A Távoli asztal szolgáltatás használata a Windows XP Professional rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 315328 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Windows XP Távoli asztal szolgáltatásának beállítását ismerteti. A szolgáltatás egy Windows XP Professional-alapú számítógép távoli irányítását teszi lehetővé másik, Windows XP Professional vagy korábbi Windows verziót futtató számítógépről.

További információ

A Távoli asztal használatához az alábbiak szükségesek:
 • Microsoft Windows XP Professional rendszert futtató távoli számítógép, amely az internetre vagy egy helyi hálózatra (LAN) csatlakozik.
 • Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Millennium Edition (Me), Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 második kiadás, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows NT 4.0 vagy Microsoft Windows 95 rendszert futtató helyi számítógép internet- vagy helyi hálózati kapcsolattal.
 • Megfelelő felhasználói fiókok és engedélyek beállítása a távoli Windows XP Professional rendszeren a távoli elérés engedélyezéséhez.

A távoli asztal konfigurálása

A távoli Windows XP Professional-alapú számítógép és a cikkben fentebb felsorolt Windows verziók valamelyikét futtató helyi számítógép közötti távoli asztali kapcsolat konfigurálásának lépései:

1. lépés: A távoli számítógép konfigurálása

A távoli Windows XP Professional-alapú számítógépen az alábbi lépéseket kövesse:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a jobb gombbal kattintson a Sajátgép elemre.
 2. A megjelenő helyi menüben kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 3. Kattintson a Távoli használat fülre, majd jelölje be a Távolról is kapcsolódhatnak a felhasználók ehhez a számítógéphez jelölőnégyzetet.
 4. Amikor a rendszer a változtatás jóváhagyását kéri, kattintson az OK gombra.
 5. Kattintson a Távoli felhasználók kijelölése gombra, majd kattintson a Hozzáadás gombra azon további felhasználói fiókok megadásához, melyek számára lehetővé kívánja tenni a távoli elérést.

  MEGJEGYZÉS: A Rendszergazdák csoport tagjai automatikusan rendelkeznek a távoli elérés jogosultságával.
 6. A felhasználói fiókok hozzáadásának befejeztével kattintson az OK gombra. Győződjön meg arról, hogy az éppen hozzáadott fiók valóban létezik a távoli számítógépen. Ha a fiók nem létezik a távoli számítógépen, hozza azt létre.
 7. Kattintson az OK gombra, majd még egyszer az OK gombra.

2. lépés: A helyi számítógép konfigurálása

Végezze el a Távoli asztal szolgáltatás konfigurációját a Windows-alapú számítógépen. Ennek lépései:
 1. Helyezze be a Windows XP CD-t a helyi számítógép CD-ROM- vagy DVD-ROM-meghajtójába.
 2. A megjelenő Üdvözli a Microsoft Windows XP ablakban kattintson az Egyéb feladatok végrehajtása lehetőségre.
 3. Kattintson a Távoli asztali kapcsolat beállítása elemre.
 4. Kövesse a Távoli asztali kapcsolat - InstallShield varázsló lépéseit a Távoli asztali kapcsolat telepítéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Ha a távol asztali kapcsolat már telepítve van, az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
  A távoli asztali kapcsolatokat nem lehet telepíteni, mert az operációs rendszer már rendelkezik beépített verzióval. További információkat a Start menü Minden program\Kellékek\Kommunikáció\Távoli asztali kapcsolat mappájában találhat.

3. lépés: Kapcsolódás a távoli számítógéphez

A távoli Windows XP Professional-alapú számítógéphez való kapcsolódás lépései:
 1. Jelentkezzen be a helyi Windows-alapú számítógépre.
 2. Győződjön meg arról, hogy kapcsolódik az internetre vagy a helyi hálózatra. Ha telefonos kapcsolat szükséges a virtuális magánhálózathoz (VPN) vagy egy távelérési kiszolgálóhoz történő kapcsolódáshoz, csatlakozzon.
 3. Kattintson a Start gombra, mutasson a Minden program menüpontra, mutasson a Kellékek menüpontra, majd mutasson a Kommunikáció menüpontra, és kattintson a Távoli asztali kapcsolat parancsra.
 4. Kattintson a Beállítások elemre.
 5. A Számítógép listában írja be az elérni kívánt számítógép állomásnevét vagy IP címét.
 6. A megfelelő mezőkbe írja be egy olyan fiók felhasználónevét, a jelszavát és tartományát (ha van), amelynek engedélyezte a távoli elérést, majd kattintson a Csatlakozás gombra.
 7. A megjelenő Bejelentkezés a Windows rendszerbe párbeszédpanelen írja be a távoli elérési jogosultságokkal rendelkező fiók jelszavát a Jelszó mezőbe.
 8. A Bejelentkezés ide listában jelölje ki a kívánt tartományt vagy számítógépet (csak ha tartomány is van), majd kattintson az OK gombra.

  A távoli asztal egy ablakban jelenik meg a helyi asztalon. A munkafolyamat ideje alatt a távoli Windows XP Professional-alapú számítógép zárolt.
 9. A munkamenet leválasztásához kattintson a munkamenet ablakának Bezárás gombjára, majd kattintson az OK gombra, amikor a rendszer a Windows munkamenet leválasztásának megerősítését kéri.

  MEGJEGYZÉS: Ha a távoli munkamenet teljes képernyőn jelenik meg, lehetséges, hogy a Bezárás gomb nem látható. Ebben az esetben a távoli munkamenet ablakának tetején látható jelzősáv segítségével állítsa vissza az ablakot az előző méretére (kattintson az Előző méret gombra).

A Távoli asztal szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
280828 A távoli asztali kapcsolat hatása a Windows XP Professional rendszerre (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
300698 A Windows XP Távoli asztal ügyfélprogramjának szolgáltatásai (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.) (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
306759 Más figyelőport megadása a Távoli asztal szolgáltatáshoz
281262 Automatikus bejelentkezés távoli asztalra a Windows XP rendszerben
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315328 - Utolsó ellenőrzés: 2013. április 30. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo ocsso KB315328
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com