Många CPU-cykler används i Explorer.exe-process när Windows är inaktivt

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 317751 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

Under vissa omständigheter används ett alltför stort antal CPU-cykler i Explorer.exe-processen när Windows är inaktivt, och därmed försämras Windows prestanda.

Obs! Så här ser du hur många CPU-cykler som används i Explorer.exe-processen: högerklicka i ett tomt område i Aktivitetsfältet, klicka på Aktivitetshanteraren på snabbmenyn som visas och klicka sedan på fliken Processer.

Lösning

Lös problemet genom att hämta den senaste Service Pack-versionen för Windows XP. Om du vill veta mer klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322389 Skaffa den senaste Service Pack-versionen för Windows XP

Information om snabbkorrigeringen

En snabbkorrigering som stöds är tillgänglig från Microsoft. Den är emellertid endast avsedd att åtgärda det problem som beskrivs i artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem, rekommenderar vi att du väntar på nästa programuppdatering som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om snabbkorrigeringen är tillgänglig för hämtning anges detta högst upp i denna artikel. Annars kontaktar du Microsoft Support för att få snabbkorrigeringen.

Obs! Om det uppstår ytterligare problem eller krävs felsökning, måste du kanske skapa en särskild serviceförfrågan. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella snabbkorrigeringen. En fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! Samtliga språk som snabbkorrigeringen är tillgänglig för visas i en lista. Om ditt språk inte finns med i listan beror det på att ingen snabbkorrigering är tillgänglig för språket.

Filinformation

Den engelska versionen av denna korrigeringsfil ska ha följande filattribut (eller senare):
  Datum     Tid  Version   Storlek   Filnamn
  ---------------------------------------------------
  15-feb-2002 13:39 5.1.2600.28 293 888 Msctf.dll
  15-feb-2002 13:39 5.1.2600.28 209 920 Msutb.dll
				

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i början av denna artikel. Detta problem åtgärdades först i Windows XP Service Pack 1.

Egenskaper

Artikel-id: 317751 - Senaste granskning: den 23 december 2008 - Revision: 3.7
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbenv kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp1fix KB317751

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com