ID articol: 316639 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol etapizat descrie cum să se pregătească pentru a face upgrade la Microsoft Windows 98 sau Microsoft Windows Millennium Edition la Microsoft Windows XP. Informațiile din acest articol pot fi utile pentru a vă ajuta să evitați unele probleme comune legate de upgrade.Informații suplimentare

Să verifice cerințe de sistem

Computerul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe hardware:
 • Procesor
  • Minim 233 megahertzi (MHz) sau mai mare viteza de ceas a procesorului necesare, 300 MHz recomandat
  • Intel Pentium și Celeronfamily, AMD K6, Athlon, familia Duron sau compatibil processorrecommended

   Notă Windows XP Professional acceptă computerele ambele singur CPU și dual-CPU, dar Windows XP Home Edition acceptă numai computere single-CPU.
 • 128 megaocteți (MO de RAM sau mai mult recomandat) (64 MBminimum sprijinit, poate limita performanța și unele caracteristici)
 • 1,5 gigaocte?i (GO) spațiu disponibil pe hard disk
 • Super VGA (800 x 600) sau mai mare rezolutie monitor de pagina adapterand
 • unitate de CD-ROM sau DVD
 • Tastatura si Microsoft Mouse sau compatibil pointingdevice
Pentru a determina dacă calculatorul dumneavoastră este compatibil cu Windows XP Home sau Windows XP Professional, vizitați unul dintre următoarele site-uri Web:
Windows XP Home
http://www.Microsoft.com/windowsxp/Home/upgrading/checkcompat.mspx

Windows XP Professional
http://www.Microsoft.com/windowsxp/Pro/upgrading/checkcompat.mspx

Verificare compatibilitate

Pentru informații despre compatibilitatea programelor și despre migrarea de la Windows Millennium Edition sau Windows 98, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://technet.Microsoft.com/en-us/library/bb457032.aspx

Verificați dacă hardware-ul de compatibilitate

Pentru informații despre hardware-ul compatibil pentru Windows XP, vizualizați Listă de compatibilități hardware Windows (HCL). Această listă este o compilatie de computere și hardware-ul computerului, care au fost testate pe scară largă cu Windows pentru stabilitate si compatibilitate. Microsoft produs suport consolidare servicii (PSS) foloseste HCL pentru a determina dacă un computer este acceptată pentru utilizare cu Windows. Pentru a vizualiza Ultimele HCL, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.Microsoft.com/whdc/HCl/default.mspx

Executați Windows XP Upgrade Advisor

Utilizați instrumentul Microsoft Windows XP Upgrade Advisor pentru a audita starea curentă a computerului și a primi un raport de hardware și software-ul de compatibilitate probleme cunoscute (bazat pe Microsoft de testare înainte de lansare). Dacă sunteți îngrijorat despre rezultatele raportului, nu upgrade până când aceste preocupări sunt rezolvate. Contacta?i producătorul hardware sau software pentru actualizări care fac produsele executa corect pe Windows XP.

Dacă aveți în vedere un upgrade Windows XP Home Edition sau Windows XP Professional, și nu aveți un CD-ROM-ul Windows XP, puteți descărca Windows XP Upgrade Advisor. Pentru aceasta, vizitați următorul site Web Microsoft, și apoi faceți clic pe drum liber Upgrade Advisor:
http://www.Microsoft.com/windowsxp/Home/upgrading/Advisor.mspx
Dacă începi program de instalare Windows XP pentru a începe actualizarea, în marcă de timp ce se execută un alt sistem de operare, Windows XP se execută automat Windows XP Upgrade Advisor. Cu toate acestea, în acest caz Windows XP Upgrade Advisor generează un raport limitată, care descrie doar probleme de blocare, nu întregul raport. Dacă doriți să creați un raport complet (care se salvează ca fișierul Upgrade.txt) fără a face upgrade, executați comanda comanda winnt32/checkupgradeonly din folderul I386 de pe CD-ROM-ul Windows XP.

Notă Dacă selectați Dinamic actualizare atunci când executați comanda winnt32/checkupgradeonly comenzii, corespunzătoare driverele și remedierile sunt descărcate. Prin urmare, atunci când rula actualiz?ârii și selectați Dynamic Update (recomandat), nu trebuie să descărcați driverele din nou.

Pentru a executa comanda winnt32/checkupgradeonly comanda:
 1. Faceți clic pe Start, faceți clic pe Run, tip cmd în Deschidere cutie, și apoi apăsați ENTER.
 2. Tip CD-ROM driveletter:, apoi apăsați ENTER.

  literă de unitate de unitate de CD-ROM este litera unității CD-ROM-ROM sau DVD-ROM, unde se introduce CD-ROM-ul Windows XP.
 3. Tip CD i386, și apoi pressENTER.
 4. Tip comanda Winnt32/checkupgradeonly, andthen apăsați ENTER.
Raportul de Windows XP Upgrade Advisor, care va genera pot ajuta să decideți dacă să faceți upgrade computerului Windows XP. După ce ai citit raportul, asigurați-vă că toate dispozitivele care sunt enumerate ca neacceptate au Windows XP drivere disponibile de la producator (excepția cazului în care nu aveți nevoie de hardware care să lucreze în Windows XP). Acest lucru este deosebit de important pentru adaptorul de rețea și drivere de modem, astfel încât veți avea conectivitate după ce faceți upgrade sistem de operare. După ce ați conectivitate, puteți descărca orice drivere de dispozitiv aplicabile ulterioare. Ca întotdeauna, asigurați-vă că utilizați driverele care sunt concepute pentru utilizare cu Windows XP.

Pentru a căuta actualizări de software care pot fi disponibile, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://Update.Microsoft.com
De asemenea, contactul tau producatori de software-ul pentru orice upgrade pachete care pot fi disponibile. Dacă un program necesită un pachet de actualizare pentru a rula cu Windows XP, trebuie să aveți pachetul de upgrade în timpul upgrade-ului. Dacă nu este disponibil, va trebui să reinstalați programul după ce faceți upgrade la Windows XP.

Pentru informații suplimentare despre pachete de upgrade, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
231418 Specificarea pachete suplimentare de upgrade atunci când actualizarea de la Windows 95/98 ?i Windows 2000
Uita-te la software-ul cota pentru software-ul care pot avea să fie reinstalat după upgrade-ul sau software-ul care necesită o actualizare înainte de a putea lucra cu Windows XP. Poate doriți pentru a determina dacă există orice actualizări sau pachete de consolidare servicii care sunt disponibile pentru software-ul înainte de a începe actualizarea. Dacă aveți aceste actualizări disponibile în timpul upgrade-ul, software-ul poate funcționa corect cu Windows XP. În plus, dacă nu sunteți sigur despre compatibilitatea cu software-ul special, am recomanda eliminarea software-ul înainte de upgrade sistem de operare pentru că nu poate fi capabil de a elimina-l corect după ce faceți upgrade la Windows XP.

Notă Dacă computerul are unul sau mai multe comprimate unități sau unul sau execută mai multe programe sau consolidare servicii, Windows XP Upgrade Advisor sau un upgrade de Windows XP să nu funcționeze.

Caracteristica de dinamic actualizare

Instalare Windows XP include caracteristica de dinamic actualizare. Dinamic actualizare descărcări și utilizări critice de conținut pentru a îmbunătăți program de instalare Windows XP. În cazul în care computerul poate conecta la internet în marcă de timp ce program de instalare Windows XP se execută, dinamic actualizare vă solicită să descărcați conținut critic. Puteți sări peste dinamic actualizare, dar vă recomandăm insistent că nu săriți peste ea.

Pentru informații suplimentare despre actualizare dinamică, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în bază de cunoștințe Microsoft:
311220 Descrierea de caracteristica de dinamic actualizare în instalare Windows XP
314582 Listă tabel de remedieri care sunt incluse în pachetul Windows XP Dynamic Update 1.2

Părăsiți toate programele care se execută

Pentru a elimina eventualele probleme cu serviciile și programele care se execută, utilizați unul dintre următoarele opțiuni:
 • Părăsiți toate programele care se execută. Pentru a vedea o listă de programe de allrunning, apăsați CTRL + ALT + DELETE pentru a vizualiza casetă de dialog CloseProgram . Atunci când vă limitați numărul de programe care rulează, resurse suplimentare sunt disponibile pentru program de instalare Windows XP, și helpprevent probleme dintre program de instalare și running program.
 • În Windows 98 sau Windows Millennium Edition:
  1. Faceți clic pe Start, faceți clic pe Run, tastați msconfig, și apoi faceți clic peOK.
  2. Faceți clic pe Selective Startup.
  3. Goliți toate casetele de selectare și faceți clic pe OK.
  4. Reporniți thecomputer, și apoi încercați să executați program de instalare Windows XP sau Windows XP Upgrade Advisoragain.
  Pentru informații suplimentare despre Msconfig.exe și această procedură, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
  192926 Cum se efectuează pornirea de depanare pentru Windows 98
 • Porniți computerul în mod protejat, apoi executați comandawinnt32.exe pentru a rula actualiz?ârii sau executați winnt32.exe/checkupgradeonly pentru a executa Upgrade Advisor. Modul de siguranță utilizează numai aminimal set de drivere, consolidare servicii și programe. Modul de siguranță pot ajuta simplifica theinstallation și eliminați elementele care pot interfera cu upgrade-ul.Cu toate acestea, modul de siguranță nu afectează upgrade-ul. Elementele care sunt notloaded sunt încă de examinat și pot fi incluse în raport.
Notă De obicei, unitatea CD-ROM nu este accesibil în modul de siguranță.

Pentru informații suplimentare despre cum să accesați unitatea CD-ROM în mod protejat, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
194846 Modul de a face unitatea CD-ROM accesibil în modul de siguranță

Spate sus al tău calculator

Avertizare Windows XP are o opțiune de îndepărtare. Cu toate acestea, nu pot elimina Windows XP după actualizare dacă ați făcut upgrade de la Windows 2000 Professional sau dacă fișier sistem a fost schimbat la fișier sistem NTFS.

Spate sus dumneavoastră calculator continutul, inclusiv toate datele, înainte de a începe actualizarea. Cu această copiere de rezervă, puteți restaura cu ușurință fișierele acoperire de date în cazul în care vă decideți să reinstalați sistemul de operare anterior.

Pentru informații suplimentare despre modul de a face o copiere de rezervă a computerului Windows 98 sau Windows Millennium Edition, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în bază de cunoștințe Microsoft:
188575 Cum la spre spate sus la dispozitiv media amovibil utilizând Microsoft Backup
182624 Microsoft Backup cerințe de sistem pentru Windows 98
187526 Cum la spre Pauză Ferestre 98 la o copiere de rezervă completă a sistemului

Actualizați BIOS-ul computerului

Înainte de a începe actualizarea, obține și instala ultimului bază intrare ieșire sistem (BIOS) upgrade pentru computer de la producătorul computerului. Dacă actualizați BIOS-ul după ce faceți upgrade calculator, va trebui să reinstalați Windows XP pentru a profita de caracteristici cum ar fi Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) cină în BIOS. Actualizare firmware în toate dispozitivele înainte de a începe actualizarea dacă puteți.

Avertizare Dacă faceți upgrade sau fulger BIOS-ul cu o versiune incorectă pentru placa de bază specifice, puteți deteriora grav placa de baza. Prin urmare, nu funcționează cu BIOS-ul calculatorului dumneavoastră dacă nu sunteți foarte familiarizat cu modul de a face acest lucru, sau ați obținut aprofundată instrucțiuni despre cum să o facă în condiții de siguranță.

Pentru informații despre hardware și BIOS-ul actualizări, vizitați următorul site Web terțe părți:
http://www.wimsbios.com/
Microsoft furnizează informațiile de contact ter?e pentru a vă ajuta să găsiți asisten?ă tehnică. Aceste informații de contact pot fi modificate fără preaviz. Microsoft nu garantează acurate?ea acestor informații de contact terțe.

Dezactivați gestionarea alimentării

Asigurați-vă că gestionarea alimentării este oprit în Windows 98 sau Windows Millennium Edition în instrument de putere în Panou de control. Pentru a dezactiva gestionarea alimentării:
 1. Faceți clic pe Start, indicați spreSettings, faceți clic pe Control Panel, și thendouble-click pe management energetic.
 2. Faceți clic pe fila de Regim de putere .
 3. Setați Opriți monitorul laniciodată.
 4. Set Turn off hard diskuri laniciodată.
 5. Setați sistemul de așteptare laniciodată.
În cazul în care vă puteți transforma pe ACPI (Advanced Configuration Power Interface), nap off Gestionare complexă alimentare (APM) în BIOS-ul computerului. În cazul în care există o întrerupere de putere în marcă de timp ce se execută program de instalare Windows XP, un upgrade sau Windows XP Upgrade Advisor, este posibil să apară rezultate neașteptate. Dacă reporniți computerul, program de instalare Windows XP Urmărire de unde s-a oprit. Însă, rezultate sunt uneori neregulate în cazul în care computerul CV-uri diferite de putere-latență statelor. Prin urmare, este util pentru a dezactiva gestionarea alimentării.

Elimina sau dezactiva software antivirus

Elimina sau dezactiva orice antivirus produse de plastic care se execută înainte de a începe actualizarea. De asemenea, dezactivați orice caracteristici hardware antivirus care rulează. De exemplu, BIOS în unele computere conține antivirus funcționalitate.

În unele cazuri, instalare Windows XP se stinge antivirus software în timpul upgrade-ul, dar în alte cazuri, trebuie să dezactivați software-ul primul. Cele mai multe software antivirus trebuie să fie actualizate pentru a funcționa corect cu Windows XP. Pentru mai multe informații despre cum să dezactivați software antivirus, consultați documentația sau ajutor online.

Decompresia unităților comprimate

Windows XP funcționează numai cu compresia care este inclusă withNTFS. Tu trebuie să prima Decompresia unităților care sunt comprimate cu DoubleSpace, DriveSpace sau orice alt software de compresie de mers cu mașina. Dacă tu nu decomprimați o unitate, datele de pe unitate nu este disponibil în Windows XP. Datele de pe unitatea este încă intacte, dar nu este disponibil în Windows XP. Pentru a fi capabil de a utiliza datele de pe unitatea de comprimat, trebuie dual-boot cu sistemul de operare care acceptă metoda de compresie. Dacă unitatea C este comprimat, nu se poate instala Windows XP. Dacă încercați pentru a rula actualiz?ârii sau raportul Windows XP Upgrade Advisor, este posibil să primiți următorul mesaj de eroare:
Windows este instalat pe un Drivespace, Doublespace, sau alte comprimat cu mașina. XP nu suportă unităților comprimate. Tu trebuie să decomprime înainte de upgrade.
Pentru informații suplimentare despre cum se decomprimă unitățile comprimate, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
96250 Cum să eliminați DoubleSpace și păstra fișierele dumneavoastră

Executați Scandisk

Executați instrumentul Scandisk.exe pe toate unitățile înainte de a începe actualizarea. ScanDisk ajută la prevenirea erorilor de disc sau erori de fișier-copie, în marcă de timp ce program de instalare se execută și ajută la prevenirea repornește computerul suplimentare în timpul upgrade-ului care pot provoca program de instalare să ia mai mult marcă de timp pentru a finaliza. Include o suprafață de scanare pentru a vă asigura că nu există un sector de rău, care împiedică citirea corectă a unei părți din unitatea. Pentru că un număr mare de fișiere sunt fiind citite de pe disc, probleme cu fi?ierul sau folderul daune sau rau porții pe disc poate provoca probleme în marcă de timp ce upgrade-ul sau Windows XP Upgrade Advisor se execută.

Pentru informații suplimentare despre utilizarea instrumentului Scandisk, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
186365 Descrierea ScanDisk pentru Windows (Scandskw.exe) în Windows 98 / Me

Rula Scanreg

Executa Scanreg.exe în Windows 98 pentru a examina registry pentru erori. Deși registry este scanat erorile de automat de fiecare dată când pornește că Windows 98, Scanreg poate ajuta curăța unele daune de registru, care poate au avut loc. program de instalare Windows XP examinează registry-ul în timpul upgrade-ului. Prin urmare, intrările deteriorate pot cauza probleme.

Pentru informații suplimentare despre Scanreg.exe, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
183887 Descriere a Windows Registry Checker tool (Scanreg.exe)

Eliminați fișierele temporare

Nu aveți pentru a elimina fișierele temporare. Cu toate acestea, ar putea fi util pentru a face acest lucru. Pentru a elimina fișierele temporare:
 1. Faceți clic pe Start, indicațiprograme, punctul de la accesorii, indica?i spreInstrumente de sistemși apoi faceți clic pe Curățire disc.
 2. Selectați casetele de selectare Temporară InternetFiles, Recycle Bin, și TemporaryFiles .
 3. Faceți clic pe OK.
Aceste fișiere sunt toate scanate când Analizatorul de pregătire se execută. Scoate-le reduce numărul de fișiere care trebuie să fie scanate. Windows XP se pastreaza cât mai multe dintre aceste fișiere după cum se poate, dar foarte mare foldere poate cauza probleme cu program de instalare Windows XP. Dacă program de instalare întâlnește aceste probleme, program de instalare poate avea pentru a șterge fișierele temporare de Internet. Eliminarea acestor fișiere înainte de a începe actualizarea poate accelera și simplifica upgrade-ul.Acest articol se referă la o versiune veche de Windows. Dacă aveți nevoie de ajutor despre cum să instalați, reinstalați sau dezinstala Windows, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://Windows.Microsoft.com/en-us/Windows/Help/install-reinstall-uninstall


Referințe

Link-uri

Pentru mai multe informații despre sisteme de operare pe care puteți să faceți upgrade la Windows XP, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.Microsoft.com/windowsxp/Home/upgrading/Matrix.mspx
Pentru informații despre modul de upgrade la Windows XP Professional, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.Microsoft.com/windowsxp/Pro/upgrading/Advisor.mspx

Articole din bază de cunoștințe Microsoft

Pentru informații suplimentare despre Listă tabel de sisteme de operare pe care puteți să faceți upgrade la Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
292607 Windows XP supported upgrade patetic
283253 Cum să faceți upgrade Windows 98 sau Windows Millennium Edition profiluri profilurile de utilizator de domeniu Windows XP

Depanarea

310064 Cum se depanează problemele de instalare Windows XP, atunci când faceți upgrade la Windows 98 sau Windows Me
315334 Mesajul de eroare 'D:\i386\win9xupg\w95upg.dll' când încercați să faceți upgrade la Windows XP
308368 Windows XP Upgrade Advisor avertisment despre protocolul IrDA
315333 Raport de upgrade despre GoBack în timpul upgrade-ului la Windows XP
312368 Pierderea acoperire de date poate să apară după reinstalarea, repararea sau actualizarea Windows XP
298427 Cum de a restabili programe startup cu handicap după un upgrade de la Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition
303160 Mesaj de eroare "Uninstall opțiune nu este disponibilă" când tu upgrade al tău calculator la spre Ferestre XP
314057 Mesaj de eroare "NTLDR is missing" la instalarea Windows XP peste Windows 95, Windows 98 sau Windows Millennium Edition sau upgrade-ul
310562 Parolele sunt pierdut după upgrade la Windows XP

Proprietă?i

ID articol: 316639 - Ultima examinare: 20 iunie 2014 - Revizie: 14.0
Se aplică la:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kburl kbenv kbhowtomaster kbsetup kbupgrade w2000upgrade kbmt KB316639 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol este tradus cu ajutorul software-ului Microsoft de traducere automată ?i poate fi corectat prin intermediul tehnologiei Community Translation Framework (CTF). Microsoft oferă articole traduse automat, post-editate de comunitate ?i articole traduse de oameni, pentru a permite accesul la toate articolele din Baza noastră de cuno?tin?e în mai multe limbi. Articolele traduse automat ?i post-editate pot con?ine gre?eli de vocabular, sintaxă ?i/sau gramatică. Microsoft nu este responsabil de inexactită?ile, erorile sau daunele cauzate de traducerea gre?ită a con?inutului sau de utilizarea acestuia de către clien?i. Găsi?i mai multe informa?ii despre traducerea în colaborare la http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/ro.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 316639

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com