„A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el” hibaüzenet az Office telepítésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 324516 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és szerkesztéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor megpróbálja telepíteni a Microsoft Office programcsomagot, következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el.

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezhet, ha a Windows Installer egyes fájljai sérültek vagy hiányoznak.

A megoldás

A probléma az alább ismertetett módszerekkel oldható meg:

1. módszer: A Windows Installer szolgáltatás újraregisztrálása

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata súlyos, az egész rendszert érintő problémákat okozhat, amelyeket csak a Windows újratelepítésével lehet megoldani. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Megjegyzés: Mivel a Microsoft Windows operációs rendszernek több változata van, a pontos lépések az adott rendszertől függően eltérőek lehetnek. Ebben az esetben az adott termék dokumentációja nyújt bővebb felvilágosítást a tényleges műveletekről.

A Windows Installer újraregisztrálásához hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Ha nem tudja elvégezni e lépéseket, próbálkozzon a 2. módszerrel.
 1. Kattintson a Start menü Keresés parancsára.
 2. Kattintson a Minden fájl és mappa elemre.
 3. A Fájlnév mezőbe írja be az Msiexec.exe fájlnevet, majd kattintson a Keresés gombra.
 4. Amint a keresés véget ér, jegyezze fel az Msiexec.exe fájl helyét. A fájl helye a következő példához hasonló:
  C:\Windows\System32
 5. Kattintson a Fájl menü Bezárás parancsára a Keresés párbeszédpanel bezárásához.
 6. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 7. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot és kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer
 8. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő jobb oldali ablaktáblájában kattintson duplán az ImagePath bejegyzésre.
 9. A megjelenő Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanelen győződjön meg róla, hogy az Érték mezőben helyesen szerepel az Msiexec.exe fájl 4. lépésben megadott helye.

  Megjegyzés: A következő egy példa a helyes elérési útra, ahol meghajtó azt a meghajtót jelenti, amelyre a Windows telepítve van:
  meghajtó :\Windows\System32\msiexec.exe /V


  Ha az Érték mező helytelen elérési utat tartalmaz, javítsa ki, majd kattintson az OK gombra a Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanel bezárásához.
 10. Kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből való kilépéshez.
 11. Indítsa el a számítógépet csökkentett módban, majd regisztrálja újra az Msiexec.exe fájlt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Állítsa le a számítógépet, majd indítsa újra.
  2. A számítógép újraindulása közben nyomja le a billentyűzet F8 billentyűjét. A több operációs rendszer betöltésére is képes számítógépeken nyomja le az F8 billentyűt a Rendszerindítás menü megjelenésekor.
  3. A nyílbillentyűkkel jelölje ki a Csökkentett mód lehetőséget, és nyomja le az ENTER billentyűt.
  4. Ha a Rendszerindítás menü ismét megjelenik, és a „Csökkentett mód” felirat jelenik meg a képernyő alján (kék színnel), jelölje ki az indítani kívánt operációs rendszert, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  5. Jelentkezzen be a számítógépre.
  6. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be az msiexec /regserver parancsot a Megnyitás mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 12. Állítsa le a számítógépet, majd indítsa újra a szokásos módon.
Ha továbbra sem tudja telepíteni a Microsoft Office programcsomagot és továbbra is „A jelenség” című részben írt hibaüzenet jelenik meg, lépjen a 2. módszerre.

2. módszer: A Microsoft Tudásbázis 319624-es cikkében bemutatott módszerek használata

Próbálkozzon meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkében bemutatott módszerekkel:
319624 „A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el” hibaüzenet alkalmazás telepítésekor (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

3. módszer: A Windows Installer újratelepítése

Megjegyzés: Ez a módszer a Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition (Me) és Microsoft Windows NT 4.0 rendszerre vonatkozik. A Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP és Microsoft Windows Server 2003 rendszer használata esetén telepítse újra a legújabb szervizcsomagot vagy javítsa ki az operációs rendszert.

A Windows Installer újratelepítéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Mivel az egyes számítógépeken a Microsoft Windows operációs rendszer eltérő verziói működhetnek, az itt ismertetett eljárás a különböző számítógépek esetén más és más lehet. Ebben az esetben a megfelelő lépések végrehajtásához tekintse meg az adott termék dokumentációját.
 1. Mutasson a Start menü Minden program, majd Kellékek pontjára, és kattintson a Parancssor parancsra.

  A Windows ekkor megnyit egy parancssorablakot.
 2. A parancssorba írja be az alábbi parancsok valamelyikét, és nyomja le az ENTER billentyűt (a meghajtó és Windows paraméter azt a meghajtót és mappát jelenti, ahová a Windows telepítve van.
  • Microsoft Windows XP, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 2000 vagy Microsoft Windows NT rendszer használata esetén írja be a következőt:
   attrib -r -s -h meghajtó:\Windows\System32\dllcache
  • Microsoft Windows Millennium Edition (Me) rendszer használata esetén írja be a következőt:
   attrib -r -s -h meghajtó:\Windows\System32
 3. A parancssorba írja be a következő sorokat, mindegyik után lenyomva az ENTER billentyűt.
  ren msi.dll msi.old
  ren msiexec.exe msiexec.old
  ren msihnd.dll msihnd.old
 4. Írja a parancssorba az exit utasítást, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Indítsa újra a számítógépet.
 6. Frissítse a Windows Installer fájljait a legfrissebb verziókra. Ehhez keresse fel a Microsoft következő webhelyeit, majd töltse le és telepítse a Windows Installer 2.0 programot.

  Megjegyzés: A Windows Installer 2.0 a Microsoft Windows XP rendszer részét képezi. A Windows XP használata esetén ezért nem szükséges végrehajtani ezt a lépést.
 7. A Windows Installer telepítésének bejezését követően állítsa le és indítsa újra a szokásos módon a számítógépet, mielőtt telepíti a Microsoft Office programcsomagot.

További információ

További információt a Windows csökkentett módban való újraindításáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
281770 Tiszta rendszerindításos hibaelhárítás a Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
273738 Hogyan oldhatja meg a Windows Millennium Edition indítási problémáit
180902 Hogyan lehet Elindítani a Windows 98 Alapú Számítógépet Csökkentett Módban
További információt a Windows Installer beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében talál a cikk számára kattintva:
292539 A Windows Installer programmag beszerzése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 324516 - Utolsó ellenőrzés: 2006. június 30. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office 2003, All Editions
 • Microsoft Office XP (Setup)
 • Microsoft Office 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbgraphxlink kbprb kbscreenshot KB324516
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com