Ett program som körs i realtid kan låsa Windows XP om teman är aktiverade

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 317159 - Visa produkter som artikeln gäller.
Den här artikeln har arkiverats. Den erbjuds "i befintligt skick" och kommer inte längre att uppdateras.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

Om du har ett program som körs med realtidsprioritet och klickar på en knapp i namnlisten (t.ex. Minimera, Maximera eller Stäng), slutar Windows XP att svara (låser sig).

Orsak

Det här problemet uppstår när processen körs i REALTIME_PRIORITY_CLASS, och den tråd som äger programfönstret körs i THREAD_PRIORITY_TIME_CRITICAL. Därigenom övergår knappens träfftestrutin i en snäv slinga och Windows XP slutar svara.

Lösning

Lös problemet genom att hämta den senaste Service Pack-versionen för Windows XP. Om du vill veta mer klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322389 Skaffa den senaste Service Pack-versionen för Windows XP

Information om snabbkorrigeringen

En snabbkorrigering som stöds är tillgänglig från Microsoft. Den är emellertid endast avsedd att åtgärda det problem som beskrivs i artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem, rekommenderar vi att du väntar på nästa programuppdatering som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om snabbkorrigeringen är tillgänglig för hämtning anges detta högst upp i denna artikel. Annars kontaktar du Microsoft Support för att få snabbkorrigeringen.

Obs! Om det uppstår ytterligare problem eller krävs felsökning, måste du kanske skapa en särskild serviceförfrågan. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella snabbkorrigeringen. En fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! Samtliga språk som snabbkorrigeringen är tillgänglig för visas i en lista. Om ditt språk inte finns med i listan beror det på att ingen snabbkorrigering är tillgänglig för språket.

Filinformation

Den engelska versionen av denna korrigering har de filattribut (eller senare) som visas i följande tabell. Datum och tider för dessa filer anges i UTC-tid (Coordinated Universal Time). Innan du läser filinformationen konverteras den till lokal tid. Du kan se skillnaden mellan UTC-tid och lokal tid på fliken Tidszon i verktyget Datum och tid på Kontrollpanelen.
  Datum     Tid  Version   Storlek   Filnamn
  ---------------------------------------------------------------------
  21-feb-2002 11:28 6.0.2600.29 190 464 Uxtheme.dll
				

Workaround

Så här undviker du problemet om programmet måste köras i realtid:
 • Inaktivera teman överallt på datorn genom att inaktivera tjänsten Teman.
 • Inaktivera teman i berörda program genom att anropa SetThemeAppProperties.

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i början av denna artikel. Detta problem åtgärdades först i Windows XP Service Pack 1.

Egenskaper

Artikel-id: 317159 - Senaste granskning: den 12 januari 2015 - Revision: 1.4
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbnosurvey kbarchive kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbfix kbshell kbwinxpsp1fix KB317159

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com