Artikkelin tunnus: 324757 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.

Jos haluat saada Windowsin tietoturvapäivityksiä edelleen, varmista, että käyttöjärjestelmä on Windows XP Service Pack 3 (SP3). Lisätietoja on seuraavalla Microsoftin WWW-sivulla: Joidenkin Windows-versioiden tuki päättyy

Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Saatat kohdata seuraavia ongelmia Windows XP -tietokoneessa:
 • Kun olet käynnistänyt tietokoneen, näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
  Taustatulostusalijärjestelmä havaitsi virheen, ja se on suljettava.
 • Kun yrität käynnistää Taustatulostusohjain-palvelun, näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
  Taustatulostusalijärjestelmä havaitsi virheen, ja se on suljettava.
 • Kun yrität pysäyttää Taustatulostusohjain-palvelun, näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
  Taustatulostusalijärjestelmä havaitsi virheen, ja se on suljettava.
 • Kun napsautat Käynnistä-painiketta ja valitset sitten Tulostimet ja faksit -vaihtoehdon, näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
  Taustatulostusalijärjestelmä havaitsi virheen, ja se on suljettava.
 • Kun napsautat Käynnistä-painiketta ja yrität tarkastella tulostimiasi valitsemalla sitten Tulostimet ja faksit -vaihtoehdon, tulostimia ei näytetä. Tämä ongelma voi ilmetä, vaikka tulostin olisi asennettuna.
 • Kun valitset Lisää tulostin tai yrität tulostaa, näyttöön saattaa tulla seuraava virhesanoma, eikä tulostinta voi lisätä:
  Toimintoa ei voitu suorittaa loppuun.

Syy

Tämä ongelma voi ilmetä, jos jokin asennettuna oleva muun valmistajan tulostinohjain tai palvelu estää tulostinten lisäämisen tai vaikuttaa äskettäin asennetun tulostimen toimintoihin.

Tämä ongelma voi ilmetä esimerkiksi silloin, jos Lexmark-tulostuspalvelu (LexBce Server -palvelu) on asennettuna ja käynnissä tietokoneessa, ennen kuin yrität lisätä uuden tulostimen.

Jos haluat Microsoftin korjaavan tämän ongelman puolestasi, siirry Korjaa ongelma puolestani -osaan. Jos haluat korjata tämän ongelman itse, siirry Haluan korjata ongelman itse -osaan.

Korjaa ongelma puolestani

Jos haluat, että tämä ongelma korjataan automaattisesti, napsauta Korjaa tämä ongelma -linkkiä. Valitse sitten Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata tämän ohjatun toiminnon ohjeita.

Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50126Huomautus Fix it -ratkaisu voidaan suorittaa Light (kevyt) -tilassa tai Full (täysi) -tilassa.

Light-tila tekee taustatulostukseen muutoksia, joiden jälkeen muita muutoksia ei pitäisi joutua tekemään. Full-tila palauttaa taustatulostuksen sen oletusasetuksiin. Tällöin tulostimet on asennettava uudelleen.

Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla saatavana vain englanninkielisenä. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.

Huomautus Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, tallenna Fix it -ratkaisu muistitikkuun tai CD-levylle ja suorita se sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Siirry nyt Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Haluan korjata ongelman itse

Tärkeää Tässä osassa, tavassa tai tehtävässä olevissa vaiheissa kerrotaan, miten rekisteriä muokataan. Vakavia ongelmia saattaa kuitenkin ilmetä, jos rekisteriä muokataan virheellisesti. Varmista siis, että noudatat ohjeita huolellisesti. Varmuuskopioi rekisteri varmuuden vuoksi ennen sen muokkaamista. Tällöin voit palauttaa sen, jos ongelmia ilmenee. Lisätietoja rekisterin varmuuskopioimisesta ja palauttamisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322756 Rekisterin varmuuskopioiminen ja palauttaminen Windows XP:ssä
Jos asennettuna on Lexmark-tulostin, aloita Poista Lexmark-tulostuspalvelu käytöstä -osasta ja tee sitten jäljellä olevat vaiheet esitetyssä järjestyksessä tarvittaessa, jotta voit ratkaista tämän ongelman. Jos Lexmark-tulostinta ei ole asennettuna, aloita Käynnistä tietokone vikasietotilassa -osasta ja tee sitten jäljellä olevat vaiheet esitetyssä järjestyksessä, jotta voit ratkaista tämän ongelman. Näiden toimien tekeminen saattaa olla helpompaa, jos tulostat tämän artikkelin ensin.

Poista Lexmark-tulostuspalvelu käytöstä

Jos tietokoneessa on asennettuna Lexmark-tulostuspalvelu, poista LexBce Server -palvelu käytöstä. Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Hallitse.
 2. Laajenna Palvelut ja sovellukset ja valitse sitten Palvelut.
 3. Napsauta tietoruudussa LexBce Server -kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
 4. Valitse Yleiset-välilehden Käynnistystapa-luettelossa Ei käytössä.
 5. Valitse Palvelun tila -kohdassa Pysäytä ja valitse sitten OK.
 6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Taustatulostusohjain-palvelua ja valitse sitten Käynnistä (jos palvelu on pysäytetty).
 7. Lopeta Tietokoneen hallinta.
Tarkista, onko ongelma ratkaistu. Jos ongelmaa ei enää ole, sinun ei tarvitse tehdä jäljellä olevia vaiheita. Jos ongelmaa ei ole ratkaistu, siirry Käynnistä tietokone vikasietotilassa -osaan ja tee jäljellä olevat vaiheet.

Käynnistä tietokone vikasietotilassa

Käynnistä tietokone vikasietotilassa, jotta voit poistaa taustatulostustiedostot. Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Käynnistä tietokone ja painele näppäimistön F8-näppäintä toistuvasti. Jos tietokone on määritetty käynnistymään useisiin käyttöjärjestelmiin, voit painaa F8-näppäintä, kun käynnistysvalikko on näkyvissä.
 2. Valitse vikasietotilan vaihtoehto, kun Windowsin lisäasetusten valikko on näytössä, ja paina sitten ENTER-näppäintä.
 3. Jos käynnistysvalikko tulee uudelleen näyttöön ja sinua kehotetaan valitsemaan tietokoneen käyttöjärjestelmä, valitse käyttöjärjestelmä nuolinäppäimillä ja paina sitten ENTER-näppäintä.

  Huomautus Lisätietoja tietokoneen käynnistämisestä vikasietotilassa saat napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Ohje ja tuki, kirjoittamalla Etsi-ruutuun vikasietotila, painamalla ENTER-näppäintä ja napsauttamalla sitten Windowsin vikasietotilassa käynnistämisen ohjeaihetta.

Poista nyt taustatulostuksen tulostin- ja ohjaintiedostot

Poista vikasietotilassa taustatulostuksen tulostin- ja ohjaintiedostot. Voit tehdä tämän käynnistämällä Resurssienhallinnan ja poistamalla sitten kaikki tiedostot ja kansiot seuraavista kahdesta kansiosta (tässä C: on asema, jossa Windows XP on asennettuna):
 • C:\Windows\System32\Spool\Printers
 • C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86

Muokkaa seuraavaksi rekisteriä

Varoitus Vakavia ongelmia saattaa ilmetä, jos muokkaat rekisteriä virheellisesti Rekisterieditorilla tai jollakin muulla tavalla. Näiden ongelmien ilmetessä saatat joutua asentamaan käyttöjärjestelmäsi uudelleen. Microsoft ei takaa, että nämä ongelmat voidaan ratkaista. Muokkaat rekisteriä omalla vastuulla.

Poista ensin Windows NT -aliavaimet

Poista mahdollisesti ongelmia aiheuttavat Windows NT x86 -palvelualiavainten rekisterimerkinnät. Jokin muun valmistajan tulostimen asennusohjelma on saattanut asentaa ne, ja ne saattavat häiritä taustatulostuspalvelun toimintaa. Säilytä seuraavien vaiheiden avulla Windowsin mukana toimitetut ohjaimet, taustatulostuspalvelut sekä rekisterimerkinnät tietokoneessa ja poista kaikki muut vastaavat kohteet, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia.
 1. Käynnistä Rekisterieditori. Voit tehdä tämän napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Suorita, kirjoittamalla Avaa-ruutuun regedit ja valitsemalla sitten OK.
 2. Etsi ja laajenna seuraava rekisteriavain:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86
  Tarkastele aliavainten (alikansioiden) luetteloa. Järjestelmässä tulisi olla ainoastaan seuraavat aliavaimet:
  • Drivers
  • Print Processors
 3. Jos järjestelmässä on muita aliavaimia kuin vaiheessa 2 luetellut aliavaimet, toimi seuraavasti:
  1. Valitse Tiedosto-valikosta Vie.
  2. Kirjoita Tiedostonimi-ruutuun nimi, jota haluat käyttää tälle avaimelle (kuten WindowsNTx86regkey) ja valitse sitten Tallenna.

   HuomautusVoit palauttaa avaimen tämän
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86
   -rekisteriavaimen varmuuskopion avulla, jos kohtaat ongelmia näiden toimien tekemisen jälkeen ja haluat palauttaa avaimen.
  3. Poista kaikki muut kuin vaiheessa 2 luetellut aliavaimet. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kutakin aliavainta, jota luettelossa ei ole, ja valitsemalla sitten Poista. Valitse Kyllä, kun sinua kehotetaan vahvistamaan poisto.

Poista nyt tulostinohjainten rekisterimerkinnät

Poista mahdollisesti ongelmia aiheuttavat tulostusohjainaliavaimet, jotka saattavat häiritä sen tulostimen toimintaa, jota haluat käyttää. Jokin muun valmistajan tulostimen asennusohjelma on saattanut asentaa ne. Säilytä seuraavien vaiheiden avulla Windowsin mukana toimitetut tulostinohjaimet sekä rekisterimerkinnät tietokoneessa ja poista kaikki muut vastaavat kohteet, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia.
 1. Käynnistä Rekisterieditori, jos se ei ole avoinna. Voit tehdä tämän napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Suorita, kirjoittamalla Avaa-ruutuun regedit ja valitsemalla sitten OK.
 2. Etsi ja laajenna seuraava rekisteriavain:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86\Drivers
  Tietokoneessa asennettuna olevien tulostinohjainten rekisteriavaimet on tallennettu Version-x-aliavaimeen tai -aliavaimiin (tässä x on luku, joka on yleensä 2 tai 3).
 3. Vie Version-x-aliavain tai -aliavaimet. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Valitse Tiedosto-valikosta Vie.
  2. Kirjoita Tiedostonimi-ruutuun nimi, jota haluat käyttää tälle avaimelle (kuten tulostinohjain) ja valitse sitten Tallenna.
 4. Laajenna Version-x-aliavain tai -aliavaimet ja poista sitten tulostinohjainmerkinnät. Voit tehdä tämän napsauttamalla kutakin tulostinohjainaliavainta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten Poista. Valitse Kyllä, kun sinua kehotetaan vahvistamaan poisto.

Poista nyt oletusarvon mukaisten tulostuksenvalvontojen rekisterimerkinnät

Poista mahdollisesti ongelmia aiheuttavat tulostuksenvalvontojen aliavaimet, jotka saattavat häiritä sen tulostimen toimintaa, jota haluat käyttää. Jokin muun valmistajan tulostimen asennusohjelma on saattanut asentaa ne. Säilytä seuraavien vaiheiden avulla Windowsin mukana toimitetut tulostuksenvalvonnat sekä rekisterimerkinnät ja poista kaikki muut vastaavat kohteet, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia.
 1. Käynnistä Rekisterieditori, jos se ei ole avoinna. Voit tehdä tämän napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Suorita, kirjoittamalla Avaa-ruutuun regedit ja valitsemalla sitten OK.
 2. Etsi ja laajenna seuraava rekisteriavain:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors
  Tarkastele aliavainten luetteloa. Järjestelmässä tulisi olla ainoastaan seuraavat oletusarvon mukaisten tulostuksenvalvontojen aliavaimet:
  • BJ Language Monitor
  • Local Port
  • PJL Language Monitor
  • Standard TCP/IP Port
  • USB Monitor
 3. Jos järjestelmässä on muita aliavaimia kuin vaiheessa 1 luetellut aliavaimet, toimi seuraavasti:
  1. Valitse Tiedosto-valikosta Vie.
  2. Kirjoita Tiedostonimi-ruutuun nimi, jota haluat käyttää tälle avaimelle (kuten valvontojen_avain) ja valitse sitten Tallenna.

   HuomautusVoit palauttaa avaimen tämän
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors
   -rekisteriavaimen varmuuskopion avulla, jos kohtaat ongelmia näiden toimien tekemisen jälkeen ja haluat palauttaa avaimen.
  3. Poista kaikki muut kuin vaiheessa 2 luetellut aliavaimet. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kutakin aliavainta, jota luettelossa ei ole, ja valitsemalla sitten Poista. Valitse Kyllä, kun sinua kehotetaan vahvistamaan poisto.
 4. Sulje Rekisterieditori.
 5. Jos tietokoneeseen on liitettynä tulostin, irrota tulostinkaapeli tietokoneesta ja käynnistä tietokone sitten uudelleen.

Tarkista nyt, että Taustatulostusohjain-palvelu on käynnissä

Tarkista, että Taustatulostusohjain-palvelu on käynnissä. Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Hallitse.
 2. Laajenna Palvelut ja sovellukset ja valitse sitten Palvelut.
 3. Napsauta tietoruudussa hiiren kakkospainikkeella Taustatulostusohjain-palvelua ja valitse sitten Käynnistä (jos palvelu on pysäytetty).
 4. Lopeta Tietokoneen hallinta.
Jos Taustatulostusohjain-palvelun käynnistäminen ei onnistu, käynnistä Taustatulostusohjain-palvelu seuraavan Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkelin ohjeiden mukaisesti:
919750 Windows XP -tietokoneessa ilmenee ongelmia tulostettaessa, tulostinkuvakkeiden tarkastelemisessa ja tulostinten lisäämisessä, taustatulostuspalvelu ei toimi oikein ja näyttöön tulee tulostukseen liittyviä virhesanomia

Lisää lopuksi tulostin ja tulosta testisivu

Jos tulostin on liitettynä, liitä tulostinkaapeli uudelleen tietokoneeseen, asenna tulostin lisäämällä se tietokoneeseen ohjatun tulostimen asennuksen avulla ja yritä sitten tulostaa testisivu. Voit asentaa haluamasi tulostimen seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Tulostimet ja faksit.
 2. Valitse Lisää tulostin. Ohjattu tulostimen asennus käynnistyy.
 3. Asenna haluamasi tulostin noudattamalla ohjatun tulostimen asennuksen ohjeita.
 4. Varmista tulostamalla testisivu, että pystyt tulostamaan.
Jos et edelleenkään pysty tulostamaan tai näyttöön tulee yhä taustatulostusvirheitä, siirry Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Vianmäärityksen lisätoimet

Varoitus Vakavia ongelmia saattaa ilmetä, jos muokkaat rekisteriä virheellisesti Rekisterieditorilla tai jollakin muulla tavalla. Näiden ongelmien ilmetessä saatat joutua asentamaan käyttöjärjestelmäsi uudelleen. Microsoft ei takaa, että nämä ongelmat voidaan ratkaista. Muokkaat rekisteriä omalla vastuulla.

Seuraavien vaiheiden on vahvistettu korjaavan ongelman, jossa Taustatulostusohjain-palvelu ei käynnisty ja näyttöön tulee etäproseduurikutsuvirheitä, kun tietokoneessa on asennettuna Lexmark-tulostinohjaimia.

Taustatulostusohjain-palvelu ei ehkä käynnisty joissakin tapauksissa sen jälkeen, kun LexBce Server -palvelu on poistettu käytöstä ja Lexmark-tulostinohjaimet poistettu. Tämä ongelma saattaa ilmetä, jos Taustatulostusohjain-palvelu on riippuvainen LexBce Server -palvelusta. Voit poistaa riippuvuuden ja tehdä Taustatulostusohjain-palvelun riippuvaiseksi ainoastaan etäproseduurikutsupalvelusta toimimalla seuraavasti:
 1. Käynnistä Rekisterieditori. Voit tehdä tämän napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Suorita, kirjoittamalla Avaa-ruutuun regedit ja valitsemalla sitten OK.
 2. Poista LexBce Server -palvelu. Voit tehdä tämän poistamalla seuraavan rekisteriavaimen:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LexBces
 3. Varmista, että Taustatulostusohjain-palvelu on riippuvainen ainoastaan etäproseduurikutsupalvelusta. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Etsi seuraava rekisteriavain ja napsauta sitä:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler
  2. Jos tietoruudun DependOnService-arvoina on RPCSS ja LexBce, napsauta hiiren kakkospainikkeella DependOnService-kohdetta ja valitse sitten Muokkaa.
  3. Poista Arvon data -ruudussa oleva LexBce-merkintä ja valitse sitten OK.
 4. Sulje Rekisterieditori.
 5. Käynnistä Taustatulostusohjain-palvelu uudelleen. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  • Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita Avaa-ruutuun net stop spooler ja valitse sitten OK.
  • Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita Avaa-ruutuun net start spooler ja valitse sitten OK.
Tarkista, onko ongelma ratkaistu. Jos ongelmaa ei ole ratkaistu, siirry Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Korjasiko tämä ongelman?

Tarkista, onko ongelma korjattu. Jos ongelma on korjattu, sinun ei tarvitse tehdä muita tässä artikkelissa kuvattuja toimia. Jos näiden tapojen toimien tekeminen ei ratkaissut ongelmaa, voit löytää ongelmaan muita ratkaisuja Microsoftin asiakastuen WWW-sivustosta. Microsoftin asiakastuen WWW-sivustot tarjoavat esimerkiksi seuraavat palvelut:
 • Knowledge Base -tietokanta, jonka artikkeleista voidaan etsiä: Etsi teknisen tuen tietoja ja Microsoft-tuotteiden ongelmien korjaamiseen suunniteltuja työkaluja.
 • Ratkaisukeskukset: Tarkastele tuotekohtaisia usein kysyttyjä kysymyksiä ja valikoituja tukitietoja.
 • Microsoftin asiakastuen uutisryhmät: Ota yhteyttä muihin käyttäjiin ja Microsoftin MVP (Most Valuable Professional) -asiantuntijoihin.
 • Muut tukivaihtoehdot: Kysy kysymys, ota yhteyttä Microsoftin asiakastukeen tai anna palautetta Internetin avulla.
 • Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit ottaa yhteyttä tukeen.

Enemmän tietoa

Lisätietoja Windows XP:n tulostusongelmien vianmäärityksestä saat napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
314085 Vianmäärityksen lisätoimet tilanteeseen, jossa tulostaminen Windows XP:ssä ei onnistu
Tässä artikkelissa käsitellyt muiden valmistajien tuotteet ovat Microsoftista riippumattomien yritysten valmistamia. Microsoft ei anna näiden tuotteiden suorituskykyä tai luotettavuutta koskevaa takuuta.

Ohjeita Windows Vistan tulostinongelmiin on seuraavalla Microsoftin WWW-sivulla:
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 324757 - Viimeisin tarkistus: 28. lokakuuta 2011 - Versio: 11.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbfixme kbmsifixme kbtshoot kbresolve kbregistry kb3rdparty kbenv kbprint kbdriver kberrmsg kbprb KB324757

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com