ID articol: 322755 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie etapă cu etapă copierea de rezervă, editarea și restaurarea registry în Windows 2000. Microsoft recomandă ca înaintea editării registry să creați copii de rezervă pentru registry și să înțelegeți modul de restaurare în cazul în care apare o problemă.

Copierea de rezervă registry

Înainte de editarea registry, exportați cheile din registry pe care doriți să le editați sau creați o copie de rezervă pentru întregul registry. Dacă apare o problemă, urmați apoi pașii din secțiunea Restaurarea registry din acest articol pentru restaurarea registry la starea sa anterioară.

Exportul cheilor registry

Urmați acești pași pentru a efectua exportul unei chei registry înainte de a începe editarea ei:

NOTĂ: Nu urmați acești pași pentru a exporta o secțiune întreagă de registry (de exemplu, HKEY_CURRENT_USER). Dacă trebuie să creați o copie de rezervă pentru o secțiune întreagă de registry, atunci creați o copie de rezervă pentru întregul registry.
 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Run.
 2. În caseta Open, tastați regedit32, apoi faceți clic pe OK.
 3. Găsiți și faceți clic pe cheia care conține valorile pe care doriți să le editați.
 4. În meniul Registry, faceți clic pe Save Key.
 5. În caseta Save in, selectați o locație în care doriți salvarea fișierului .reg, tastați un nume de fișier în caseta File name, apoi faceți clic pe Save.

Copierea de rezervă pentru întregul registry

Pentru copierea de rezervă a întregului registry, folosiți utilitarul Backup pentru a crea un disc de reparare în caz de urgență (ERD - Emergency Repair Disk) sau creați o copie de rezervă pentru starea sistemului (care include registry-ul, baza de date de înregistrare a claselor COM+ și fișierele de încărcare a sistemului). Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează utilitarul Backup pentru crearea unui disc ERD, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
231777 Crearea unui disc de reparare de urgență în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează utilitarul Backup pentru crearea unei copii de rezervă a stării sistemului, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
240363 Utilizarea programului Backup pentru crearea unei copii de rezervă și restaurarea stării sistemului în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)

Editarea registry

Pentru editarea registry, Microsoft recomandă să urmați numai pașii prezentați în documentația Microsoft. Dacă este posibil, utilizați interfața cu utilizatorul a Windows în loc să editați direct registry.

Utilizarea incorectă a Registry Editor, poate determina apariția unor probleme grave care pot necesita reinstalarea sistemului de operare. Microsoft nu poate garanta că problemele care rezultă din utilizarea incorectă a editorului de registry pot fi remediate. Utilizați editorul de registry pe propriul risc.

Pentru mai multe informații despre editarea registry, urmați acești pași în Registry Editor:
 1. În meniul Help, faceți clic pe Contents.
 2. În fila Contents, faceți dublu clic pe Registry Editor (Regedt32.exe).
 3. Faceți dublu clic pe subiectul pe care doriți să îl citiți.

Restaurarea registry

Restaurarea cheilor registry

Pentru restaurarea cheilor registry care au fost exportate, urmați pașii:
 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Run.
 2. Tastați regedt32, apoi faceți clic pe OK.
 3. În meniul Registry, faceți clic pe Restore.
 4. Selectați fișierul care l-ați salvat, apoi faceți clic pe Open.
 5. Faceți clic pe Yes pentru a continua.

Restaurarea întregului registry

Pentru restaurarea întregului registry, restaurați starea sistemului dintr-o copie de rezervă. Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează utilitarul Backup pentru restaurarea stării sistemului, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
240363 Utilizarea programului Backup pentru crearea unei copii de rezervă și restaurarea stării sistemului în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)
Rețineți că, dacă utilizați opțiunea de a crea o copie de rezervă pentru registry când creați un disc ERD, Backup creează inclusiv copii de rezervă pentru fișierele registry din folderul %SystemRoot%\Repair\Regback. Dacă nu se poate porni Windows 2000 după editarea registry, se pot înlocui manual fișierele registry din folderul %SystemRoot%\System32\Config cu copiile din folderul %SystemRoot%\Repair\Regback prin utilizarea consolei de recuperare.

REFERINȚE

Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
240363 Utilizarea programului Backup pentru crearea unei copii de rezervă și restaurarea stării sistemului în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)
231777 Crearea unui disc de reparare de urgență în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 322755 - Ultima examinare: 11 septembrie 2006 - Revizie: 4.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
Cuvinte cheie: 
kbhowtomaster KB322755

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com