Artikkelin tunnus: 320820 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kuvataan, miten Windows XP:n mukana toimitettavaa Varmuuskopiointi-apuohjelmaa käytetään tietokoneen tiedostojen ja kansioiden varmuuskopioimiseen.

Enemmän tietoa

Windows XP:n Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla voit suojata tietosi siltä varalta, että kiintolevyyn tulee virhe tai vahingossa poistat tiedostoja. Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla voit luoda kopion kaikista kiintolevyn tiedoista ja tallentaa kopion toiseen tallennuslaitteeseen, kuten kiintolevylle tai nauhalle.

Jos kiintolevyn alkuperäiset tiedot poistetaan tai korvataan vahingossa tai jos niitä ei voi käyttää kiintolevyn vioittumisen vuoksi, voit palauttaa tiedot helposti niiden kopiosta ohjatun palauttamistoiminnon avulla.

Varmuuskopiointi-apuohjelma ei sisälly oletusarvoisesti Windows XP Home Editionin asennukseen. Windows XP Home Editionin Käynnistä-valikossa ei ole Varmuuskopiointi-kuvaketta, eikä Varmuuskopiointi-apuohjelmaa ole Windows XP Home Editionin Lisää tai poista sovellus -työkalussa. Varmuuskopiointi-apuohjelma sijaitsee Windows XP Home Editionin CD-levyn ValueAdd-kansiossa. Varmuuskopiointi-apuohjelma on asennettava manuaalisesti, ennen kuin sitä voidaan käyttää.

Saat lisätietoja Windows XP Home Editionin Varmuuskopiointi-apuohjelman asentamisesta napsauttamalla alla olevaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
302894 Varmuuskopiointi-apuohjelman asentaminen CD-levyltä Windows XP Home Editionissa
HUOMAUTUS: Jos käytät Windows XP Home Editionin Varmuuskopiointi-apuohjelmaa, automaattista järjestelmän palauttamista ei tueta. Voit käyttää Windows XP Home Editionin nykyistä versiota automaattisen järjestelmän palauttamisen määritysprosessin käynnistämiseen, mutta et pysty viimeistelemään prosessia.

Saat lisätietoja virheistä, jotka voivat tapahtua, jos yrität käyttää automaattista järjestelmän palauttamista Windows XP Home Editionissa, napsauttamalla alla olevia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
302700 An Error Message Is Displayed When You Attempt to Use the Automated System Recovery Wizard

Tiedostojen ja kansioiden varmuuskopioiminen

Kun olet asentanut Varmuuskopiointi-apuohjelman CD-levyltä, luo tiedostoistasi ja kansioistasi varmuuskopiot seuraavien toimien avulla.

HUOMAUTUS: Sinulla on oltava tietokoneeseen järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta pystyt varmuuskopioimaan tiedostoja ja kansioita.
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kaikki ohjelmat, valitse Apuohjelmat, valitse Järjestelmätyökalut ja valitse sitten Varmuuskopiointi.
 2. Kun ohjattu varmuuskopioiminen tai palauttaminen käynnistyy, valitse Mukautettu tila.

  HUOMAUTUS: Jos ohjattu varmuuskopiointi tai palautus ei käynnisty automaattisesti, varmuuskopioi tiedostot valitsemalla Työkalut-valikosta Ohjattu varmuuskopiointi.
 3. Valitse Varmuuskopiointi-välilehti.
 4. Valitse Työ-valikosta Uusi.
 5. Valitse niiden asemien valintaruudut, jotka haluat varmuuskopioida.

  Jos haluat valita tietyt tiedostot ja kansiot, laajenna asema, jossa kyseiset tiedostot tai kansiot sijaitsevat, ja valitse sitten varmuuskopioitavien tiedostojen tai kansioiden valintaruudut.
 6. Valitse vasemmanpuoleisessa ruudussa Oma tietokone -kohdassa oleva Järjestelmän tila -valintaruutu.

  HUOMAUTUS: Jos halaut varmuuskopioida tietokoneen asetukset ja omat tiedostosi, Microsoft suosittelee, että varmuuskopioit kaikki tietokoneen tiedot sekä Järjestelmän tila -tiedot, jotka sisältävät rekisterin, COM+-luokkarekisteröintitietokannan, Windows-tiedostonsuojauksen tiedostot sekä käynnistystiedostot.
 7. Valitse Varmuuskopioi kohteeseen -luettelosta käytettävä varmuuskopioinnin kohde.
 8. Jos valitsit edellisessä vaiheessa Tiedosto-vaihtoehdon, kirjoita Varmuuskopiointitietoväline tai -tiedosto -ruutuun varmuuskopiotiedoston koko polku ja tiedostonimi.

  HUOMAUTUS: Voit määrittää varmuuskopiotiedoston kohteeksi myös jaetun verkkoresurssin. Yleensä varmuuskopiotiedostojen tunniste on .bkf. Voit kuitenkin käyttää haluamaasi tiedostotunnistetta.
 9. Valitse Aloita varmuuskopiointi.
 10. Suorita Jos tietovälineellä on jo varmuuskopioita -kohdassa jokin seuraavista:
  • Jos haluat liittää tämän varmuuskopiotiedoston aiempiin varmuuskopiotiedostoihin, valitse Lisää tämä varmuuskopio.
  • Jos haluat korvata aiemmat varmuuskopiotiedostot tällä varmuuskopiotiedostolla, valitse Korvaa tietovälineellä olevat tiedot tällä varmuuskopiolla.
 11. Valitse Lisäasetukset.
 12. Valitse Tarkista tiedot varmuuskopioinnin jälkeen -valintaruutu.
 13. Valitse Varmuuskopiointilaji-ruudusta luotavan varmuuskopion laji.

  Voit valita seuraavista varmuuskopiointilajeista:

  • Normaali
  • Kopio
  • Eroavuuskopiointi
  • Lisäävä
  • Päivittäinen.

  Kun valitset varmuuskopiointilajin, Kuvaus-kohtaan tulee varmuuskopiointilajin kuvaus.
 14. Valitse OK ja valitse sitten Aloita varmuuskopiointi.
 15. Kun varmuuskopiointi on valmis, valitse Sulje.
Varmuuskopioinnin avulla voit varmuuskopioida ja palauttaa FAT16-, FAT32- tai NTFS-asemien tietoja. Jos varmuuskopioit Windows XP:n NTFS-aseman tietoja, Microsoft suosittelee, että palautat tiedot Windows XP:n NTFS-asemaan. Jos et tee näin, saatat menettää tietoja sekä joitakin tiedostojen ja kansioiden ominaisuuksia.

Jotkin tiedostojärjestelmät eivät välttämättä tue muiden tiedostojärjestelmien kaikkia ominaisuuksia. Esimerkiksi seuraavat ominaisuudet menetetään, jos varmuuskopioit Windows XP:n NTFS-aseman tiedot ja palautat ne Windows NT 4.0:n FAT- tai NTFS-asemaan:
 • Käyttöoikeudet
 • EFS (Encrypting File System) -asetukset
 • Levykiintiötiedot
 • Käyttöön otettujen asemien tiedot
 • Etätallennuksen tiedot.
Jos haluat varmuuskopioida tietokoneesi, Microsoft suosittelee, että varmuuskopioit kaikki tietokoneen tiedot ja Järjestelmän tila -tiedot, jotka sisältävät rekisterin. Voit varmuuskopioida Järjestelmän tila -tiedot vain paikalliseen tietokoneeseen. Et pysty varmuuskopioimaan Järjestelmän tila -tietoja etätietokoneeseen.

Suositukset

Saat lisätietoja tiedostojen ja kansioiden palauttamisesta Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla napsauttamalla alla olevaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
309340 Tietokoneen tiedostojen ja kansioiden palauttaminen Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 320820 - Viimeisin tarkistus: 7. kesäkuuta 2013 - Versio: 1.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbinfo KB320820

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com