Az SNMP szolgáltatás konfigurálása Windows Server 2003 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 324263 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismerteti, hogyan állíthatja be a Simple Network Management Protocol (SNMP) szolgáltatást Windows Server 2003 rendszerben. A cikkből megtudhatja, hogyan állíthatja be az SNMP-ügynök tulajdonságait, az SNMP-trapeket és az SNMP biztonságát.

Ha az SNMP szolgáltatás konfigurálva van egy ügynökhöz, trapcélhelyekre küldendő trapüzeneteket generál bizonyos események bekövetkezése esetén. Beállíthatja például az SNMP szolgáltatást úgy, hogy amikor olyan adatkérelmet kap, amelyben nem szerepel a megfelelő logikai csoport neve, és nem felel meg a szolgáltatáshoz elfogadott állomásnévnek, trapüzenetet küldjön.

Az SNMP-ügynök adatainak konfigurálása

Az SNMP-ügynök adatainak konfigurálása:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, majd Felügyeleti eszközök pontjára, végül kattintson a Számítógép-kezelés parancsra.
 2. A konzolfán bontsa ki a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások csomópontot, majd kattintson a Szolgáltatások elemre.
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán az SNMP szolgáltatás elemre.
 4. Kattintson az Ügynök fülre.
 5. Írja be a felhasználó vagy a számítógép rendszergazdájának nevét a Kapcsolat mezőbe, majd írja be a számítógép vagy a kapcsolattartó fizikai helyét a Hely mezőbe.

  Ezeket a megjegyzéseket a rendszer szövegként kezeli, és a megadásuk nem kötelező.
 6. A Szolgáltatás csoportban jelölje be a számítógép által nyújtott szolgáltatásokhoz tartozó jelölőnégyzeteket. A jelölőnégyzetek:
  • Fizikai: Azt határozza meg, hogy a számítógép fizikai eszközöket (például merevlemez-partíció) kezel-e.
  • Alkalmazások: Azt mutatja meg, hogy a számítógép használ-e programot az adatok TCP/IP protokollal való küldéséhez.
  • Adatkapcsolat és alhálózat: Azt határozza meg, hogy a számítógép kezel-e TCP/IP-alhálózatot vagy -adatkapcsolatot (például híd).
  • Internet: Azt mutatja meg, hogy a számítógép IP-átjáróként (útválasztó) működik-e.
  • Végpontok közötti: Azt mutatja meg, hogy a számítógép IP-állomásként működik-e.
 7. Kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Ha további TCP/IP hálózati eszközöket (például útválasztót vagy kapcsolót) telepített, további információt az 1213. számú RFC-dokumentumban talál. Az 1213. számú RFC-dokumentum megtekintéséhez látogasson el az Internet Engineering Task Force (IETF) következő webhelyére:

http://www.ietf.org/rfc/rfc1213.txt
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Az SNMP logikai csoportjainak és trapjeinek konfigurálása

A trapszolgáltatások konfigurálása:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, majd Felügyeleti eszközök pontjára, végül kattintson a Számítógép-kezelés parancsra.
 2. A konzolfán bontsa ki a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások csomópontot, majd kattintson a Szolgáltatások elemre.
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán az SNMP szolgáltatás elemre.
 4. Kattintson a Trapek fülre.
 5. A Logikai csoport neve mezőbe írja be a logikai csoport nevét (a kis- és nagybetűk megkülönböztetésével), amelynek a számítógép trapüzeneteket fog küldeni, majd kattintson a Hozzáadás a listához gombra.
 6. A Trap céljai mező alatt kattintson a Hozzáadás gombra.
 7. Az Állomásnév, IP- vagy IPX-cím mezőbe írja be az állomás nevét, illetve IP- vagy IPX-címét, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

  Az állomás neve vagy címe megjelenik a Trap céljai listában.
 8. További logikai csoportok és trapcélok hozzáadásához ismételje meg az 5-7. lépéseket.
 9. Kattintson az OK gombra.

Az SNMP biztonságának konfigurálása

Az SNMP biztonságának beállítása egy logikai csoporthoz:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, majd Felügyeleti eszközök pontjára, végül kattintson a Számítógép-kezelés parancsra.
 2. A konzolfán bontsa ki a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások csomópontot, majd kattintson a Szolgáltatások elemre.
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán az SNMP szolgáltatás elemre.
 4. Kattintson a Biztonság fülre.
 5. Ha a hitelesítés sikertelensége esetén trapüzenetet szeretne küldeni, jelölje be a Hitelesítési trap küldése jelölőnégyzetet (ha még nincs bejelölve).
 6. Az Elfogadott közösségi nevek csoportban kattintson a Hozzáadás gombra.
 7. Annak meghatározásához, hogy az állomás hogyan dolgozza fel a kiválasztott logikai csoporttól származó SNMP-kérelmeket, a Logikai csoport engedélyei listából válassza ki a megfelelő engedélyszintet.
 8. A Logikai csoport neve mezőbe írja be a kívánt nevet (a kis- és nagybetűk megkülönböztetésével), majd kattintson a Hozzáadás gombra.
 9. Adja meg, hogy az állomásoktól szeretne-e elfogadni SNMP-csomagokat. Ehhez hajtsa végre az alábbiakat:
  • Ha a hálózaton található összes állomástól szeretné elfogadnia az SNMP-kérelmeket (az azonosítástól függetlenül), jelölje be az SNMP csomagok elfogadása bármely állomástól választógombot.
  • Ha korlátozni szeretné az SNMP csomagok elfogadását, jelölje be az SNMP csomagok elfogadása a következő állomásoktól választógombot, kattintson a Hozzáadás gombra, majd az Állomásnév, IP- vagy IPX-cím mezőbe írja be az állomás nevét, illetve IP- vagy IPX-címét.
 10. Kattintson a Hozzáadás gombra.
 11. Kattintson az OK gombra.
FONTOS: Ha eltávolítja az összes logikaicsoport-nevet (az alapértelmezett „Nyilvános” nevet is), az SNMP semmilyen logikaicsoport-névre nem válaszol.

Hivatkozások

Az SNMP szolgáltatás hálózati biztonságának konfigurálásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
324261 Az SNMP szolgáltatás hálózati biztonságának konfigurálása Windows Server 2003 rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 324263 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 10. - Verziószám: 4.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbenv kbnetwork KB324263
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com