ID articol: 324103 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol etapizat descrie depanarea mesajelor de eroare „Stop 0x0000007B” în Windows XP. Acest articol descrie problemele care pot cauza această eroare Stop, inclusiv problemele cu virușii de sector de încărcare, cu driverele de dispozitive sau cu componentele hardware. Dacă nu este posibilă rezolvarea problemei după examinarea acestor probleme, utilizați pașii generali de depanare de la finalul articolului.

INTRODUCERE

Când porniți computerul, poate să apară unul din următoarele mesaje de eroare:
 • STOP: 0x0000007B (parametru1, parametru2, parametru3, parametru4)
  INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
 • Setup has encountered a fatal error that prevents it from continuing.

  Contact your product support representative for assistance. The following status will assist them in diagnosing the problem.

  (0x4, 0x1, 0, 0)

  Setup cannot continue. Power down or reboot your computer now.
Un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B” poate apărea și în timpul instalării Windows XP, atunci când programul de instalare repornește în timpul procesului de instalare. Dacă primiți o eroare Stop în timpul execuției programului de instalare, primiți al doilea mesaj de eroare. Pentru a depana această problemă, citiți următoarele patru secțiuni pentru a determina dacă una dintre ele se aplică pentru dvs. Dacă nu se aplică niciuna dintre probleme, utilizați pașii de depanare generală de la finalul articolului.

Viruși în sectorul de încărcare

Mesajul de eroare „Stop 0x0000007B” poate apare în cazul în care computerul este infectat cu un virus în sectorul de încărcare. Verificați computerul pentru a găsi viruși. Dacă găsiți un virus, verificați și dischetele pentru a găsi viruși înainte să le utilizați din nou.

Microsoft nu furnizează software care poate detecta sau elimina virușii din computer. Dacă bănuiți sau confirmați că un virus a infectat computerul, obțineți un software antivirus actual. Pentru o listă a producătorilor de software antivirus, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
49500 Lista distribuitorilor de software antivirus (articolul poate să fie în limba engleză)
Notă Poate fi necesară utilizarea mai multor mărci de software de detectare a virușilor pentru a detecta și elimina diverși viruși.

Important În cazul în care computerul a fost infectat, el poate fi expus unor alte feluri de atacuri. Se recomandă să reconstruiți serverele expuse la Internet care sunt infectate, urmând indicațiile publicate pe site-ul Web CERT. Serverele expuse la Internet sunt servere care funcționează fără un paravan de protecție sau altă formă de protecție. De asemenea, este o idee bună să reconstruiți orice computere care sunt în pericol datorită aproprierii lor de computerele infectate, înainte să le repuneți în funcțiune.

Dacă un virus a infectat computerul Windows XP și un program de detectare de viruși nu poate să elimine virusul și să repare sistemul, trebuie să repartiționați și să formatați hard diskul, apoi să reinstalați Windows XP. Pentru informații suplimentare despre partiționarea și formatarea unui hard disk cu Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
313348 Cum se partiționează și formatează un hard disk în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru mai multe informații despre cum se protejează sectorul de încărcare împotriva virușilor în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
122221 Cum se protejează sectorul de încărcare împotriva virușilor în Windows (articolul poate să fie în limba engleză)

Probleme cu driverele de dispozitiv

Este posibil să primiți un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B” în următoarele scenarii:
 • Un driver de dispozitiv necesar pentru controlerul de încărcare a computerului nu este configurat să pornească în timpul procesului de pornire.
 • S-a deteriorat un driver de dispozitiv necesar pentru controlerul de încărcare a computerului.
 • S-au deteriorat informații din registry Windows XP (informații legate de modul în care se încarcă driverele de dispozitive în timpul pornirii).
Windows XP necesită un driver miniport pentru a comunica cu controlerul de hard disk utilizat pentru pornirea computerului. Dacă Windows XP nu furnizează un driver de dispozitiv pentru controler sau dacă Windows XP utilizează un driver deteriorat sau incompatibil, trebuie să înlocuiți driverul cu o copie validă, compatibilă cu controlerul și cu Windows XP.

During the first phase of the Windows XP installation, Setup displays the following message at the bottom of the screen:
Press F6 if you have to install a third-party SCSI or RAID driver.
Press F6 and then follow the instructions to install a mass-storage device driver from your Original Equipment Manufacturer (OEM). Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează F6 pentru a încărca un driver de dispozitiv OEM de suport, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
314859 Utilizarea F6 în timpul instalării Windows XP oferă suport limitat pentru driverele OEM (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru a determina dacă este compatibil controlerul de hard disk cu Windows XP și pentru a obține informații despre driverele incluse pe CD-ROM-ul Windows XP sau care sunt disponibile pentru descărcare, consultați cea mai recentă listă de compatibilități hardware (HCL) Windows. Pentru informații suplimentare despre cea mai recentă HCL Windows, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
314062 Cea mai recentă listă de compatibilitate hardware Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
În cazul în care controlerul de hard disk nu este listat în HCL, contactați producătorul computerului, al plăcii de bază sau al controlerului de hard disk pentru mai multe informații despre disponibilitatea unui driver. Microsoft nu garantează că este disponibilă o rezolvare pentru echipament non-HCL. Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
315239 Politica de suport Microsoft pentru componentele hardware care nu apar în HCL Windows (articolul poate să fie în limba engleză)
Dacă secțiunea System din registry-ul Windows XP este deteriorată, este posibil ca Windows XP să nu încarce driverul de dispozitiv miniport solicitat de controlerul de încărcare. Pentru a rezolva această problemă, restabiliți o copie de rezervă de registry. Pentru informații suplimentare privind restabilirea unei copii de rezervă de registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
307545 Recuperarea după ce un registry deteriorat împiedică pornirea Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)

Probleme cu componentele hardware

Mesajul de eroare „Stop 0x0000007B” poate apare dacă există un conflict de resurse între controlerul de încărcare și alt controler, sau între dispozitivele SCSI. De asemenea, un mesaj de eroare Stop poate apare dacă translatarea a unității nu este efectuată sau dacă s-a modificat translatarea unității. Pentru a depana această problemă:
 1. Dacă există un conflict de IRQ sau I/O de port între controlerul de încărcare și alt controler, Windows XP nu mai răspunde (se blochează sau afișează un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B”. Dacă ați adăugat recent o componentă hardware nouă, eliminați-o sau configurați-o astfel încât să nu intre în conflict cu resursele altor controlere instalate.
 2. Dacă utilizați un hard disk SCSI, verificați lanțul SCSI pentru terminația corectă. Eliminați orice dispozitive SCSI neutilizate sau asigurați-vă că fiecare ID SCSI este unic.
 3. Asigurați-vă că este activată translatarea de unitate (dacă este necesară) și că nu s-a modificat. De exemplu, dacă ați schimbat recent controlerele între ele, se poate produce această problemă. Pentru informații suplimentare privind această problemă, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  314082 Primiți o eroare Stop 0x0000007b după ce mutați discul de sistem Windows XP pe alt computer (articolul poate să fie în limba engleză)

Alte probleme

Printre alte cauze potențiale pentru un mesaj de eroare „Stop 0x0000007B” se numără:
 • Volumul de încărcare este deteriorat și nu poate fi inițializat de Windows XP. Dacă sistemul de fișiere este deteriorat și Windows XP nu poate inițializa volumul de încărcare în timpul procesului de pornire, atunci fie mutați unitatea pe alt computer pe care se execută Windows și executați comanda chkdsk pe acea unitate, fie creați o instalare paralelă de Windows XP pe unitate (într-un folder separat). Programul de instalare Windows XP verifică integritatea volumului înainte să copieze fișiere și poate remedia anumite probleme în timpul procesului.
 • Dacă instalați Windows XP pe o partiție de încărcare oglindită care a fost creată de Microsoft Windows NT 4.0. Windows XP nu acceptă seturile de volume Ftdisk Windows NT 4.0. Dacă executați Microsoft Windows 2000, trebuie să efectuați conversia tuturor seturilor de volume Ftdisk la volume dinamice, înainte să faceți upgrade la Windows XP. Dacă executați Windows NT 4.0, întrerupeți oglinzile și creați copii de rezervă pentru toate datele de pe volumele în benzi, RAID5 sau de pe seturile de volume extinse, înainte să faceți upgrade la Windows XP. Seturile Ftdisk pot să nu fie accesibile după upgrade.

Depanare generală

Dacă nu se aplică niciuna dintre problemele descrise în acest articol, urmați pașii de depanare generală de mai jos:
 1. Dacă primiți unul dintre aceste mesaje de eroare în timp ce instalați Windows XP, actualizați BIOS-ul computerului sau obțineți drivere Windows XP pentru controlerul de hard disk (de la producătorul computerului, al plăcii de bază sau al controlerului de hard disk), sau aplicați ambele măsuri. Pentru informații despre actualizarea BIOS-ului computerului sau obținerea de drivere Windows XP, contactați producătorul computerului. Pentru informații suplimentare despre disponibilitatea driverelor, consultați secțiunea Probleme cu driverele de dispozitiv din acest articol.

  Notă: Dacă s-a instalat anterior Windows NT 4.0 sau Windows 2000 pe o partiție de încărcare oglindită, consultați secțiunea Alte probleme din acest articol.
 2. Utilizați caracteristica Last Known Good Configuration. Aceasta poate rezolva problema, în cazul în care ați instalat un driver de dispozitiv incompatibil pentru controlerul de încărcare. Pentru informații suplimentare privind utilizarea caracteristicii Last Known Good Configuration, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  307852 Cum se pornește computerul utilizând caracteristica Last Known Good Configuration din Windows XP
 3. Utilizați opțiunea Reparare cu programul de instalare Windows XP. Pentru informații suplimentare despre repararea Windows XP utilizând programul de instalare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vizualiza articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  315341 Cum se efectuează un upgrade pe loc (reinstalare) de Windows XP
 4. Restabiliți o copie de rezervă a registry. Pentru informații suplimentare privind restabilirea unei copii de rezervă de registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  307545 Recuperarea după ce un registry deteriorat împiedică pornirea Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)

REFERINȚE

Pentru informații suplimentare despre mesajele de eroare „Stop 0x0000007B”, faceți clic pe numerele de articol de mai jos pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
316401 Mesajul de eroare „STOP 0x0000007B” la repornirea computerului Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
303786 Secțiunea lipsă [SysprepMassStorage] provoacă mesajul de eroare STOP 0x7B în imaginile sysprep Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
315031 Imposibil de făcut upgrade cu versiunea MSDN de Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
314082 Primiți o eroare Stop 0x0000007B după ce mutați discul de sistem Windows XP pe alt computer (articolul poate să fie în limba engleză)
314859 Utilizarea F6 în timpul instalării Windows XP oferă suport limitat pentru driverele OEM (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 324103 - Ultima examinare: 1 decembrie 2007 - Revizie: 4.3
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2003
Cuvinte cheie: 
kbhardware kbdriver kbhowtomaster kbenv kberrmsg kbfaq kbtshoot KB324103

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com