Sådan bruges funktionen Fjernskrivebord i Windows XP Professional

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 315328 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne artikel beskrives, hvordan du kan konfigurere funktionen Fjernskrivebord i Windows XP. Med denne funktion kan du foretage fjernkontrol af din Windows XP Professional-baserede computer fra en anden computer, der kører Windows XP Professional eller en tidligere version af Windows.

Yderligere Information

Du får brug for følgende, når du skal bruge Fjernskrivebord:
 • En fjerncomputer, der kører Microsoft Windows XP Professional og er tilsluttet internettet eller et lokalnetværk (LAN).
 • En lokal computer, der kører Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Millennium Edition (Me), Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 ? 2. udgave, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows NT 4.0 eller Microsoft Windows 95 ? med adgang til internettet eller lokalnetværket.
 • Relevante brugerkonti og -tilladelser til fjernadgang, der er konfigureret på den fjerne Windows XP Professional.

Sådan konfigureres et Fjernskrivebord

Udfør følgende trin for at konfigurere en forbindelse til Fjernskrivebord mellem en Windows XP Professional-baseret fjerncomputer og en lokal computer, der kører en af de Windows-versioner, der blev angivet ovenfor i denne artikel.

Trin 1: Konfigurer fjerncomputeren

Udfør disse trin på den Windows XP Professional-baserede fjerncomputer:
 1. Klik på Start, og højreklik derefter på Denne computer.
 2. Klik på Egenskaber i den viste genvejsmenu.
 3. Klik på fanen Fjernforbindelse, og klik derefter for at markere afkrydsningsfeltet Tillad bruger at oprette en fjernforbindelse til denne computer.
 4. Når du bliver bedt om at bekræfte sletningen, skal du klikke på OK.
 5. Klik på Vælg fjernbrugere, og klik derefter på Tilføj for at angive yderligere brugerkonti, der skal tildeles fjernadgang.

  BEMÆRK! Administratorer får automatisk tildelt fjernadgangsrettigheder.
 6. Når du er færdig med at tilføje brugerkonti, skal du klikke på OK. Kontroller, at den konto, der skal tilføjes, rent faktisk findes på fjerncomputeren. Hvis kontoen ikke findes på fjerncomputeren, skal du oprette den.
 7. Klik på OK, og klik derefter på OK igen.

Trin 2: Konfigurer den lokale computer

Konfigurer funktionen Fjernskrivebord på den lokale Windows-baserede computer. Det gør du ved at følge disse trin:
 1. Indsæt Windows XP-cd'en i den lokale computers cd- eller dvd-drev.
 2. Klik på Udføre andre opgaver i det viste skærmbillede Velkommen til Microsoft Windows XP.
 3. Klik på Installere forbindelse til fjernskrivebord.
 4. Udfør trinene i guiden Forbindelse til Fjernskrivebord InstallShield for at installere forbindelsen til fjernskrivebordet.

  BEMÆRK! Hvis Forbindelse til Fjernskrivebord allerede er installeret, får du evt. vist følgende fejlmeddelelse:
  Forbindelse til Fjernskrivebord kan ikke installeres, fordi der allerede er en indbygget version i operativsystemet. Se Alle programmer\Tilbehør\Kommunikation\Forbindelse til Fjernskrivebord i menuen Start.

Trin 3: Opret forbindelse til fjerncomputeren

Udfør disse trin for at oprette forbindelse til den Windows XP Professional-baserede computer:
 1. Log på den lokale Windows-computer.
 2. Kontroller, at du er tilsluttet internettet eller lokalnetværket. Hvis du har brug for en opkaldsforbindelse til et virtuelt privat netværk (VPN) eller en Remote Access-server, skal du oprette forbindelsen.
 3. Klik på Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, peg på Kommunikation, og klik derefter på Forbindelse til Fjernskrivebord.
 4. Klik på Indstillinger.
 5. Skriv værtsnavnet eller IP-adressen på den computer, du vil oprette forbindelse til, i feltet Computer.
 6. Udfyld de relevante felter med brugernavn, adgangskode og domæne (hvis det er relevant) for den konto, som du har givet fjernadgang, og klik derefter på Opret forbindelse.
 7. Dialogboksen Log på Windows vises. Her skal du skrive adgangskoden til kontoen med fjernadgangsrettigheder i feltet Adgangskode.
 8. I feltet Log på: skal du, hvis det er relevant, vælge det ønskede domæne eller den ønskede fjerncomputer og derefter klikke på OK.

  Fjernskrivebordet vises i et vindue på skrivebordet. Den Windows XP Professional-baserede fjerncomputer er låst under denne session.
 9. Hvis du vil afbryde sessionen, skal du klikke på knappen Luk i sessionsvinduet og derefter klikke på OK, når du bliver bedt om at afbryde Windows-sessionen.

  BEMÆRK! Hvis fjernsessionen vises i fuldskærmstilstand, kan du måske ikke se knappen Luk. I så fald skal du gendanne vinduet fra fjernsessionsbanneret, der vises øverst i sessionsvinduet (klik på knappen Gendan).

Yderligere oplysninger om fjernskrivebordet finder du ved at klikke på nedenstående artikelnumre for at få vist artiklerne i Microsoft Knowledge Base:
280828 Sådan påvirkes Windows XP Professional af en forbindelse til fjernskrivebord (artiklen er evt. på engelsk) . Artiklen er evt. på engelsk.
300698 Funktionerne i klienten Fjernskrivebord i Windows XP (artiklen er evt. på engelsk)
306759 Sådan ændres porten til lytning i forbindelse med Fjernskrivebord (artiklen er evt. på engelsk)
281262 Sådan aktiveres automatisk logon på Fjernskrivebord i Windows XP (artiklen er evt. på engelsk)
Bemærk! Dette er en artikel til hurtig udgivelse, som er oprettet direkte i Microsofts supportafdeling. Oplysningerne i artiklen præsenteres som de og behandler aktuelle problemer. Fordi artiklen er blevet udgivet hurtigt, kan der forekomme slåfejl, og artiklen kan blive redigeret uden varsel. Se andre forbehold under Vilkår for anvendelse.

Egenskaber

Artikel-id: 315328 - Seneste redigering: 30. april 2013 - Redigering: 1.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøgleord: 
kbhowto kbinfo ocsso KB315328

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com