„Nem megfelelő funkció” hibaüzenet jelenik meg a CD-ROM-, DVD-ROM- vagy CD-RW-meghajtó elérésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 315350 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Windows XP operációs rendszerre való frissítés után a számítógép CD-ROM, DVD-ROM- vagy CD-RW-meghajtójának elérésekor előfordulhat, hogy a következő hibaüzenet jelenik meg, ahol meghajtó azon CD-ROM-, DVD-ROM- vagy CD-RW-meghajtó betűjele, melyhez hozzá próbál férni:
Meghajtó:\ nem érhető el. Nem megfelelő funkció.

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezhet, ha a számítógépen telepítve van a Roxio Easy CD Creator CD-író programja, és annak verziója nem kompatibilis a Windows XP operációs rendszerrel.

Az Easy CD Creator 4.x és régebbi verzióit a Windows XP rendszer nem támogatja.

A megoldás

A probléma a helyzettől függően az alább ismertetett módszerekkel oldható meg:
  • Easy CD Creator 3.x és 4.x – távolítsa el a programot a számítógépről, és forduljon a Roxio céghez az Easy CD Creator egy olyan frissített verziójáért, amely Windows XP rendszerben is működik. A program eltávolításának módjával kapcsolatban további információval a Roxio vagy a program dokumentációja szolgál.

    A Roxio az interneten a következő webhelyen érhető el:
    http://www.roxio.com
  • Easy CD Creator 5.0x – telepítse a program Windows XP rendszerhez készült frissítését, amelyet a Roxio cégtől szerezhet be. A frissítés letöltésével és telepítésével kapcsolatban a Roxio következő webhelyén talál tájékoztatást:
    http://www.roxio.com/en/support/index.jhtml

További információ

További információt a Windows XP rendszerben fellépő, az Easy CD Creator programmal kapcsolatos hibák elhárításáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
285910 Az Easy CD Creator program Windows XP operációs rendszer alatti futtatásakor hibaüzenetek jelennek meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
310628 Az Easy CD Creator 5.0 nem működik Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
311806 A Windows XP újraindul a számítógép leállításakor
További információt a Roxio céggel való kapcsolatfelvétel lehetőségeiről a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkében talál (kattintson a megfelelő cikk számára):
65416 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft a külső felek elérhetőségi adatait a technikai támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft nem garantálja ezen felek elérhetőségi adatainak pontosságát.
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315350 - Utolsó ellenőrzés: 2005. október 4. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg ocsso kburl kbhardware kbprb kb3rdparty kbsound KB315350
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com