„Operating System Not Found” (Az operációs rendszer nem található) vagy „Missing operating system” (Az operációs rendszer hiányzik) hibaüzenet jelenik meg Windows XP alapú számítógép ...

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 321626 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Microsoft Windows XP alapú számítógép indításakor az operációs rendszer hiányát jelző hibaüzenet jelenhet meg. A problémát okozhatja a merevlemez hibája, nem megfelelő BIOS beállítások, sérült vagy hiányzó fő rendszertöltő rekord (MBR) vagy egy hibás aktív lemezpartíció. A probléma megoldása érdekében javítsa a számítógép BIOS beállításait, használja a Windows XP helyreállítási konzolját vagy a megfelelő lemezpartíciót jelölje be aktívként a merevlemez-meghajtón.

A jelenség

Microsoft Windows XP alapú számítógép indításakor az alábbi hibaüzenetek valamelyike jelenhet meg:
Operating system not found. (Az operációs rendszer nem található.)
Missing Operating System (Az operációs rendszer hiányzik)
Amikor a működőképesség helyreállítása érdekében a helyreállítási konzollal indítja a számítógépet, a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
Setup did not find any hard drives installed on your computer. (Nincs merevlemez-meghajtó telepítve a számítógépen.)

Oka

A probléma a következő körülmények esetén jelentkezhet:
  • A BIOS nem érzékeli a merevlemezt.
  • A merevlemez sérült.
  • A fizikai merevlemez-meghajtó 0. szektorának fő rendszertöltő rekordja (MBR) nem megfelelő vagy helytelenül formázott.

    Megjegyzés: Külső gyártók programjai vagy a lemez sérülései károsíthatják a fő rendszertöltő rekordot.
  • Az aktívként megjelölt lemezpartíció nem kompatibilis.
  • A fő rendszertöltő rekordot tartalmazó lemezpartíció már nem aktív.

A megoldás

A probléma a helyzettől függően az alább ismertetett módszerek egyikével oldható meg:

1. módszer: A BIOS beállításainak ellenőrzése

Ellenőrizze a számítógép BIOS beállításait, hogy meggyőződhessen arról, hogy a BIOS felsorolja és fel is ismeri a merevlemezeket. A BIOS beállításainak ellenőrzéséhez tekintse át a számítógép dokumentációját vagy forduljon a hardvergyártóhoz információért.

Miután meggyőződött arról, hogy a BIOS észleli a merevlemezeket a számítógépen, indítsa újra számítógépet és ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma nem oldódott meg, vagy a BIOS nem érzékeli a merevlemezeket a számítógépen, elképzelhető, hogy a probléma hardverrel kapcsolatos. A probléma megoldása érdekében forduljon a hardvergyártóhoz. Szükség lehet a merevlemez cseréjére.

A hardvergyártókkal történő kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

2. módszer: A helyreállítási konzol használata

A rendszerindítási partíció fő rendszertöltő rekordjának javításához használja a fixmbr parancsot a Windows XP helyreállítási konzoljában.

A helyreállítási konzolról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
314058 A Windows XP helyreállítási konzoljának ismertetése
307654 Útmutató: A helyreállítási konzol telepítése és használata Windows XP rendszerben

3. módszer: Az aktív lemezpartíció módosítása

Ha az aktívként jelölt lemezpartíció nem tartalmazza a Windows XP rendszerindítási fájljait, esetleg nem kompatibilis vagy más operációs rendszert tartalmaz, a számítógép újraindítása előtt a megfelelő rendszerpartíciót kell bejelölnie aktívként.

Megjegyzés: Egyszerre csak egy rendszerpartíció lehet aktív.

Az aktív lemezpartíció bejelöléséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
315261 Miután a Lemezkezelés eszközzel megváltoztatta az aktív lemezpartíciót, a számítógép nem indul (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

További információ

A Windows XP rendszerindítással kapcsolatos hibáinak elhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
308041 A Windows XP indítási problémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 321626 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB321626
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com