Artikkelin tunnus: 317371 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Ilmoitus
Tämä artikkeli koskee Windows 2000:ta. Windows 2000:n tuki päättyy 13.7.2010.Windows 2000:n tuen päättymisen ratkaisukeskus on Windows 2000:sta siirtymisen suunnittelun aloituspaikka. Lisätietoja on Microsoft-tuen elinkaarikäytännössä.
Ilmoitus
Lisätietoja yleisistä Windows 2000:een liittyvistä ongelmista löydät seuraavalta sivulta.

Windows 2000:n tuen päättymisen ratkaisukeskus.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kuvataan, miten Remote Shutdown -työkalua (Shutdown.exe) käytetään Windows 2000- tai Microsoft Windows NT 4.0 -käyttöjärjestelmää käyttävän paikallisen tietokoneen tai etätietokoneen sammuttamiseen ja uudelleenkäynnistämiseen.

Shutdown.exe on saatavana ainoastaan Microsoft Windows 2000 Resource Kitin CD-levyllä. Se on komentorivityökalu, jonka avulla voidaan sammuttaa tai käynnistää uudelleen Windows 2000- tai Windows NT 4.0 -käyttöjärjestelmää käyttävä paikallinen tietokone tai etätietokone. Jos haluat ajoittaa tietokoneen sammumaan ja käynnistymään uudelleen tiettynä ajankohtana, käytä Shutdown.exe-työkalua yhdessä at-komennon tai Tehtävien ajoituksen kanssa.

Huomautus Windows 2000:n Shutdown.exe-työkalua ei enää tueta, eikä se ole ladattavissa Microsoftilta. Tämä työkalu on saatavana on ainoastaan alkuperäisellä Microsoft Windows 2000 Resource Kitin CD-levyllä.

Shutdown.exe-työkalun kuvaus

Shutdown.exe-työkalu käyttää seuraavaa syntaksia:
shutdown \\tietokoneen_nimi /l /a /r /t:xx "sanoma" /y /c
Voit käyttää Shutdown.exe-työkalun kanssa seuraavia valitsimia:
 • \\tietokoneen_nimi - Tämän valitsimen avulla voit määrittää sammutettavan etätietokoneen. Jos jätät tämän parametrin pois, käytetään paikallisen tietokoneen nimeä.
 • /l (Huomaa, että tämä on pieni L-kirjain) - Tämän valitsimen avulla voit sammuttaa paikallisen tietokoneen.
 • /a - Tämän valitsimen avulla voit keskeyttää sammutustoiminnon. Voit tehdä tämän vain aikakatkaisun ajanjakson aikana. Jos käytät tätä valitsinta, kaikki muut parametrit ohitetaan.
 • /r - Tämän valitsimen avulla voit käynnistää tietokoneen uudelleen sen kokonaan sammuttamisen sijaan.
 • /t:xx - Tämän valitsimen avulla voit määrittää ajan (sekunteina), jonka jälkeen tietokone sammutetaan. Oletusarvo on 20 sekuntia.
 • "sanoma" - Tämän valitsimen avulla voit määrittää sammutusprosessin aikana näytettävän sanoman. Sanoma voi sisältää enintään 127 merkkiä.
 • /y - Tämän valitsimen avulla voit pakottaa kyllä-vastauksen kaikkiin tietokoneen kyselyihin.
 • /c - Tämän valitsimen avulla voit sulkea kaikki käynnissä olevat ohjelmat. Jos käytät tätä valitsinta, Windows pakottaa kaikki käynnissä olevat ohjelmat sulkeutumaan. Asetus tallentaa mahdollisesti muuttuneet tiedot ohitetaan. Tämä saattaa johtaa tietojen menettämiseen ohjelmissa, joissa tietoja ei aiemmin tallennettu.

Esimerkkejä

 • Jos haluat sammuttaa paikallisen tietokoneen kahden minuutin kuluttua ja tuoda näyttöön "Tietokone sammutetaan" -sanoman, käytä seuraavaa riviä komentojonotiedostossa tai kirjoita se komentokehotteeseen ja paina sitten ENTER-näppäintä:
  shutdown /l /t:120 "Tietokone sammutetaan" /y /c
  Voit peruuttaa sammutusprosessin kirjoittamalla seuraavan rivin komentokehotteeseen ja painamalla sitten ENTER-näppäintä:
  shutdown /l /a /y
 • Jos haluat sammuttaa ja käynnistää uudelleen tietokoneen nimeltä Tuki, käytä seuraavaa riviä komentojonotiedostossa tai kirjoita se komentokehotteeseen ja paina sitten ENTER-näppäintä:
  shutdown \\tuki /r
 • Jos haluat ajoittaa paikallisen tietokoneen sammumaan ja käynnistymään uudelleen kello 22:00, kirjoita seuraava rivi komentokehotteeseen ja paina sitten ENTER-näppäintä:
  at 22:00 shutdown /l /r /y /c
 • Jos haluat ajoittaa paikallisen tietokoneen sammumaan ja käynnistymään uudelleen kello 18:00 jokaisena arkipäivänä, kirjoita seuraava rivi komentokehotteeseen ja paina sitten ENTER-näppäintä:
  at 18:00 /every:M,T,W,Th,F shutdown /l /r /y /c

Vianmääritys

Määritettyä tietokonetta ei välttämättä sammuteta, kun käytät sen sammuttamiseen Shutdown.exe-työkalua. Tämä ongelma saattaa ilmetä, jos työpöydälle tulee Lukituksen poisto -valintaikkuna tai jos tietokone on lukittu. Saat lisätietoja tämän ongelman korjaamisesta napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
307635 Etäsammutus johtaa uloskirjautumiseen, kun Lukituksen poisto -valintaikkuna on näytössä (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
288180 ExitWindowsEx()-funktio ei välttämättä kirjaa käyttäjää ulos tai sammuta tietokonetta, jos tietokone on lukittu (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Suositukset

Jos haluat lisätietoja Shutdown.exe-työkalusta, kirjoita komentokehotteeseen shutdown /? ja paina sitten ENTER-näppäintä.

Saat lisätietoja tehtävien ajoittamisesta Windows 2000:ssa AT-komennon avulla napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
313565 Tehtävien ajoittaminen AT-komennon avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja tehtävän ajoittamisesta Windows 2000:ssa Tehtävien ajoituksen avulla napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
300160 Palvelinprosessin ajoittaminen Windows 2000:ssa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Lisätietoja Windows 2000 Resource Kitistä on seuraavassa Microsoftin Web-sivustossa:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/windowsserver/bb643141.aspx

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 317371 - Viimeisin tarkistus: 11. syyskuuta 2011 - Versio: 8.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbhowtomaster KB317371

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com