Computer wordt niet juist afgesloten wanneer selectieve onderbreking is ingeschakeld

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 315664 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL315664
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Nadat u een toetsenbord, een muis of een ander USB-invoerapparaat hebt aangesloten op de computer, wordt de computer niet meer juist afgesloten. De computer reageert bijvoorbeeld niet meer nadat u op Uitschakelen of Opnieuw opstarten hebt geklikt.

Oorzaak

Dit probleem kan optreden wanneer de functionaliteit voor selectieve onderbreking is ingeschakeld voor een apparaat dat deze functie niet ondersteunt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer twee of meer USB-apparaten dezelfde leverancier en productidentificatienummers hebben en slechts een van de apparaten de functionaliteit voor selectieve onderbreking ondersteunt.

Workaround

U kunt dit probleem omzeilen door energiebeheer uit te schakelen voor de USB-hub.

Opmerking Als u de volgende procedure uitvoert, kan uw computer zonder problemen worden afgesloten. Op een draagbare computer kan de procedure echter gevolgen hebben voor de levensduur van de accu.

Ga als volgt te werk om energiebeheer uit te schakelen op de USB-hub:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer, klik op Eigenschappen, open het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer.
  2. Dubbelklik op USB-controllers om het item uit te vouwen, klik met de rechtermuisknop op USB-hoofdhub en klik op Eigenschappen.
  3. Open het tabblad Energiebeheer.
  4. Schakel het selectievakje De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen uit en klik op OK.

Meer informatie

In Windows XP ondersteunt de stack van de USB-kern de functie voor selectieve onderbreking. Een stuurprogramma kan deze functie gebruiken om het USB-apparaat dat het bestuurt, uit te schakelen wanneer het apparaat niet-actief is, zelfs terwijl de computer volledig operationeel is (met de energiestatus S0). Een stuurprogramma kan bijvoorbeeld de volgende apparaten uitschakelen: de host-controller, lege USB-hubs (inclusief de hoofdhub) en alle USB-apparaten die worden ondersteund door het besturingssysteem. Selectieve onderbreking is vooral bedoeld voor het besparen van accu-energie op draagbare computers. USB-controllers gebruiken vaak veel accu-energie, zelfs wanneer er geen enkel apparaat op de computer is aangesloten.

Een voorbeeld van dit probleem is het gebruik van de Aspire Mouse en de Mobile Mouse. Beide apparaten hebben dezelfde leverancier en product-id's, maar alleen de Aspire Mouse biedt ondersteuning voor selectieve onderbreking. Wanneer de Mobile Mouse wordt geïnstalleerd, wordt deze gerapporteerd als de Aspire Mouse, waardoor selectieve onderbreking wordt ingeschakeld. Aangezien de Mobile Mouse geen ondersteuning biedt voor deze functie, reageert de computer niet meer als deze wordt afgesloten.

Eigenschappen

Artikel ID: 315664 - Laatste beoordeling: donderdag 20 april 2006 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden: 
kbenv kbprb KB315664

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com