Cikk azonosítója: 316992 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása
Az alábbi táblázatban a Windows Media Player program különböző verzióival lejátszható fájltípusok listája látható (A Windows Media Player verziószámának megállapítása ).

Megjegyzés: Új kodek csomagok Windows rendszerben történő telepítése esetén a program más fájlformátumok lejátszására is képes lehet. További tudnivalókért olvassa el A kodek csomagokkal kapcsolatos gyakori kérdéseket tartalmazó dokumentumot..
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlkiterjesztésWindows Media Player 12Windows Media Player 11Windows Media Player 10Windows Media Player 9 SeriesWindows Media Player for Windows XPWindows Media Player 7
Windows Media-formátumok (.asf, .wma, .wmv, .wm)
?
?
?
?
?
?
Windows Media-metafájlok (.asx, .wax, .wvx, .wmx)
?
?
?
?
?
?
Windows Media-metafájlok (.wpl)
?
?
?
?
-
-
Microsoft Digital Video Recording (.dvr-ms)
?
-
-
-
?
-
Windows Media Download csomag (.wmd)
?
?
?
?
?
?
Audio Visual Interleave (.avi)
?
?
?
?
?
?
Moving Pictures Experts Group (.mpg, .mpeg, .m1v, .mp2, .mp3, .mpa, .mpe, .m3u)
?
?
?
?
?
?
Musical Instrument Digital Interface (.mid, midi, .rmi)
?
?
?
?
?
?
Audio Interchange File Format (.aif, .aifc, .aiff)
?
?
?
?
?
?
Sun Microsystems és NeXT (.au, .snd)
?
?
?
?
?
?
Windows-hangformátum (.wav)
?
?
?
?
?
?
CD hangformátum (.cda)
?
?
?
?
?
?
Indeo Video Technology (.ivf)
?
?
?
-
?
?
Windows Media Player-felszínek (.wmz, .wms)
?
?
?
?
?
?
QuickTime-filmfájl (.mov)
?
-
-
-
-
-
MP4 hangfájl (.m4a)
?
-
-
-
-
-
MP4 videofájl (.mp4, .m4v, .mp4v, .3g2, .3gp2, .3gp, .3gpp)
?
-
-
-
-
-
Windows-hangfájl (.aac, .adt, .adts)
?
-
-
-
-
-
MPEG-2 TS videofájl (.m2ts)
?
-
-
-
-
-

Részletes információ a támogatott fájltípusokról

Windows Media-formátumok (.asf, .wma, .wmv, .wm)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Advanced Systems Format (.asf)
Az elsődleges Windows Media-fájlformátum az Advanced Systems Format (ASF). Ha a megfelelő kodekek telepítve vannak, a Windows Media Player alkalmas az .asf fájlokban található, különböző kodekekkel tömörített hang- és videoanyagok, illetve a kettő együttesének lejátszására. Ezenkívül lehetőség van a hang- és videoanyagok adatfolyamként való továbbítására a Windows Media Services szolgáltatással, valamint a tartalom Windows Media digitális jogkezelő használatával végrehajtott csomagolására.

Az ASF fájlformátum kiterjeszthető, szinkronizált multimédiaadatokat tartalmaz, számos hálózaton és protokollon keresztül támogatja az adattovábbítást, illetve a helyi lejátszást is támogatja. Az ASF fejlett multimédiás képességekkel rendelkező formátum – e képességek közé tartozik a médiatípusok kiterjeszthetősége, az összetevők letölthetősége, a médiatípusok méretezhetősége, az adatfolyamok szerző általi priorizálása, több nyelv használata, valamint széles körű bibliográfiai támogatás, a dokumentumkezelést és tartalomkezelést is beleértve.

A Windows Media Audio (WMA) kodekkel tömörített hangtartalmat tároló ASF-fájlok rendszerint .wma kiterjesztésűek. Hasonlóképpen, a Windows Media Audio (WMA) vagy a Windows Media Video (WMV) kodekkel tömörített hang- vagy videotartalmat, illetve az ezek együttesét tartalmazó ASF-fájlok általában .wmv kiterjesztésűek. Az egyéb kodekkel tömörített tartalmat tároló fájlok az általános .asf kiterjesztéssel rendelkeznek. Az ASF formátumról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa384481.aspx
Windows Media Audio (.wma)
A Windows Media Audio (.wma) formátumú fájlok Windows Media Audio (WMA) kodekkel tömörített hanganyagot tartalmazó ASF formátumú (.asf) fájlok. A külön kiterjesztés lehetővé teszi, hogy a felhasználók többféle lejátszót telepítsenek, és egyes lejátszókhoz hozzárendeljék a csak hanganyagot tartalmazó .wma kiterjesztésű források lejátszását.
Windows Media Video (.wmv, .wm)
A Windows Media Video (.wmv) formátumú fájlok Windows Media Audio (WMA) és Windows Media Video (WMV) kodekkel tömörített hang-, video-, vagy hang- és videoanyagot tartalmazó ASF formátumú (.asf) fájlok. A külön kiterjesztés lehetővé teszi, hogy a felhasználók többféle lejátszót telepítsenek, és egyes lejátszókhoz hozzárendelhessék a mozgóképet és hanganyagot is tartalmazó .wmv kiterjesztésű források lejátszását.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Windows Media-metafájlok (.asx, .wax, .wvx, .wmx, .wpl)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Advanced Stream Redirector (.asx)
Az Advanced Stream Redirector (.asx) formátumú fájlok (más néven Windows Media-metafájlok) fájladatfolyamokkal és azok lejátszásával kapcsolatos információkat tartalmazó szövegfájlok. Az ASX-fájlok azon túl, hogy lejátszási listákat határoznak meg, közlik a Windows Media Player alkalmazással, hogy miként kell lejátszani a lista egyes médiaelemeit.

A Windows Media metafájlok XML szintaxisra épülnek, és kódolásuk ANSI vagy UNICODE (UTF-8) formátumú lehet. Ezek a fájlok több elemből állnak, az egyes elemekhez pedig címkék és attribútumok tartoznak. A Windows Media metafájlok valamennyi eleme egy beállítást vagy műveletet határoz meg a Windows Media Player számára.

Az ASX-fájlok a Windows Media Player által felismert és támogatott bármely médiafájltípusra mutathatnak.

A Windows Media-metafájlokról a Microsoft következő webhelye nyújt felvilágosítást:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa385262.aspx
Windows Media Audio Redirector (.wax)
A Windows Media Audio Redirector (.wax) típusú fájlok Windows Media Audio (.wma) fájlokra hivatkozó Windows Media-metafájlok.
Windows Media Video Redirector (.wvx)
A Windows Media Video Redirector (.wvx) típusú fájlok Windows Media Video (.wmv) fájlokra hivatkozó Windows Media-metafájlok.
Windows Media Redirector (.wmx)
A Windows Media Player e fájltípust támogató verziói: A Windows Media Redirector (.wmx) típusú fájlok Windows Media Video (.wmv) vagy Windows Media Audio (.wma) típusú, esetleg mindkét típusú fájlokra mutató Windows Media-metafájlok.
Windows Media Player lejátszási lista (.wpl)
A Windows Media Player lejátszási lista (.wpl) típusú fájlok ügyféloldali lejátszási listák. A Microsoft a Windows Media Player 9 Series rendszerben alkalmazta először ezt a formátumot, mellyel dinamikus lejátszási listák hozhatók létre, szemben az .asx és az .m3u formátummal. A Windows Media Player 9 Series automatikus listákat készítő szolgáltatása a .wpl formátumot használja, És a Windows Media Player 9 Series alkalmazásban mentett lejátszási listáknak is a .wpl az alapértelmezett formátuma.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Microsoft Digital Video Recording (.dvr-ms)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Microsoft Windows XP Media Center Edition rendszerben bevezetett .dvr-ms fájlformátum rögzített televíziós adások tárolását teszi lehetővé. Az *.asf fájlokhoz hasonlóan a *.dvr-ms kiterjesztésű fájlok emelt szintű szolgáltatásai is lehetővé teszik személyes videofelvevő (PVR) használatát, vele együtt pedig a felvétel közbeni időeltolásos lejátszást, a Live Pause szolgáltatás használatát, valamint az egyidejű felvételt és lejátszást. A *.dvr-ms fájlokban tárolt videotartalom MPEG-2 formátumú video-adatfolyamként (mozgóképfolyamként) van kódolva, a fájlban található hangtartalom pedig MPEG-1 Layer II hangadatfolyamként.

Ha .dvr-ms kiterjesztésű nem védett fájlokat szeretne lejátszani Windows XP rendszert futtató számítógépen, akkor az alábbi szoftver- és hardverösszetevőkre van szüksége:
 • Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) vagy újabb verzió
 • A Microsoft Tudásbázis következő cikkében ismertetett frissítés (ezt szintén telepíteni kell a számítógépen): A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  810243 Windows XP Media Center Edition operációs rendszerben rögzített fájlok DirectShow-alapú lejátszásának támogatása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • Egy Windows XP rendszerrel kompatibilis DVD-dekóder
A *.dvr-ms fájlokról a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/ms778831.aspx
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Windows Media Download csomag (.wmd)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Windows Media Download (WMD) csomagok .wmd kiterjesztésű letölthető fájlok, amelyek egyben tartalmaznak Windows Media Player-felszínkereteket, lejátszási listára vonatkozó információt, illetve multimédiás tartalmat. A .wmd-csomagok akár egy teljes albumnyi videoklipet is tartalmazhatnak, kiegészítve álló- vagy mozgóképes reklámokkal, valamint online zeneboltok webhelyeire mutató hivatkozásokkal.

Egy .wmd-csomag letöltéséhez kattintson a csomagra mutató hivatkozására. A csomag letöltését követően a Windows Media Player automatikusan kicsomagolja a fájlokat, a lejátszási listák közé felveszi a csomagbeli lejátszási listákat, felveszi a csomag tartalmát a médiatárba, megjeleníti a felszínkeretet a Windows Media Player Most játszott ablaktáblájában (teljes méretű megjelenítés esetén), majd elkezdi a lista első elemének lejátszását. A .wmd fájlokról a Microsoft következő webhelye nyújt részletesebb felvilágosítást:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa386465.aspx
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Audio Visual Interleave (.avi)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Az Audio Video Interleave (AVI) formátum a Resource Interchange File Format (RIFF) formátumcsalád egy tagja, melyet a Microsoft dolgozott ki. Az .avi fájlformátum a számítógépeken tárolt hang- és videotartalmak leggyakoribb formátuma.

Az .avi fájlokban különböző kodekekkel tömörített hang- és videotartalom helyezhető el, majd játszható le a Windows Media Player programban, ha a megfelelő kodekek telepítve vannak a számítógépen. Az AVI-fájlokban gyakran használt videokodekek többek között az alábbiak:
 • DivX kodek

  További információt a DivX webhelyén talál:
  http://www.divx.com
 • Cinepak kodek

  További információt a Cinepak webhelyén talál:
  http://www.probo.com/cinepak.php
 • Indeo kodek

  További információt a Ligos webhelyén talál:
  http://www.ligos.com
 • DV kodek
 • MJPEG kodek
 • Tömörítetlen RGB vagy YUY2 kodek
Az AVI-fájlokban gyakran használt hangkodekek többek között a következők:
 • MP3 kodek
 • Microsoft Adaptive Differential Pulse Code Modulation (MS ADPCM)
 • Uncompressed Pulse Code Modulation (PCM) kodek
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Moving Pictures Experts Group (.mpg, .mpeg, .m1v, .mp2, .mp3, .mpa, .mpe, .mpv2, .m3u)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Moving Picture Experts Group az MPEG (Moving Picture Experts Group) szabványok kidolgozásával és gondozásával foglalkozik. E szabványok a video- és hangtömörítés folyamatosan fejlődő szabványai.
MPEG-1 (.mpeg, .mpg, .m1v)
Ez a szabvány lehetővé teszi a progresszív video-adatfolyamok körülbelül 1,5 millió bit/másodperc sávszélességű kódolását. Ez a fájlformátum kifejezetten a video-CD-khez és a CD-i formátumú médiafájlokhoz készült. Az MPEG-1 szabvány legelterjedtebb implementációja 352 x 240 képpontos videofelbontást eredményez 30 képkocka/másodperc frissítési sebesség mellett. Használatakor a hagyományos videomagnók minőségénél kissé gyengébb minőségű felvétel lesz az eredmény.

Az .m1v kiterjesztésű fájlok rendszerint csak videoadatokat tartalmazó MPEG-1-alapadatfolyamok. Az .mpg vagy .mpeg kiterjesztéssel rendelkező fájlok általában MPEG-1 rendszerű adatfolyamok, amelyek MPEG-1 kódolású videoadatokat, valamint MPEG-1 Layer II (MP2) kódolású hangadatokat tárolnak.

Az .mpg és az .mpeg kiterjesztést azonban nem csak az MPEG-1 rendszerű adatfolyamok használják – e kiterjesztések használata MPEG-2-alapú, MPEG-2 kódolású videoadatokat tartalmazó programfolyamok esetén is gyakori. Mivel a Microsoft Windows operációs rendszerek csak MPEG-1 videodekóderrel rendelkeznek, a Windows Media Player csak akkor tudja lejátszani az MPEG-2 formátumú programfolyamokat, ha MPEG-2 videodekóder (DVD-dekódercsomag) is van telepítve a számítógépen. A DVD-dekódercsomagok vásárlásáról a Microsoft következő webhelye nyújt felvilágosítást:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/windows-media-player-plug-ins
MPEG Audio Layer III (.mp3)
Ez a korábbi MPEG-kezdeményezésből kifejlesztett szabvány. az MPEG-1 és az MPEG-2 szabványnak is részét képező hangtömörítési technológia. Az MP3 szabványt a németországi Fraunhofer Institute fejlesztette ki 1991-ben. Az érzékelést kihangsúlyozó hangkódoláson alapuló MP3 szabvány alkalmas a CD-minőségű hang közel CD-minőségű tömörítésére.
MPEG Audio Layer II (.mp2, .mpa)
Az MPEG Audio Layer II hangkódolási szabvány eredetileg az MPEG-1 specifikáció része volt, később azonban az MPEG-2 szabványhoz igazították.
M3U (.m3u)
Az .m3u kiterjesztésű fájlok lejátszási listákat tartalmazó metafájlok, amelyek MP3-fájlokra hivatkoznak, és ezekre vonatkozó metaadatokat tartalmaznak.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Musical Instrument Digital Interface (.mid, .midi, .rmi)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Musical Instrument Digital Interface (MIDI) egy szabványos protokoll, amely a zenei adatok hangszerek, szintetizátorok és számítógépek közti cseréjére szolgál. A szabvány a zenei eseményekhez (hangjegy kezdete, hangmagassága, hossza, hangereje, zenei attribútumai, például vibrato) szükséges szabványos kódrendszert specifikálja. A szabvány definiálja továbbá a szintetizátorok gombjainak, kerekeinek és pedáljainak mozgását leíró kódokat.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Audio Interchange File Format (.aif, .aifc, .aiff)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Az Audio Interchange File Format (AIFF) hangfájlformátumot az Apple Computer fejlesztette ki. A formátum kiváló minőségű, mintavételezett hang- és hangszeradatok rögzítésére alkalmas.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Sun Microsystems és NeXT (.au, .snd)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Unix Audio (.au) formátumú fájlok UNIX rendszereken létrehozott hangfájlok.

Az .snd kiterjesztés a Sun, a NeXt és a Silicon Graphics számítógépek közös hangfájlformátuma. Ez a fájl általában szöveges azonosítót megelőző tömörítetlen hangadatokat tartalmaz.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Windows-hangformátum (.wav)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A hangok hullámformájú tárolásához a Windows a Wave Form Audio (WAV) fájlformátumot alkalmazza. Egy percnyi impulzuskód-modulációs (PCM-kódolású) hang tárolásához 644 kilobájt (KB) is elegendő lehet, de ugyanennyi adat akár 27 megabájtnyi (MB) tárhelyet is foglalhat – a mintavételezési frekvencia, a polifónia (hangcsatornák száma: monó vagy sztereó) és a minta sávszélességének (az egyes minták tárolásához használt bitek száma) függvényében.

Az AVI és az ASF formátumhoz hasonlóan a WAV formátum is mindössze fájltárolóként szolgál. A .wav fájlokban tárolt, különböző kodekekkel tömörített hanganyag akkor játszható le a Windows Media Player programban, ha a megfelelő kodekek telepítve vannak a számítógépen. A WAV-fájlokban leggyakrabban alkalmazott hangkodekek között megtalálható a Microsoft Adaptive Differential Pulse Code Modulation (MS ADPCM) és a tömörítetlen Pulse Code Modulation (PCM) kodek.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

CD hangformátum (.cda)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A .cda kiterjesztésű hangfájlok CD-n tárolható hangtartalmat rögzítenek, és az ilyen típusú fájlok csak CD-ROM-ról játszhatók le. Ennek következtében a jelen cikkben nem helyezhettünk el mintafájlt. A .cda fájlok teszteléséhez játsszon le egy másik .cda fájlt ugyanarról vagy egy másik CD-ROM-ról. A .cda fájlok a CD-ken rögzített hangsávokat reprezentálják, tényleges impulzuskód-modulációs (PCM-) adatokat nem tartalmaznak. A CD-ről a merevlemezre másolt .cda fájlokat így nem lehet lejátszani.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Indeo Video Technology (.ivf)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Az Indeo Video Files (IVF) formátumú fájlok a Ligos Corporation Indeo nevű kodekjével kódolt videofájlok. Az Indeo szabványok elég gyakran változnak, ezért az Indeo kodekekkel kódolt fájlok lejátszása előtt bizonyosodjon meg arról, hogy telepítette a legújabb Indeo-csomagot a számítógépen. Ennek mikéntjéről a Ligos Corporation nyújt bővebb felvilágosítást a vállalat webhelyén:
http://www.ligos.com
Az .ivf kiterjesztésű fájlok lejátszásához először töltse le a fájlokat a merevlemezre. Hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal az .ivf fájlra mutató hivatkozásra, majd kattintson a Cél mentése más néven parancsra.
 2. Adja meg a fájl tárolására szolgáló mappát.
 3. A fájl lejátszásához kattintson duplán a letöltött fájlra.
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
281919 Ismeretlen hiba történt egy Indeo Video Format (IVF) formátumú fájl lejátszása közben
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Windows Media Player-felszínek (.wmz, .wms)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Windows Media Player-felszíndefiníciós (.wms kiterjesztésű) fájlok szöveges XML-dokumentumok, és egy-egy felszín elemeit, azok kapcsolatait és működését definiálják. A felszíndefiníciós (.wms-) fájlt és a kapcsolódó (.js kiterjesztésű) JScript-fájlokat parancsfájltervezők készítik. A felszínek grafikai elemeit és működését ezek a fájlok tárolják.

Egy .wmz kiterjesztésű fájl egy Windows Media Player felszíndefiníciós fájlt, és az ehhez kapcsolódó JScript-fájlokat, illetve a szükséges grafikus fájlokat tartalmazó tömörített Zip fájlarchívum.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

QuickTime-filmfájl (.mov)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Az Apple Computer multimédiás fájlok létrehozásához, szerkesztéséhez, közzétételéhez és megtekintéséhez dolgozta ki a QuickTime fájlformátumot. A QuickTime formátum videotartalmat, animációkat, képeket, valamint térhatású és virtuális valóságot (VR) ábrázoló tartalmat hordozhat. A Windows Media Player alkalmazással csak a 2.0-s és korábbi verziójú QuickTime-fájlok játszhatók le. A QuickTime újabb verzióihoz a megfelelő Apple QuickTime Player lejátszószoftver szükséges. További információt az Apple webhelyén talál:
http://www.apple.com/quicktime
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

MP4 hangfájl (.m4a)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
az .m4a (csak hang) tömörítése gyakran AAC kódolással (veszteséges) történik, de Apple Lossless formátumú is lehet.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

MP4 videofájl (.mp4, .m4v, .mp4v, .3g2, .3gp2, .3gp, .3gpp)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) által jóváhagyott MPEG-4 szabvány a multimédiás tartalmak ábrázolásának sok kérdésével foglalkozik, beleértve a tartalomtömörítést, -létrehozást és -továbbítást is. Bár a videotömörítés és a fájltároló definiálása az MPEG-4 szabvány két egymástól független eleme, a köztudatban a két fogalom sajnos összemosódott. Az MPEG-4 szabványnak csak bizonyos részei implementálhatók, a továbbiak tekintetében pedig igazodni kell a szabványban rögzített specifikációkhoz.

Az MPEG-4 fájlformátum az MPEG-4 szabvány definíciója szerint MPEG-4 kódolású videotartalmat és AAC (Advanced Audio Coding) kódolású hangtartalmat tárol. E fájlformátum rendszerint az .mp4 kiterjesztést használja. A Windows Media Player nem támogatja az .mp4 fájlok lejátszását – erre csak akkor van lehetőség, ha DirectShow-kompatibilis MPEG-4-dekódercsomagokat telepít a számítógépen. Ezekben a csomagokban megtalálható a Ligos LSX-MPEG Player és az EnvivioTV kodek.

A Ligos LSX-MPEG Player kodekről a Ligos webhelyén talál bővebb felvilágosítást:
http://www.ligos.com
Az EnvivioTV kodekről az Envivio webhelye nyújt részletesebb tájékoztatást:
http://www.envivio.com/products/
A Microsoft már megkezdte az MPEG-4 szabvány videotömörítő részének termékeibe történő beépítését, és jelenleg már elérhetők a következő MPEG-4-alapú videokodekek:
 • Microsoft MPEG-4 v1
 • Microsoft MPEG-4 v2
 • Microsoft MPEG-4 v3
 • ISO MPEG-4 v1
A Windows Media Tools és a Windows Media Encoder eszközzel az MPEG-4-alapú videotartalom kódolható, és .asf fájltárolóba helyezhető. Ezeket a fájlokat a Windows Media Player program is le tudja játszani. A Microsoft-termékek MPEG-4 támogatásáról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/Codecs-frequently-asked-questions
az .m4v fájlformátum az MP4 formátumhoz nagyon hasonló, az Apple által fejlesztett videofájl-formátum. A különbség az Apple opcionális DRM másolásvédelme és az AC3 (Dolby Digital) hang kezelése, amely nincs az MP4 tárolóhoz szabványosítva.

Az .mp4v fájl egy MPEG-4 videofájl.

A .3gp (3GPP fájlformátum) a Third Generation Partnership Project (3GPP) által a 3G UMTS multimédia-szolgáltatásokhoz meghatározott multimédia-tároló formátum. A 3G mobiltelefonok használják, de lejátszható bizonyos 2G és 4G mobiltelefonokon is.

A .3g2 (3GPP2 fájlformátum) a 3GPP2 által a 3G CDMA2000 multimédia-szolgáltatások számára meghatározott multimédia-tároló formátum. Nagyon hasonló a 3GP formátumhoz, de rendelkezik bizonyos előnyökkel és hátrányokkal is a 3GP formátumhoz képest.

A .3gp2 fájl elsősorban a „3GPP2” projekthez kötődik. A
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Windows-hangfájl (.aac, .adt, .adts)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Advanced Audio Coding (.aac) egy szabványos veszteséges tömörítési és kódolási séma a digitális hangokhoz. Az MP3 formátum utódjaként tervezett AAC általánosságban az MP3-nál jobb hangminőséget biztosít hasonló bitsebesség mellett.

Az Audio Data Transport Stream (.adts) akkor használható, ha az adatokat MPEG-2 átviteli adatfolyamban kívánja továbbítani, amelyet képkockák sorozatából áll, és mindegyik keret rendelkezik egy fejléccel, melyet az AAC hangadat követ.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

MPEG-2 TS videofájl (.m2ts)

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
Az .2mts a Blu-ray Disc Audio-Video (BDAV) MPEG-2 Transport Stream (M2TS) tároló fájlformátum által használt fájlnév-kiterjesztés. Hang-, video- és egyéb adatfolyamok multiplexálására szolgál. Az MPEG-2 átviteli adatfolyam-tárolón alapul. Ezt a tárolóformátumot általában a Blu-ray és az AVCHD adathordozók nagy felbontású videofájljaihoz használják.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

További információ

Harmadik felektől származó információkra vonatkozó jognyilatkozat

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle jótállást nem vállal.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 316992 - Utolsó ellenőrzés: 2014. március 8. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Media Player 12
 • Microsoft Windows Media Player 11
 • Microsoft Windows Media Player 10
 • Microsoft Windows Media Player 9 Series
 • Microsoft Windows Media Player 7.0
Kulcsszavak: 
kbinfo kbcip KB316992
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com