Artikkel-ID: 315265 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.

Hvis du vil fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer for Windows, må du kontrollere at du kjører Windows XP med Service Pack 3 (SP3). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se dette Microsoft-webområdet: Støtte avsluttes for enkelte versjoner av Windows
Hvis en Microsoft Windows 2000-versjon av denne artikkelen, kan du se 156571.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Chkdsk (Chkdsk.exe) er et kommandolinjeverktøy som kontrollerer volumer på harddisken for problemer. Verktøyet forsøker deretter å reparere eventuelle feil som oppdages. Chkdsk kan for eksempel reparere problemer gjelder skadede sektorer, tapte sektorgrupper, krysskoblede filer og katalogfeil. Hvis du vil bruke Chkdsk, må du logge på som administrator eller som medlem av Administratorer-gruppen.

Du kan også kjøre Chkdsk fra Min datamaskin eller Windows Utforsker.

Slik kjører du Chkdsk

Skjul dette bildetVis dette bildet
2683283
Notater
  • Chkdsk krever eksklusiv tilgang til et volum når den kjører. Derfor, hvis en eller flere filer er åpne på disken som du vil kontrollere, Chkdsk ber deg planlegge diskkontrollen til neste gang du starter datamaskinen på nytt.
  • Chkdsk kan ta lang tid å kjøre, avhengig av thenumber for filer og mapper, størrelsen på volumet, diskytelsen, andavailable systemressurser, for eksempel prosessor og minne.
  • Chkdsk kan ikke rapporterer nøyaktig informasjon i lese-onlymode.

Slik kjører du Chkdsk fra ledeteksten

Klikk her for å vise/skjule løsning

Slik kjører du Chkdsk fra Min datamaskin eller Windows Utforsker

Klikk her for å vise/skjule løsning

Egenskaper

Artikkel-ID: 315265 - Forrige gjennomgang: 30. september 2013 - Gjennomgang: 2.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Nøkkelord: 
kbhowto kbacwsurvey kbenv kbinfo kbsetup kbmt KB315265 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 315265

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com