Varnostno kopiranje datotek in map v računalniku z operacijskim sistemom Windows XP Home Edition s pripomočkom za varnostno kopiranje

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 320820 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

POVZETEK

V tem članku je opisano, kako v računalniku s pripomočkom za varnostno kopiranje programa Windows (ki je vključen v operacijski sistem Windows XP) ustvarite varnostno kopijo datotek in map.

DODATNE INFORMACIJE

S pripomočkom za varnostno kopiranje v operacijskem sistemu Windows XP lahko zaščitite podatke, če se trdi disk poškoduje ali če nehote izbrišete datoteke. S pripomočkom za varnostno kopiranje lahko ustvarite kopijo vseh podatkov na trdem disku in jih nato arhivirate v drugo napravo za shranjevanje, kot je na primer trdi disk ali trak.

Če prvotne podatke na trdem disku nehote izbrišete ali prepišete ali če zaradi nepravilnega delovanja trdega diska podatki niso več dostopni, lahko s čarovnikom za obnovitev podatke enostavno obnovite z diska ali arhivirane kopije.

Pripomoček za varnostno kopiranje ni vključen v privzeto namestitev operacijskega sistema Windows XP Home Edition. Ikone Varnostno kopiranje ne najdete v meniju Start v operacijskem sistemu Windows XP Home Edition, poleg tega pa pripomočka za varnostno kopiranje tudi ni na seznamu »Dodaj ali odstrani programe« v operacijskem sistemu Windows XP Home Edition. Pripomoček za varnostno kopiranje lahko najdete v mapi ValueAdd na CD-ROM-u z operacijskim sistemom Windows XP Home Edition. Če ga želite uporabiti, ga morate namestiti ročno.

Če želite več informacij o namestitvi pripomočka za varnostno kopiranje v operacijskem sistemu Windows XP Home Edition, kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
302894 Namestitev varnostne kopije s CD-ROM-a v operacijskem sistemu Windows XP Home Edition
OPOMBA: Če v operacijskem sistemu Windows XP Home Edition uporabite pripomoček za varnostno kopiranje, samodejna obnovitev sistema (ASR) ni podprta funkcija. Za zagon namestitve funkcije za samodejno obnovitev sistema (ASR) lahko uporabite trenutno različico operacijskega sistema Windows XP Home Edition, vendar namestitve ne morete dokončati.

Če želite več informacij o napakah, ki nastanejo, če v operacijskem sistemu Windows XP Home Edition poskusite uporabiti funkcijo za samodejno obnovitev sistema (ASR), kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
302700 Pri poskusu uporabe čarovnika za samodejno obnovitev sistema se prikaže sporočilo o napaki (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Varnostno kopiranje datotek in map

Ko s CD-ja namestite pripomoček za varnostno kopiranje, zaključite naslednji postopek, da ustvarite varnostno kopijo datotek in map.

OPOMBA: Če želite ustvariti varnostno kopijo datotek in map, morate v računalniku imeti skrbniške pravice.
 1. Kliknite Start, pokažite na Vsi programi, Pripomočki in nato še na Sistemska orodja ter kliknite Varnostno kopiranje.
 2. Ko se zažene čarovnik za varnostno kopiranje in obnovitev, kliknite Napredni način.

  OPOMBA: Če se čarovnik za varnostno kopiranje in obnovitev ne zažene samodejno, v meniju Orodja kliknite Čarovnik za varnostno kopiranje, da ustvarite varnostno kopijo datotek.
 3. Kliknite jeziček Varnostno kopiraj.
 4. V meniju Posel kliknite Nova.
 5. Potrdite polja tistih pogonov, ki jih želite varnostno kopirati.

  Če želite izbrati točno določene datoteke in mape, razširite pogon, na katerem so shranjene te datoteke ali mape, in nato potrdite polja tistih datotek ali map, ki jih želite varnostno kopirati.
 6. Potrdite polje System State (Stanje sistema), ki ga najdete v razdelku Moj računalnik v levem podoknu.

  OPOMBA: Če želite ustvariti varnostno kopijo nastavitev računalnika in podatkovnih datotek, vam Microsoft priporoča, da ustvarite varnostno kopijo vseh podatkov v računalniku in tudi podatke o stanju sistema, v katere so vključeni elementi, kot so na primer register, zbirka podatkov o registraciji razreda COM+, datoteke, zaščitene z zaščito datoteke programa Windows (WFP), in zagonske datoteke.
 7. Na seznamu Mesto varnostnega kopiranja kliknite mesto varnostnega kopiranja, ki ga želite uporabiti.
 8. Če ste v prejšnjem koraku kliknili Datoteka, v polje Medij ali ime datoteke za varnostno kopijo vnesite želeno polno pot in ime datoteke.

  OPOMBA: Prav tako lahko za mesto varnostnega kopiranja določite omrežno sredstvo. Po navadi imajo varnostne kopije datotečno pripono .bkf, vendar lahko uporabite tudi drugo datotečno pripono.
 9. Kliknite Začni varnostno kopiranje.
 10. V razdelku Če medij že vsebuje varnostne kopije izvedite enega od naslednjih korakov:
  • Če želite to varnostno kopijo dodati prejšnjim varnostnim kopijam, kliknite Dodaj varnostno kopijo na medij.
  • Če želite prejšnje varnostne kopije prepisati s to varnostno kopijo, kliknite Zamenjaj podatke na mediju s to kopijo.
 11. Kliknite Dodatno.
 12. Potrdite polje Po varnostnem kopiranju preveri podatke.
 13. V polju Vrsta varnostnega kopiranja izberite želeno vrsto varnostnega kopiranja.

  Izberete lahko katero koli od naslednjih vrst varnostnega kopiranja:

  • Navadno
  • Kopiraj
  • Diferencialno
  • Prirastno
  • Dnevno

  Ko izberete vrsto varnostnega kopiranja, je v razdelku »Opis« prikazan opis vrste varnostnega kopiranja.
 14. Kliknite V redu in nato še Začni varnostno kopiranje.
 15. Ko je varnostno kopiranje končano, kliknite Zapri.
S pripomočkom za varnostno kopiranje lahko ustvarite varnostno kopijo podatkov ali jih obnovite v datotečnih sistemih FAT16, FAT32 ali NTFS. Vendar če varnostno kopirate podatke iz datotečnega sistema NTFS, ki je uporabljen v operacijskem sistemu Windows XP, vam Microsoft priporoča, da podatke obnovite v datotečni sistem NTFS, ki je uporabljen v operacijskem sistemu Windows XP. Če tega ne naredite, lahko izgubite podatke in nekaj funkcij datoteke in mape.

Nekateri datotečni sistemi morda ne bodo podpirali vseh funkcij drugih datotečnih sistemov. Če ustvarite varnostno kopijo podatkov iz datotečnega sistema NTFS, ki je uporabljen v operacijskem sistemu Windows XP, podatke pa nato obnovite v datotečni sistem FAT ali NTFS, ki je uporabljen v operacijskem sistemu Windows NT 4.0, izgubite naslednje funkcije:
 • Dovoljenja
 • Nastavitve šifrirnega datotečnega sistema (EFS)
 • Informacije o količinski omejitvi diska
 • Informacije o vpetem pogonu
 • Informacije o oddaljeni shrambi
Če želite ustvariti varnostno kopijo računalnika, vam Microsoft priporoča, da ustvarite varnostno kopijo vseh podatkov v računalniku in tudi podatkov o stanju sistema, v katere je vključen register. Varnostno kopijo podatkov o stanju sistema lahko ustvarite samo v lokalnem računalniku. Varnostno kopijo podatkov o stanju sistema ne morete ustvariti v oddaljenem računalniku.

SKLICI

Če želite več informacij o obnovitvi datotek in map s pripomočkom za varnostno kopiranje, kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
309340 Varnostno kopiranje datotek in map v računalniku z operacijskim sistemom Windows XP s pripomočkom za varnostno kopiranje (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Lastnosti

ID članka: 320820 - Zadnji pregled: 19. maj 2006 - Revizija: 1.4
VELJA ZA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ključne besede: 
kbacwsurvey kbfilesystems kbhowto kbinfo KB320820

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com