Több fájl átnevezése a Windows Intéző programmal Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 320167 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebből a lépésenkénti útmutatóból megtudhatja, miként nevezhet át egyszerre több fájlt a Windows Intéző programmal.

Több fájl átnevezése a Windows Intéző programmal

  1. Indítsa el a Windows Intézőt. Ehhez mutasson a Start menü Minden program, majd Kellékek pontjára, és kattintson a Windows Intéző parancsra.
  2. Jelölje ki a kívánt fájlokat. Több fájl kijelöléséhez tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, majd kattintson egyenként a fájlokra.
  3. Ha végzett a kijelöléssel, nyomja meg az F2 billentyűt.
  4. Írja be az új nevet, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
Megjegyzés: A fenti lépések végrehajtásakor a fájlok kijelölése egy fájl kivételével megszűnik, ezért úgy tűnhet, hogy csak egyetlen fájlt nevez át, az ENTER billentyű megnyomásakor azonban a korábban kijelölt összes fájlt átnevezi a rendszer. Több fájl együttes átnevezésekor az összes fájl ugyanazt az alapnevet kapja, a név mögött pedig egy szám látható zárójelben, mely a fájlok nevének egyediségét hivatott biztosítani. Ha például Költségvetés nevet ad meg, az első fájl neve „Költségvetés” lesz, a többi kijelölt fájl neve pedig „Költségvetés(x)”, ahol az x egy egyedi, 1-től kezdődő sorszám.

Megjegyzések

Ha hibát vét több fájl egyszerre történő átnevezésekor, az átnevezési művelet visszavonásához nyomja meg a CTRL+Z billentyűkombinációt vagy kattintson a Szerkesztés menü Átnevezés visszavonása parancsára. Ezután ismét megpróbálkozhat az átnevezéssel.

A Windows Intéző segédprogram átnevezési funkciójának működése eltér a REN parancssori parancs működésétől. Ha például rendelkezik egy kovacsa.doc, egy kovacsb.doc és egy kovacsc.doc fájllal, a ren kovacs*.doc kovats*.doc parancs használatával mindhárom fájlra alkalmazhatja az új írásmódot, vagyis végeredményként egy kovatsa.doc, egy kovatsb.doc és egy kovatsc.doc fájlt kap.

Ezzel szemben, ha a Windows XP rendszer Windows Intéző segédprogramjában elérhető átnevezési funkciót használja, és a három „kovacs” nevű fájl kijelölése után átnevezi a kovacsa.doc fájlt kovatsa.doc fájlra, a maradék kettő fájl a kovatsa(x).doc nevet kapja. Az eredeti fájlnévstruktúra (tehát az a, b és c jelzés) megtartásához egyenként kell elvégeznie az átnevezést.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 320167 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 10. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbenv KB320167
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com