Mappákra való dupla kattintáskor elindul a kereső

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 321186 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha duplán kattint egy meghajtóra vagy egy mappára, előfordulhat, hogy a kereső elindul, de a program nem nyitja meg az adott meghajtót vagy mappát. Ha a meghajtókhoz vagy a fájlmappákhoz tartozó más műveletek (például Parancsablak nyitása itt vagy Könyvtárlista nyomtatása) beállításait módosítja, előfordulhat, hogy a Windows a kereső indítása helyett ezen műveletek egyikét hajtja végre.

Megjegyzés: Ha módosítja a Windows Megnyitás egy kattintással (kijelölés rámutatással) beállítását, a probléma akkor is előfordulhat, amikor egyszer kattint egy meghajtóra vagy mappára.

Oka

Ez a hiba akkor fordul elő, amikor megnyitja a Fájltípus szerkesztése párbeszédpanelt a Meghajtó vagy a Fájlmappa regisztrált fájltípushoz. Mappák esetében például a hiba előidézéséhez tegye az alábbiakat:
 1. Nyissa meg a kívánt mappát, majd kattintson az Eszközök menü Mappa beállításai parancsára.
 2. A Bejegyzett fájltípusok listában kattintson a Fájlmappa elemre, majd kattintson a Speciális gombra.
 3. Az eljárás végrehajtása után a rendszer eltávolítja az alábbi beállításkulcs Alapértelmezett azonosítójának none értékét:
  HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell
  Megjegyzés: Ez a hiba akkor is előfordulhat, ha nem hoz létre új műveletet, nem szerkeszti a meglévő műveleteket, és nem módosítja az alapértelmezett műveletet a Fájltípus szerkesztése párbeszédpanelen.

A megoldás

Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A hiba megoldásához a beállításjegyzék szerkesztésével állítsa be a cikk hiba okát ismertető szakaszában szereplő beállításkulcs Alapértelmezett karakterláncértékét none értékre:
 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) (Regedt32.exe).
 2. Ha a hiba mappákkal kapcsolatban fordul elő, keresse meg a következő beállításkulcs Alapértelmezett értékét, majd kattintson rá:
  HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell
  Ha a hiba meghajtókkal kapcsolatban fordul elő, akkor a beállításkulcs a következő:
  HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell
 3. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 4. Írja be a none értéket az Érték mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 5. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 321186 - Utolsó ellenőrzés: 2007. november 27. - Verziószám: 2.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB321186
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com