Az Eszközkezelő nem jeleníti meg a Windows XP rendszerű számítógéphez csatlakoztatott eszközöket

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 315539 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Az Eszközkezelő csak a nem Plug & Play-alapú eszközöket, eszközillesztőket és nyomtatókat jeleníti meg, miután a Nézet menü Rejtett eszközök megjelenítése parancsára kattintott. A telepített, de épp nem csatlakoztatott eszközök (például USB- vagy virtuális eszközök) nem jelennek meg az Eszközkezelőben, még akkor sem, ha a Rejtett eszközök megjelenítése parancsra kattint.

Kerülő megoldás

Ha azt szeretné, hogy ezek az eszközök is megjelenjenek a Rejtett eszközök megjelenítése parancsra kattintva:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, majd Kellékek pontjára, és kattintson a Parancssor parancsra.
 2. Írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  set devmgr_show_nonpresent_devices=1
 3. Írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  start devmgmt.msc
 4. Ezután elvégezheti az Eszközkezelőben a kívánt hibaelhárítási lépéseket.

  MEGJEGYZÉS: Ahhoz, hogy megjelenjenek a jelenleg nem csatlakoztatott eszközök, kattintson a Nézet menü Rejtett eszközök megjelenítése parancsára.
 5. Ha végzett a hibaelhárítással, zárja be az Eszközkezelőt.
 6. Írja be a parancssorba az exit utasítást.

  Fontos megjegyezni, hogy a parancssor bezárásakor a Windows rendszer törli a 2. lépésben megadott devmgr_show_nonpresent_devices=1 változót, ezért ha a parancssor bezárása után kattint a Rejtett eszközök megjelenítése parancsra, ezek az eszközök továbbra sem jelennek meg.
Ha Ön fejlesztő vagy szakképzett felhasználó, és azt szeretné, hogy a nem csatlakoztatott eszközök minden esetben megjelenjenek, állítsa be globálisan ezt a környezeti változót:

Ha azt szeretné, hogy rendszerünk globálisan beállítsa a környezeti változót, lépjen az Automatikus javítás szakaszra. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javítás


A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50606


Megjegyzések
 • A csomag futtatását követően kattintson az Eszközkezelőben a Nézet menü Rejtett eszközök megjelenítése parancsára a nem csatlakoztatott eszközök megjelenítéséhez.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatában is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.Kézi javítás

 1. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép elemre.
 2. Válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. Kattintson a Speciális fülre.
 4. Kattintson a Környezeti változók gombra.
 5. Adja hozzá a változót a Rendszerváltozók listához.
Megjegyzés: A fenti megoldást csak hibaelhárítási vagy fejlesztési céllal ajánlott alkalmazni, mert a felhasználók véletlenül törölhetik az épp nem csatlakoztatott eszközöket (például a hordozható számítógépek esetében a dokkolóegységet vagy az USB-eszközöket).

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Állapot

Ez szándékosan van így.

További információ

Az Eszközkezelőben a megjelenített eszközök mellett a rejtett eszközök két típusa található meg:
 • Általános rejtett eszközök (nem Plug & Play eszközillesztők, nyomtatók és egyebek)

  – és –
 • Fantomeszközök, amelyek nincsenek csatlakoztatva a számítógéphez

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315539 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 13. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb kbfixme kbmsifixme KB315539
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com