Cum se mută o bază de date DHCP de pe un computer pe care se execută Windows NT Server 4.0, Windows 2000 sau Windows Server 2003 pe un computer pe care se execută Windows Server 2003

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 325473 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol etapizat descrie cum se mută o bază de date DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) de pe un computer pe care se execută Microsoft Windows NT Server 4.0, Microsoft Windows 2000 sau Microsoft Windows Server 2003 pe un computer pe care se execută Windows Server 2003.

Notă Aveți posibilitatea să utilizați utilitarul de copiere de rezervă Microsoft Windows (ntbackup.exe) pentru a crea o copie de rezervă și a restabili baza de date DHCP pe un singur server. Nu utilizați utilitarul de copiere de rezervă pentru a migra sau a muta o bază de date DHCP de pe un server DHCP pe altul.

Exportul bazei de date DHCP de pe un server pe care se execută Windows NT Server 4.0 sau Windows 2000

 1. Opriți serviciul DHCP Server pe server:
  1. Faceți Log on pe serverul DHCP sursă utilizând un cont care este membru al grupului local de administratori.
  2. Faceți clic pe Start, pe Run, tastați cmd în caseta Open, apoi faceți clic pe OK.
  3. În promptul de comandă, tastați net stop dhcpserver, apoi apăsați ENTER. Primiți mesajul „The Microsoft DHCP Server service is stopping. The Microsoft DHCP Server service was stopped successfully”.
  4. Tastați exit, apoi apăsați ENTER.
 2. Compactați baza de date DHCP utilizând utilitarul JetPack:
  1. Faceți clic pe Start, pe Run, tastați cmd în caseta Open, apoi faceți clic pe OK.
  2. La promptul de comandă, tastați cd %systemroot%\system32\dhcp, apoi apăsați ENTER.
  3. Tastați jetpack dhcp.mdb temp.mdb, apoi apăsați ENTER.
  4. După ce baza de date este compactată cu succes, tastați exit, apoi apăsați ENTER.
 3. Exportați baza de date DHCP utilizând utilitarul DHCP Export Import (Dhcpexim.exe). Aveți posibilitatea să obțineți acest utilitar din Windows 2000 Resource Kit Supplement 1. De asemenea, aveți posibilitatea să vizitați site-ul Web Microsoft pentru a obține Dhcpexim.exe:
  http://support.microsoft.com/kb/927229
  Pentru a exporta baza de date:
  1. Instalați utilitarul Dhcpexim.exe, apoi porniți-l.
  2. În ecranul Welcome to DHCP Export Import tool, faceți clic pe Export configuration of the local service to a file, apoi pe Ok.
  3. În caseta File Name, tastați un nume pentru fișierul exportat, apoi faceți clic pe Save. De exemplu, tastați dhcpdatabase.txt.
  4. Faceți clic pe domeniul sau domeniile pe care doriți să le exportați, faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Disable the selected scopes on local machine before export, apoi faceți clic pe Export.
  5. Faceți clic pe OK.
 4. Dezactivați serviciul DHCP Server pe server. Dezactivarea serviciului DHCP Server împiedică serviciul să pornească după ce s-a transferat baza de date. Pentru a dezactiva serviciul DHCP Server:
  1. Faceți clic pe Start, indicați spre Settings, faceți clic pe Control Panel, apoi faceți dublu-clic pe Services.
  2. În lista Service, faceți clic pe Microsoft DHCP Server, pe Startup, pe Disabled, apoi pe OK.
  3. Dacă serviciul este pornit, faceți clic pe Stop, apoi pe Yes pentru a confirma oprirea serviciului.
  4. Faceți clic pe Close pentru a închide caseta de dialog Services.
Important Dhcpexim.exe este necesar pentru mutarea cu succes a bazei de date de pe un server pe care se execută Windows 2000 sau Windows NT 4.0 pe un server pe care se execută Windows Server 2003. Comenzile Netsh pentru DHCP nu sunt disponibile în Windows NT 4.0.

Notă Dacă este necesară numai configurația (nu baza de date), utilizați următoarea comandă (în loc de Dhcpexim.exe) pe serverul Windows 2000 de la care doriți să efectuați exportul. (Nu utilizați Dhcpexim.exe.)
netsh dhcp dump >C:\dhcp.txt
unde C:\dhcp.txt este numele și calea pentru fișierul de export pe care doriți să-l utilizați.

Notă Opțiunea de export nu există în comanda netsh pe Windows 2000 Server. Comenzile netsh dhcp server dump și netsh dhcp server import nu sunt compatibile. Dacă încercați să importați datele create de netsh dhcp server dump > C:\dhcp.txt utilizând netsh DHCP server import > C:\dhcp.txt, primiți următorul mesaj de eroare pe computerul Windows Server 2003:
The request is not supported.
Aveți posibilitatea să migrați fișierul configurației exportate pe serverul nou Windows Server 2003 utilizând următoarea comandă:
netsh exec c:\dhcp.txt
Dhcpexim.exe nu este acceptat în Windows Server 2003. Dacă o bază de date este exportată pe un computer Windows 2000 utilizând Dhcpexim.exe și încercați să importați datele în Windows Server 2003, Dhcpexim.exe se închide și primiți următorul mesaj de eroare:
An error occurred. An attempt was made to load a program with a incorrect format.
Dacă se produce acest comportament, exportați datele din Windows 2000 utilizând dhcpexim, apoi importați-le în mediul Windows Server 2003 utilizând netsh DHCP server import xyz.txt.

Exportul unei baze de date DHCP de pe un server pe care se execută Microsoft Windows Server 2003

Pentru a muta o bază de date DHCP și o configurație de pe un server pe care se execută Windows Server 2003 pe alt server pe care se execută Windows Server 2003:
 1. Faceți Log on pe serverul DHCP sursă utilizând un cont care este membru al grupului local de administratori.
 2. Faceți clic pe Start, pe Run, tastați cmd în caseta Open, apoi faceți clic pe OK.
 3. Tastați netsh dhcp server export C:\dhcp.txt all, apoi apăsați ENTER.

Notă Pentru a exporta date, trebuie să dețineți permisiuni de administrator local.

Instalarea serviciul server DHCP pe serverul pe care se execută Windows Server 2003

Pentru a instala serviciul DHCP Server pe un computer server Windows Server 2003:
 1. Faceți clic pe Start, pe Control Panel, apoi faceți dublu clic pe Add or Remove Programs.
 2. Faceți clic pe Add/Remove Windows Components.
 3. În Windows Component Wizard, faceți clic pe Networking Services în caseta Components, apoi faceți clic pe Details.
 4. Faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) dacă nu este deja bifată, apoi faceți clic pe OK.
 5. În Windows Components Wizard, faceți clic pe Next pentru a instala componentele selectate. Introduceți CD-ul Windows Server 2003 în unitatea CD sau DVD a computerului dacă vi se solicită să efectuați aceasta. Programul de instalare copiază serverul DHCP și fișierele de instrumente pe computerul dvs.
 6. După terminarea programului de instalare, faceți clic pe Finish.

Importul bazei de date DHCP

Notă Este posibil să primiți un mesaj „access denied” în timpul acestei proceduri dacă nu sunteți membru al grupului Back Operators. Dacă primiți mesajul de eroare „Unable to determine the DHCP server version for server”, asigurați-vă că serviciul DHCP Server se execută pe server și că utilizatorul care a făcut Log on este membru al grupului local de administratori.

Important Nu utilizați Dhcpexim.exe pentru importul bazei de date DHCP în Windows Server 2003. În plus, dacă serverul țintă Windows 2003 este un server membru și dacă plănuiți să-l promovați pentru a fi controler de domeniu, sugerăm să efectuați migrarea bazei de date DHCP înainte să efectuați promovarea. Deși aveți posibilitatea să migrați baza de date DHCP la un controler de domeniu Windows 2003, migrarea la un server membru va fi mai ușoară, din cauza existenței contului de administrator local.
 1. Faceți Log on ca un utilizator care este membru explicit al grupului local de administratori. Un cont de utilizator dintr-un grup care este membru al grupului local de administratori nu va funcționa. În cazul în care nu există un cont local de administrator pentru controlerul de domeniu, reporniți computerul în Directory Services Restore Mode, apoi utilizați contul de administrator pentru a importa baza de date după cum este descris mai jos în această secțiune.
 2. Copiați fișierul bazei de date DHCP exportate pe hard diskul local al computerului Windows Server 2003.
 3. Verificați că este pornit serviciul DHCP pe computerul Windows Server 2003.
 4. Faceți clic pe Start, pe Run, tastați cmd în caseta Open, apoi faceți clic pe OK.
 5. La promptul de comandă, tastați netsh dhcp server import c:\bazadedatedhcp.txt all, apoi apăsați ENTER, unde c:\bazadedatedhcp.txt reprezintă calea completă și numele de fișier al bazei de date pe care ați copiat-o pe server.

  Notă Când încercați să exportați o bază de date DHCP de pe un controler de domeniu Windows 2000 pe un server membru Windows Server 2003 al domeniului, este posibil să primiți următorul mesaj de eroare:
  Error initializing and reading the service configuration - Access Denied
  Notă Pentru a importa datele, trebuie să aveți permisiuni de administrator local.
 6. Pentru a rezolva această problemă, adăugați computerul server DHCP Windows Server 2003 la grupul de administratori DHCP la nivelul Enterprise.
 7. Dacă mesajul de eroare „access is denied” se produce după ce adăugați computerul server DHCP Windows Server 2003 la grupul de administratori DHCP la nivelul Enterprise care este menționat în pasul 4, verificați că acel cont de utilizator care este utilizat în mod curent pentru import aparține grupului local de administratori. În cazul în care contul nu aparține acestui grup, adăugați contul la acel grup sau faceți Log on ca administrator local pentru a termina importul.

  Notă Dacă nu reușesc comenzile DHCP IMPORT sau EXPORT pentru utilizatorii care nu sunt membri expliciți ai grupului local de administratori, trebuie să aplicați următoarea remediere rapidă pe computerul Windows Server 2003:

  833167 Un pachet de actualizare VSS (Volume Shadow Copy Service) este disponibil pentru Windows Server 2003 (articolul poate să fie în limba engleză)
 8. După ce primiți mesajul că s-a efectuat cu succes comanda, închideți promptul de comandă.

Autorizarea serverului DHCP

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre All Programs, spre Administrative Tools, apoi faceți clic pe DHCP.

  Notă Trebuie să fiți înregistrat pe server utilizând un cont care face parte din grupul local de administratori. Într-un domeniu Active Directory, trebuie să fiți înregistrat pe server utilizând un cont care este membru al grupului de administratori Enterprise.
 2. În arborele de consolă al utilitarului de completare snap-in DHCP, extindeți noul server DHCP. Dacă există o săgeată roșie în colțul din dreapta jos al obiectului server, serverul nu a fost încă autorizat.
 3. Faceți clic cu butonul din dreapta pe obiectul server, apoi faceți clic pe Authorize.
 4. După câteva momente, faceți clic cu butonul din dreapta pe server din nou, apoi faceți clic pe Refresh. O săgeată verde indică faptul că este autorizat serverul DHCP.

REFERINȚE

Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următoarele numere de articole pentru a le vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
323416 Cum se instalează și se configurează un server DHCP într-un grup de lucru Windows Server 2003 (articolul poate să fie în limba engleză)
130642 Cum se mută o bază de date DHCP de pe un server pe altul în Windows NT 4.0 și în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)
890480 Mesaj de eroare „Access denied” când utilizați comanda „netsh dhcp server import” pentru importul unei baze de date DHCP de pe un computer Windows NT Server 4.0 pe un computer Windows Server 2003 (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 325473 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 19.5
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
Cuvinte cheie: 
kbhowtomaster kbnetwork KB325473

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com