Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállítása és használata a Windows 2000 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 327850 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ha rendszergazdaként jelentkezett be, a Windows 2000 rendszer Automatikus frissítések szolgáltatása értesíti a számítógépére telepíthető új fontos frissítések megjelenéséről. Lehetősége van azt is beállítani, hogy a Windows milyen ütemezés szerint telepítse a frissítéseket a számítógépre. Az Automatikus frissítések szolgáltatás felváltja a korábban már telepített Értesítő kritikus Windows-frissítésekről nevű szolgáltatást, így az a továbbiakban nem ajánlja fel a fontos frissítéseket. Ez a cikk az Automatikus frissítések szolgáltatás Windows 2000 rendszerben történő telepítését és használatát ismerteti.

Az Automatikus frissítések szolgáltatás telepítése

Ha Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) rendszert használ, akkor nem kell telepítenie a Windows Automatikus frissítések szolgáltatást, mert az része a Windows 2000 SP3 szervizcsomagnak.

Az Automatikus frissítések szolgáltatás a Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot tartalmazó, Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server vagy Windows 2000 Advanced Server operációs rendszert futtató számítógépekre is telepíthető. Ha az Automatikus frissítések szolgáltatást rendszergazdaként egy Windows 2000 SP2 rendszerű számítógépre szeretné telepíteni, a következő frissítések valamelyikét kell telepítenie:
 • A Windows Automatikus frissítés szolgáltatásának 2002 júniusában kiadott frissítése

  A frissítés beszerzéséhez keresse fel a következő Microsoft Windows Update webhelyet:
  http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu
 • Az Automatikus frissítések szolgáltatás 2002 júniusában kiadott frissítése

  A frissítés letöltéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét (a Select Language listában válassza a Hungarian lehetőséget):
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=799432fb-c196-4f01-8cce-4f9ea58d6177&DisplayLang=en
  Megjegyzés: Ez a frissítés egy olyan Windows Installer csomag, amely vállalati környezetben történő üzembe helyezéshez használható. A Microsoft szoftverfrissítési szolgáltatásokat használó rendszergazdáknak a telepítést az új Automatikus frissítések szolgáltatás segítségével kell elvégezniük. Az Automatikus frissítések szolgáltatás használatát szoftverfrissítési szolgáltatásokat futtató kiszolgálókon a Microsoft webhelyén található következő dokumentáció ismerteti:
Megjegyzés: A frissítések telepítését követően újra kell indítani a számítógépet. Az Automatikus frissítések szolgáltatás a megadott beállításoknak megfelelően tölti le a frissítéseket. Ha az Automatikus frissítések szolgáltatás konfigurálására a telepítését követő 24 órán belül nem kerül sor, a program kéri a hálózati rendszergazdától vagy a helyileg bejelentkezett felhasználótól a beállítások elvégzését.

Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállításainak módosítása

Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállításai a Vezérlőpult Automatikus frissítések eszközével módosíthatók. Az Automatikus frissítések szolgáltatás összetevőinek telepítéséhez vagy beállításainak módosításához rendszergazdaként kell bejelentkeznie a számítógépre. Ha számítógépe hálózathoz csatlakozik, a hálózati házirend-beállítások megakadályozhatják az itt leírt műveletek végrehajtását.

A Windows 2000 tartományi rendszergazdák és a helyi rendszergazdák az Automatikus frissítések szolgáltatást a Csoportházirend segítségével is konfigurálhatják. Az automatikus frissítéseknek a Csoportházirend használatával történő beállításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
328010 Útmutató: Az automatikus frissítés konfigurálása csoportházirend vagy a rendszerleíró adatbázis beállításai segítségével

Az Automatikus frissítések szolgáltatás engedélyezése

Az Automatikus frissítések szolgáltatás engedélyezéséhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson duplán a Vezérlőpult Automatikus frissítések ikonjára.
 2. Kattintson az alábbi lehetőségek valamelyikére:
  • Értesítsen a frissítések letöltése előtt, és értesítsen újra a telepítés megkezdése előtt.
  • Töltse le a frissítéseket automatikusan, és értesítsen, amikor készen állnak a telepítésre.
  • Töltse le és telepítse a frissítéseket automatikusan a megadott ütemezés szerint.

Az Automatikus frissítések szolgáltatás letiltása

Az Automatikus frissítések szolgáltatás letiltásához hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson duplán a Vezérlőpult Automatikus frissítések ikonjára.
 2. Törölje a jelet A számítógép automatikus frissítése. Ezzel a beállítással a Windows Update szoftver automatikusan frissülhet az egyéb frissítések alkalmazása előtt. jelölőnégyzetből.
A Windows 2000 tartományi rendszergazdák és a helyi rendszergazdák az Automatikus frissítések szolgáltatást a Csoportházirend modul használatával vagy a rendszerleíró adatbázis közvetlen módosításával is letilthatják. Az automatikus frissítések csoportházirenddel vagy a rendszerleíró adatbázis segítségével történő beállításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
328010 Útmutató: Az automatikus frissítés konfigurálása csoportházirend vagy a rendszerleíró adatbázis beállításai segítségével

Függőben lévő frissítésekről történő értesítés beállítása

Amikor a Windows új frissítés elérhetőségéről küld értesítést, a frissítés letöltése vagy telepítése előtt kattintson az Automatikus frissítések párbeszédpanel Emlékeztessen később gombjára. Az Emlékeztető párbeszédpanelen megadhatja, hogy a rendszer mennyi várakozási idő múltán jelenítse meg újból a figyelmeztetést. Ha az emlékeztető letöltésre vonatkozik, a Windows csak aktív internetkapcsolat esetén jelenít meg emlékeztetőt. Ha az emlékeztető telepítésre vonatkozik, a rendszer a megadott ütemezésnek megfelelően jeleníti meg az emlékeztetőt.

Elérhető frissítések letöltése

Ha az Automatikus frissítések szolgáltatást úgy állítja be, hogy az a frissítések letöltése előtt értesítést jelenítsen meg, akkor új frissítések elérhetősége esetén megjelenik egy ikon a tálca értesítési területén. A rendelkezésre álló új frissítések letöltéséhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson duplán az értesítési területen látható ikonra.
 2. Tegye a következők egyikét:
  • Ha egy frissítést le szeretne tölteni, jelölje be a mellette lévő jelölőnégyzetet.
  • Ha egy frissítést nem szeretne letölteni, törölje a jelet a mellette lévő jelölőnégyzetből.
  A kijelölt frissítések letöltése a háttérben történik, így zavartalanul folytathatja munkáját a számítógépen. A letöltés nincs hatással más hálózati tevékenységekre (például az internetböngészésre), és nem lassítja azokat.

  A letöltés végeztével a tálca értesítési területén megjelenő ikon jelzi, hogy a frissítések készen állnak a telepítésre.

Letöltés felfüggesztése vagy újraindítása

Megkezdése után a letöltési folyamat bármikor felfüggeszthető és újraindítható. Ha a letöltés felfüggesztése után megszakítja az internetkapcsolatot vagy újraindítja a számítógépet, a Windows az internetkapcsolat újbóli létrejöttét követően automatikusan újraindítja a letöltést.

A letöltés szüneteltetéséhez vagy újraindításához hajtsa végre a következő műveleteket:
 1. Letöltés közben kattintson az értesítési területen látható ikonra, majd a Felfüggesztés lehetőségre.
 2. Ha eljött a letöltés újraindításának ideje, kattintson az Automatikus frissítés ikonra, majd a Folytatás elemre.

Az automatikus frissítések ütemezése

Megjegyzés: Az Automatikus frissítések szolgáltatás konfigurálásához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként kell bejelentkeznie. Ha a számítógép hálózathoz van csatlakoztatva, a hálózati házirendek meggátolhatják a beállítások elvégzését.
 1. Kattintson duplán a Vezérlőpult Automatikus frissítések ikonjára.
 2. Jelölje be a Töltse le és telepítse a frissítéseket automatikusan a megadott ütemezés szerint választógombot.
 3. Adja meg a frissítések letöltésének és telepítésének napját és időpontját.
Ha kritikus frissítéseket észlel, az Automatikus frissítések szolgáltatás az internetkapcsolat ideje alatt a háttérben automatikusan letölti ezeket a frissítéseket. A letöltést követően az Automatikus frissítések szolgáltatás megvárja a frissítések telepítésének ütemezett napját és időpontját. Az ütemezett napon és időpontban minden helyi felhasználó megkapja az alábbi üzenetet, amely legfeljebb öt percig látható:
A Windows készen áll a számítógéphez való frissítések telepítésére.

Telepíti most a frissítéseket?

(Ha nem tesz semmit, a Windows újraindítja a számítógépet 5:00 perc múlva.)
Ha rendszergazdaként jelentkezett be, az üzenet megjelenésekor vagy kattintson az Igen gombra a frissítések telepítéséhez, vagy kattintson a Nem gombra, ha azt szeretné, hogy az Automatikus frissítések szolgáltatás a legközelebbi ütemezett napon és időpontban telepítse a frissítéseket. Ha öt percen belül nem ad választ, a Windows automatikusan telepíti a frissítéseket.

Fontos: Lehet, hogy a frissítés telepítésének befejezéséhez újra kell indítani a számítógépet.

Korábban elutasított frissítések visszaállítása

Ha valamely frissítést nem szeretné letölteni, megadhatja az Automatikus frissítések szolgáltatásnak, hogy a későbbiekben újra ajánlja fel a frissítést. Az elutasított frissítések visszaállításának mikéntje az alábbi:
 1. Kattintson duplán a Vezérlőpult Automatikus frissítések ikonjára.
 2. Kattintson az Elutasított frissítések, majd az Igen gombra az elutasított frissítések visszaállításához. A Windows értesítést küld a korábban visszautasított frissítésekről, vagy a megadott ütemezés szerint telepíti azokat.

Hivatkozások

Az automatikus frissítések Windows 2000 rendszerben történő ütemezéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
327838 Útmutató: Automatikus frissítések ütemezése Windows XP, Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerben
Az Automatikus frissítések szolgáltatásról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a kívánt cikk számára kattintva:
283151 Az Automatikus frissítések szolgáltatás Vezérlőpulton kezdeményezett letiltása nem állítja le a szolgáltatást (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
294871 A Windows rendszer Automatikus frissítések nevű szolgáltatásának ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
323184 Az Automatikus frissítések szolgáltatás 2.2-es verziójának ügyfele nem észleli a Software Update Services szoftverfrissítési szolgáltatás által közzétett frissítéseket (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
326693 Észlelési művelet kezdeményezése az Automatikus frissítések 2.2-es verziójában (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 327850 - Utolsó ellenőrzés: 2007. február 2. - Verziószám: 3.9
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbdownload KB327850
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com