Artikkelin tunnus: 330182 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Kun yrität päivittää tietokoneen Windows XP:ksi, seuraava STOP-virhesanoma saattaa tulla näyttöön:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104, 0xFC937E04)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Huomautus Tämän virhesanoman neljä parametria saattavat vaihdella STOP-virheen syyn mukaan.

Syy

Tämä ongelma saattaa ilmetä, jos järjestelmäsäie luo poikkeuksen, jota virheenkäsittely ei kaappaa. Näin saattaa tapahtua, jos vähintään yksi seuraavista ehdoista toteutuu:
 • Jos tämä ongelma ilmenee ensimmäisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen Windowsin asennuksen aikana tai asennusohjelman päättymisen jälkeen, tietokoneessa ei välttämättä ole tarpeeksi kiintolevytilaa Windowsin suorittamiseen.
 • Jos tämä ongelma ilmenee ensimmäisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen Windowsin asennuksen aikana tai asennusohjelman päättymisen jälkeen, tietokoneen BIOS on ehkä yhteensopimaton Windowsin kanssa.
 • Näyttösovittimen ohjaimet eivät ole yhteensopivat.
 • RAM-muisti on vioittunut.
 • Laiteohjain tai järjestelmäpalvelu on vioittunut.
 • Jos tämä ongelma liittyy Win32k.sys-tiedostoon, ongelma saattaa aiheutua kolmannen osapuolen kauko-ohjausohjelmasta.

Ratkaisu

Voit tehdä tämän ongelman vianmäärityksen seuraavilla tavoilla.

Tapa 1: Varmista, että kiintolevytilaa on tarpeeksi

Varmista, että kiintolevytilaa on tarpeeksi. Jos Windowsin asennuksen aikana ilmenee ongelmia, jotka liittyvät vapaan kiintolevytilan puuttumiseen, sinun on vapautettava tilaa kiintolevyltä. Poista tarpeettomat tilapäistiedostot, Internet-välimuistitiedostot, ohjelmien varmuuskopiotiedostot ja levytarkistusten .chk-tiedostot, jotka sisältävät tallennettuja tiedostosirpaleita. Voit käyttää asennukseen myös toista kiintolevyä, jossa on enemmän vapaata tilaa.

Tapa 2: Päivitä tietokoneen BIOS

Varmista, että tietokoneen BIOS-versio on ajan tasalla. Ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan ja hanki tietokoneen uusin BIOS-päivitys. Saatat joutua poistamaan tilapäisesti käytöstä BIOS-muistiasetukset, kuten välimuistin tai muistiin kopioimisen.

Saat tietokonelaitteiston valmistajien yhteystiedot napsauttamalla jotakin seuraavan luettelon artikkelien numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
65416 Kolmansien osapuolten laitteiston ja ohjelmiston valmistajien yhteystietoluettelo, A - K (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

60781 Kolmansien osapuolten laitteiston ja ohjelmiston valmistajien yhteystietoluettelo, L - P (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

60782 Kolmansien osapuolten laitteiston ja ohjelmiston valmistajien yhteystietoluettelo, Q - Z (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Tapa 3: Poista laiteohjaimet käytöstä tai päivitä ne

Selvitä Microsoftin yhteensopivien laitteiden luettelon (HCL, Hardware Compatibility List) avulla, ovatko tietokoneen PCI-laitteet yhteensopivia Windows XP:n kanssa.

Saat lisätietoja uusimman Windows XP:n yhteensopivien laitteiden luettelon hankkimisesta napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
314062 Uusin Windows XP:n HCL (Hardware Compatibility List) -luettelo (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Päivitä näyttösovittimen ohjaimet niiden uusimmiksi versioksi. Jos STOP-virhesanomassa on ohjaimen nimi, poista kyseinen ohjain käytöstä tai poista se kokonaan. Poista käytöstä äskettäin lisäämäsi ohjaimet tai palvelut tai poista ne kokonaan. Jos virhe ilmenee käynnistyksen aikana ja järjestelmäosion tiedostojärjestelmä on NTFS, saatat pystyä nimeämään viallisen ohjaimen tai poistamaan sen vikasietotilan avulla. Jos ohjainta käytetään vikasietotilan käynnistyksen osana, tietokone on käynnistettävä palautuskonsolin avulla, jotta tiedostoa voidaan käyttää.

Jos ongelma liittyy Win32k.sys-tiedostoon, ongelma saattaa aiheutua kolmannen osapuolen kauko-ohjausohjelmasta. Voit poistaa palvelun käynnistämällä tietokoneen palautuskonsolin avulla ja poistamalla sitten määritetyn järjestelmäpalvelutiedoston.

Tapa 4: Poista allekirjoittamattomat ohjaimet

Jos et pysty käynnistämään Windowsia vikasietotilassa, poista kaikki ohjaimet, jotka eivät ole Microsoftin digitaalisesti allekirjoittamia.

Saat lisätietoja tämän tekemisestä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
316434 Windows XP:n kehittyneen puhtaan käynnistyksen vianmäärityksen suorittaminen (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Tapa 5: Poista kaikki kolmannen osapuolen ohjaimet

Joissakin harvinaisissa tapauksissa et välttämättä pysty selvittämään, mikä kolmannen osapuolen ohjain aiheuttaa virheen. Voit tehdä tämän ongelman vianmäärityksen siirtämällä kaikki kolmannen osapuolen ohjainten tiedostot kansiosta Windows\System32\Drivers eri sijaintiin. Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Käynnistä tietokone palautuskonsolin avulla tai käynnistä se eri Windows-asennuksesta, jos olet tehnyt Windowsin rinnakkaisasennuksen.
 2. Siirrä kaikki Windows\System32\Drivers-kansion tiedostot, joiden luontipäivämäärä ei ole Windows XP:n luontipäivämäärä eli 13.8.2001. Jos tietokoneen oikea toiminta on riippuvainen jostakin kolmannen osapuolen IDE- tai SCSI-ohjaimen ohjaintiedostosta, sinun on selvitettävä kyseiset ohjaintiedostot ja jätettävä ne Windows\System32\Drivers-kansioon.
 3. Käynnistä tietokone uudelleen.
 4. Jatka Windowsin asennusohjelmaa.
Saat lisätietoja Windowsin käynnistymisen estävän palvelun poistamisesta käytöstä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
310602 Windowsin käynnistämisen estävän palvelun tai laitteen poistaminen käytöstä (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Enemmän tietoa

Jos seuraavat ehdot toteutuvat, ongelma saattaa olla laitteiston yhteensopimattomuus Windows XP:n kanssa, koska kaikki asennetut ohjaimet ovat Windows XP -ohjaimia:
 • Näyttöön tulee STOP 0x7E -virhesanoma tietokoneen käynnistämisen yhteydessä.
 • Näyttöön tulee STOP 0x7E -virhesanoma asennusohjelman suorittamisen jälkeen.
 • Et asentanut mitään kolmannen osapuolen ohjaimia Windowsin asennuksen aikana.
Jos näyttöön tulee STOP 0x7E -virhesanoma sen jälkeen, kun olet päivittänyt Windows 2000 Professionalista, tai jos olet äskettäin lisännyt uuden laitteen, ongelma saattaa aiheutua yhteensopimattomasta ohjaimesta tai laitteesta.

Jos haluat lisätietoja aiheeseen liittyvistä ohjeista, napsauta seuraavia artikkeleiden numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
315222 Windows XP:n vikasietotilan käynnistysasetusten kuvaus (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
314058 Windows XP:n palautuskonsolin kuvaus (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
308041 Windows XP:n käynnistysongelmien vianmäärityksen resursseja (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja muista käytettävistä vianmääritystoimista napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
314063 Stop 0x0000000A -virheen vianmääritys Windows XP:ssä (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 330182 - Viimeisin tarkistus: 7. kesäkuuta 2013 - Versio: 2.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbenv kberrmsg kbprb KB330182

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com