a további információkat megjelenítő elemre, miután elküldte a jelentést. Ezzel beszerezheti a javítást, illetve tájékozódhat a probléma kerülő megoldásához szükséges lépésekről.
 • Ha nem létezik javítás vagy kerülő megoldás, a hibaelhárításhoz olvassa el a speciális hibaelhárítással foglalkozó részt. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a leírt speciális hibaelhárítási módszerekkel, kérjen segítséget, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. A terméktámogatási szolgálattal való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
  http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu

Speciális hibaelhárítás

A probléma az alábbi módszerekkel oldható meg.

1. módszer: Meggyőződés arról, hogy elegendő szabad merevlemez-terület áll rendelkezésre

Ellenőrizze, hogy a számítógépen elegendő szabad merevlemez-terület áll-e rendelkezésre. A Windows telepítésekor fellépő, lemezterülettel kapcsolatos problémák megoldásához szabadítson fel további lemezterületet a merevlemezen: törölje az ideiglenes fájlokat, az internetböngésző gyorsítótárának fájljait, a programok biztonságimásolat-fájljait és a lemezellenőrzések során mentett, fájltöredékeket tartalmazó CHK-fájlokat. Emellett a telepítéshez használhat egy másik, nagyobb szabad lemezterülettel rendelkező merevlemezt is.

2. módszer: A számítógép BIOS rendszerének frissítése

Győződjön meg arról, hogy a számítógép a legfrissebb BIOS rendszert használja. A BIOS legújabb verziójának beszerzéséhez lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával. Emellett ideiglenesen kikapcsolhatja a BIOS bizonyos memóriaszolgáltatásait, például a gyorsítótárazást és árnyékozást.

A számítógépgyártókkal való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

3. módszer: Eszközillesztők letiltása vagy frissítése

A számítógépben található PCI-eszközök Windows XP-kompatibilitásának megállapításához tekintse át a Microsoft hardverkompatibilitási listáját. A hardverkompatibilitási listáról további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

Frissítse a videokártya eszközillesztőjét a legújabb verzióra. Ha egy illesztőprogram név szerint szerepel a Stop-hibaüzenetben, tiltsa le vagy távolítsa el azt. Tiltsa le vagy távolítsa el a nemrégiben telepített eszközillesztőket és szolgáltatásokat. Ha a hiba a rendszerindításkor lép fel, és a rendszerpartíció NTFS fájlrendszert használ, a számítógépet csökkentett módban elindítva átnevezheti vagy törölheti a hibás illesztőprogramot. Ha az illesztőprogram csökkentett módban való indításkor is betöltődik, a fájlhoz történő hozzáféréshez a helyreállítási konzollal kell elindítania a számítógépet. A videokártya-illesztőprogramok csökkentett módban történő hibaelhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
292460 A videokártya illesztőprogramjának hibaelhárítása a Windows XP csökkentett módjában (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ha a probléma a Win32k.sys fájllal kapcsolatos, előfordulhat, hogy azt egy külső gyártótól származó távvezérlési program okozza. A szolgáltatás eltávolításához indítsa el a számítógépet a helyreállítási konzollal, és törölje a megfelelő rendszerszolgáltatás-fájlt.

4. módszer: Aláíratlan illesztőprogramok eltávolítása

Ha a Windows csökkentett módban sem indítható el, távolítsa el a Microsoft digitális aláírásával nem rendelkező illesztőprogramokat.

A műveletről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
316434 Speciális tiszta rendszerindításos hibaelhárítás a Windows XP rendszerben

5. módszer: Külső gyártótól származó illesztőprogramok eltávolítása

Bizonyos esetekben nem állapítható meg, hogy melyik, külső gyártótól származó illesztőprogram okozza a hibát. A probléma megoldásához ebben az esetben helyezze át az összes, külső gyártótól származó illesztőprogramot a Windows\System32\Drivers mappából egy másik helyre. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a számítógépet a helyreállítási konzollal vagy a Windows rendszer egy másik példányával (amennyiben a számítógépen egynél több rendszer található).
 2. Helyezze át a Windows\System32\Drivers mappából azokat a fájlokat, amelyek létrehozási dátuma nem egyezik a Windows XP rendszer 2001. augusztus 13-i dátumával. Ha a számítógép megfelelő működéséhez külső gyártótól származó IDE- vagy SCSI-vezérlőhöz tartozó illesztőprogram szükséges, azonosítja annak fájljait, és hagyja azokat a Windows\System32\Drivers mappában.
 3. Indítsa újra a számítógépet.
 4. Folytassa a Windows telepítését.
A Windows indítását megakadályozó szolgáltatások letiltásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
310602 A Windows indítását megakadályozó szolgáltatások és eszközök letiltása

További információ

Kizárólag Windows XP-illesztőprogramok használata, illetve az alábbi feltételek teljesülése esetén a hibát feltehetően hardverkompatibilitási probléma okozza:
 • A „STOP 0x7E” hibaüzenet a számítógép első indításakor jelent meg.
 • A „STOP 0x7E” hibaüzenet a telepítőprogram futtatását követően jelent meg.
 • A Windows telepítése során egyetlen, külső gyártótól származó eszközillesztőt sem telepített.
Ha Windows 2000 Professional rendszerről történő frissítést követően jelent meg a „STOP 0x7E” hibaüzenet, illetve ha nemrégiben új hardvereszközt telepített, előfordulhat, hogy a hibát egy nem kompatibilis illesztőprogram vagy hardvereszköz okozza.

Ha a továbbiakban is tapasztal a cikkben említett problémára emlékeztető hibákat, akkor valószínűleg egyéb problémáról van szó. A probléma megoldásához az alábbi, hasonló hibákkal foglalkozó cikkek nyújthatnak segítséget:
315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
314058 A Windows XP helyreállítási konzolja
308041 A Windows XP indítási problémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók
A további, esetleg alkalmazható hibaelhárítási lépésekről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
314063 „Stop: 0x0000000A” típusú hibával kapcsolatos problémamegoldás Windows XP rendszerben
Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásában, netán a jelen cikkben említettektől eltérő jelenségeket tapasztal, futtasson keresést a Microsoft Tudásbázisban további információért. A Microsoft Tudásbázis cikkeiben való kereséshez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/?LN=hu
A megjelenő oldalon írja be a hibaüzenet szövegét a Keresés mezőbe, vagy írja le a problémát a Keresés a tudásbázisban mezőben.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 330182 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbresolve kbenv kberrmsg kbprb KB330182
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com