A „Windows Installer szolgáltatás nem érhető el” hibaüzenet jelenik meg, amikor a Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszeren egy program hozzáadását vagy eltávolítását kísérli meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 315346 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Small Business felhasználói további tájékoztatást és hibaelhárítással kapcsolatos információkat találnak a Small Business támogatása webhelyen.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, győződjön meg arról, hogy Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszert futtat. További információkat a Microsoft következő weblapján találhat: Megszűnik egyes Windows-verziók támogatása

A probléma Windows 7 és Windows Vista rendszereken való megoldásához tekintse meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét: 2642495: „A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el” hiba programok Windows 7 és Windows Vista rendszereken történő telepítésekor és frissítésekor (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A kép összecsukásaA kép kibontása
2684263
Fontos: A cikk tapasztalt számítógép-felhasználók számára íródott. Ha nem kívánja önállóan kipróbálni a leírt speciális hibaelhárítási módszereket, érdemes lehet segítségért fordulnia valakihez. Vagy segítségért fordulhat a Microsoft ügyfélszolgálatához is. Ehhez látogasson el a Kapcsolatfelvétel weblapra. 
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor egy szoftveralkalmazást Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerű számítógépre kísérel meg telepíteni, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el. Ez akkor fordulhat elő, ha a Windows csökkentett módban fut, vagy ha a Windows Installer nincs telepítve. A helyi tanácsadó szolgálattól kérhet segítséget.
A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzés: A probléma akkor is felmerülhet, amikor egy szoftveralkalmazást kísérel meg eltávolítani a rendszerről.

Oka

 A probléma akkor merülhet fel, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:  
  • A Windows Installer számítógépén található fájljai sérültek vagy hiányoznak.
  • Windows Installer Microsoft Software Installation (MSI) csomagfájlt (.msi fájlt) használó programot telepít vagy távolít el. Ez előfordulhat például akkor is, amikor a Microsoft Office szoftver a számítógépére történő telepítését kísérli meg. 

A megoldás

A probléma az alább ismertetett módszerekkel szüntethető meg.

1. módszer: A Windows Installer újraregisztrálása

A Windows Installer újraregisztrálásához ellenőrizze az Msiexec.exe fájl helyét a számítógépén és a Windows beállításjegyzékében, majd regisztrálja újra a Windows Installer szolgáltatást. Ehhez kattintson ide a szakasz kibontásához

2. módszer: A Windows Installer újratelepítése

A Windows Installer újratelepítéséhez nevezze át a Windows Installer sérült fájljait, és telepítse újra a Windows Installer alkalmazást. Ehhez kattintson ide a szakasz kibontásához

További információ

Kattintson ide a problémával kapcsolatos további információk megtekintéséhez.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315346 - Utolsó ellenőrzés: 2012. október 19. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbresolve kberrmsg kbprb KB315346
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com