Apparaatbeheer geeft geen apparaten weer die niet zijn aangesloten op de Windows XP-computer

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 315539 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Apparaatbeheer geeft alleen niet-Plug en Play-apparaten, -stuurprogramma's en -printers weer wanneer u op Verborgen apparaten weergeven klikt in het menu Beeld. Apparaten die zijn geïnstalleerd maar niet op de computer zijn aangesloten (zoals een USB-apparaat [Universal Serial Bus] of fantoomapparaten), worden niet weergegeven in Apparaatbeheer, ook niet als u klikt op Verborgen apparaten weergeven.

Workaround

Ga als volgt te werk om dit probleem te voorkomen en apparaten weer te geven wanneer u op Verborgen apparaten weergeven klikt:
 1. Klik op Start, wijs achtereenvolgens Alle programma's en Bureau-accessoires aan en klik op Opdrachtprompt.
 2. Typ de volgende opdracht bij de opdrachtprompt en druk op Enter:
  set devmgr_show_nonpresent_devices=1
 3. Typ de volgende opdracht bij de opdrachtprompt en druk op Enter:
  start devmgmt.msc
 4. Los de problemen met de apparaten en stuurprogramma's op in Apparaatbeheer.

  Opmerking Klik in het menu Beeld van Apparaatbeheer op Verborgen apparaten weergeven om apparaten weer te geven die niet op de computer zijn aangesloten.
 5. Wanneer de problemen zijn verholpen, sluit u Apparaatbeheer.
 6. Typ exit bij de opdrachtprompt.

  Wanneer u het opdrachtpromptvenster sluit, wordt de variabele devmgr_show_nonpresent_devices=1 die u in stap 2 hebt ingesteld door Windows gewist en worden fantoomapparaten niet weergegeven wanneer u klikt op Verborgen apparaten weergeven.
Als u ontwikkelaar of hoofdgebruiker bent en apparaten wilt weergeven die niet op de computer zijn aangesloten, stelt u deze omgevingsvariabele in voor het gehele systeem:

Als u de omgevingsvariabele voor het gehele systeem automatisch wilt instellen, gaat nu naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossen


Als u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik in het dialoogvenster Bestand downloaden op Uitvoeren en volg de stappen in de wizard.


Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50606


Opmerkingen
 • Nadat u het pakket hebt uitgevoerd, moet u in het menu Weergeven van Apparaatbeheer op Verborgen apparaten weergeven klikken voordat u de apparaten kunt zien die niet op de computer zijn aangesloten.
 • Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.

Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?



Dit probleem zelf oplossen

 1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer.
 2. Klik op Eigenschappen.
 3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
 4. Open het tabblad Omgevingsvariabelen.
 5. Stel de variabelen in in het vak Systeemvariabelen.
Opmerking Gebruik deze methode alleen voor het oplossen van problemen of voor ontwikkeldoeleinden, of om te voorkomen dat gebruikers per ongeluk een vereist apparaat verwijderen dat niet op de computer is aangesloten (zoals een USB-apparaat of basisstation dat niet op een laptopcomputer is aangesloten).

Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u contact opnemen met de ondersteuningsservice.
 • Wij stellen uw feedback op prijs. Als u feedback hebt of als u problemen met deze oplossing wilt rapporteren, kunt u een bericht plaatsen op het blog Het probleem voor mij oplossen of kunt u ons een e-mail sturen.

Status

Dit gedrag is inherent aan het ontwerp van het product.

Meer informatie

Naast de apparaten die worden weergegeven, kent Apparaatbeheer twee typen verborgen apparaten:
 • Apparaten die standaard zijn verborgen en niet worden weergegeven (niet-Plug en Play-stuurprogramma's, -printers, enzovoort).

  -en-
 • Fantoomapparaten die niet op de computer zijn aangesloten.

Eigenschappen

Artikel ID: 315539 - Laatste beoordeling: vrijdag 13 mei 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbenv kbprb kbfixme kbmsifixme KB315539

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com