Cikk azonosítója: 320820 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebből a cikkből azt tudhatja meg, hogy miként készíthet biztonsági másolatot a számítógépen tárolt mappákról és fájljaikról a Windows XP rendszer Biztonsági másolat segédprogramjával.

További információ

A Windows XP rendszer Biztonsági másolat segédprogramjával biztosítható adatainak védelme az esetleges merevlemezhibák vagy a véletlen fájltörlés okozta adatvesztés ellen. A Biztonsági másolat eszközzel másolatot készíthet a merevlemezen tárolt összes adatról, majd a másolatot archiválhatja egy másik tárolóeszköz, például merevlemez vagy szalagos meghajtó segítségével.

Ha a merevlemezen tárolt eredeti adatokat véletlenül törli vagy felülírja, netán a merevlemez hibájából fakadóan elérhetetlenek lesznek az adatok, a másolatot tároló lemezről vagy az archivált másolatból könnyedén visszaállíthatja az adatokat a Visszaállító varázsló segítségével.

A Windows XP Home Edition rendszer telepített példánya alapértelmezés szerint nem tartalmazza a Biztonsági másolat segédprogramot, így a Start menüben sem találja meg a Biztonsági másolat ikont, és az a Programok telepítése és törlése eszközben sem szerepel. A Biztonsági másolat segédprogramot a Windows XP Home Edition CD-ROM ValueAdd mappája tartalmazza, és használatához saját kezűleg kell telepítenie.

Ha többet szeretne tudni a Windows XP Home Edition rendszer Biztonsági másolat eszközének telepítéséről, a lenti cikk számára kattintva olvassa el a Microsoft Tudásbázis vonatkozó cikkét:
302894 Útmutató: A Biztonsági másolat segédprogram telepítése CD-ROM-ról Windows XP Home Edition rendszerben (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)
Megjegyzés: A Windows XP Home Edition rendszer Biztonsági másolat segédprogramjának használata esetén a rendszer nem támogatja az automatikus rendszer-helyreállítási (ASR) szolgáltatást. A Windows XP Home Edition jelenlegi verziójával elindítható ugyan az automatikus rendszer-helyreállítás, ám a folyamat nem hajtható végre.

Amennyiben további információra van szüksége az automatikus rendszer-helyreállítási szolgáltatás Windows XP Home Edition rendszerben történő futtatása során fellépő hibákról, a lenti cikkek számára kattintva elolvashatja a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkeit:
302700 Hibaüzenet az Automatikus rendszer-helyreállító varázsló futtatásának kísérlete esetén (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)

Fájlok és mappák biztonsági másolatának elkészítése

A Biztonsági másolat segédprogram CD-ről történt telepítését követően fájljai és mappái biztonsági másolatát a következő műveletsor végrehajtásával hozhatja létre.

Megjegyzés: A fájlokról és a mappákról csak rendszergazdai jogosultságok birtokában készíthető biztonsági másolat.
 1. Mutasson a Start menü Minden program pontjára, a Kellékek, majd a Rendszereszközök pontra, végül kattintson a Biztonsági másolat parancsra.
 2. A Biztonságimásolat-készítő varázsló vagy a Visszaállító varázsló indulását követően váltson speciális üzemmódba.

  Megjegyzés: Amennyiben a Biztonságimásolat-készítő varázsló vagy a Visszaállító varázsló nem indul el automatikusan, a fájlok biztonsági másolatának elkészítéséhez kattintson az Eszközök menü Biztonságimásolat-készítő varázsló parancsára.
 3. Kattintson a Biztonsági másolat fülre.
 4. Kattintson a Feladat menü Új parancsára.
 5. Jelölje be az azon meghajtók melletti jelölőnégyzetet, amelyekről biztonsági másolatot szeretne készíteni.

  Ha csak egyes fájlokat vagy mappákat szeretne kijelölni, bontsa ki az azokat tároló meghajtót, majd jelölje be a megfelelő fájlok vagy mappák melletti jelölőnégyzetet.
 6. Jelölje be a bal oldali ablaktábla Sajátgép csoportjának Rendszer állapota jelölőnégyzetét.

  Megjegyzés: Amennyiben a számítógép beállításairól és adatfájljairól is biztonsági másolatot kíván készíteni, célszerű a számítógépen tárolt összes adatról, valamint a rendszerállapot-adatokról (köztük a rendszerleíró adatbázisról, a COM+ osztályregisztrációs adatbázisról, a Windows fájlvédelem szolgáltatás hatókörébe tartozó fájlokról és a rendszerindító fájlokról) biztonsági másolatot létrehozni.
 7. A Biztonsági másolat helye listában adja meg, hogy hol szeretné tárolni a biztonsági másolatot.
 8. Ha az előző lépésben a Fájl lehetőséget választotta, írja be a biztonsági másolat teljes elérési útvonalát és fájlnevét a Biztonsági másolat adathordozója vagy fájlneve mezőbe.

  Megjegyzés: A biztonságimásolat-fájlt hálózati megosztáson is elhelyezheti. A biztonsági másolatot tároló fájlok kiterjesztése rendszerint .bkf, de tetszőleges kiterjesztést is megadhat.
 9. Kattintson az Indítás gombra.
 10. Hajtsa végre a következő lépések egyikét a Ha az adathordozó már tartalmaz biztonsági másolatokat csoportban:
  • Ha hozzá szeretné fűzni a biztonságimásolat-fájlt a korábbi biztonságimásolat-fájlokhoz, jelölje be A biztonsági másolat hozzáfűzése az adathordozóhoz választógombot.
  • Ha ezzel a fájllal szeretné felülírni a korábbi biztonságimásolat-fájlokat, akkor Az adatok lecserélése a biztonsági másolattal választógombot jelölje be.
 11. Kattintson a Speciális elemre.
 12. Jelölje be az Adatok ellenőrzése a biztonsági mentés után jelölőnégyzetet.
 13. A Biztonsági másolat típusa listában válassza ki a létrehozandó biztonsági másolat típusát.

  A következő típusok közül választhat:

  • Normál
  • Másolás
  • Különbségi
  • Növekményes
  • Napi

  Az egyes biztonságimásolat-típusokra kattintva megjelenik azok leírása a Leírás csoportban.
 14. Kattintson az OK, majd a Biztonsági mentés indítása gombra.
 15. A biztonsági másolat létrehozását követően kattintson a Bezárás gombra.
A Biztonsági másolat segédprogrammal FAT16, FAT32 vagy NTFS fájlrendszerű köteteken tárolt adatokat menthet és állíthat vissza. Ha azonban Windows XP rendszert futtató NTFS-kötet adatainak biztonsági másolatát hozza létre, a Microsoft azt tanácsolja, hogy a mentés célhelye is Windows XP rendszerbeli NTFS-kötet legyen. Ha nem így tesz, adatvesztés léphet fel, és egyes fájl-, illetve mappaszolgáltatások is elérhetetlenné válhatnak.

Egyes fájlrendszerek nem biztos, hogy más fájlrendszerek valamennyi szolgáltatását támogatják. Ha például Windows XP rendszert futtató NTFS-kötet adatainak biztonsági másolatát hozza létre, majd a visszaállítást Windows NT 4.0 rendszerű FAT-kötetre vagy NTFS-kötetre hajtja végre, a következő szolgáltatások nem fognak működni.
 • Engedélyek
 • A Fájlrendszer titkosítása (EFS) szolgáltatás beállításai
 • Lemezkvóta-adatok
 • Csatlakoztatott meghajtók adatai
 • A Távtároló szolgáltatás adatai
Amennyiben biztonsági másolatot kíván készíteni a számítógépen tárolt adatokról, célszerű a számítógépen tárolt összes adatról, valamint a rendszerállapot-adatokról (köztük a rendszerleíró adatbázisról) biztonsági másolatot létrehozni. A mentés során csak a helyi számítógép rendszerállapot-adatairól lehet biztonsági másolatot készíteni, távoli számítógép rendszerállapot-adatairól nem.

Hivatkozások

Ha többet szeretne tudni a fájlok és a mappák Biztonsági másolat eszközzel történő biztonsági mentéséről, a lenti cikk számára kattintva olvassa el a Microsoft Tudásbázis vonatkozó cikkét:
309340 Útmutató: Fájlok és mappák visszaállítása Windows XP rendszerben a Biztonsági másolat segédprogram segítségével (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 320820 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo KB320820
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com