Automatizarea instrumentului Curățire disc în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 315246 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

REZUMAT

Acest articol descrie cum se utilizează opțiunile de linie de comandă pentru a configura instrumentul Curățire disc (Cleanmgr.exe) pentru a curăți automat anumite fișiere.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Cleanmgr.exe este proiectat să curețe fișierele inutile de pe hard diskul computerului. Aveți posibilitatea să utilizați opțiunile de linie de comandă pentru a specifica curățarea anumitor fișiere de către Cleanmgr.exe. Apoi, aveți posibilitatea să programați activitatea pentru a se executa la un moment dat, utilizând instrumentul Activități programate.

Pentru a porni instrumentul Curățire disc, executați comanda Cleanmgr.exe sau faceți clic pe Start, indicați spre Programe, spre Accesorii, spre Instrumente de sistem, apoi faceți clic pe Curățire disc.

Curățire disc acceptă următoarele opțiuni de linie de comandă:
 • /d literă de unitate: - Această opțiune specifică unitatea pe care doriți să o curețe Curățire disc.

  Notă: Opțiunea /d nu se utilizează cu /sagerun: n
 • /sageset: n - Această opțiune afișează caseta de dialog Setări Curățire disc și creează o cheie de registry pentru a stoca setările pe care le selectați. Valoarea n, stocată în registry, vă permite să specificați activitățile pe care le execută Curățire disc. Valoarea n poate fi orice valoare întreagă de la 0 la 65535. Pentru ca toate opțiunile să fie disponibile atunci când utilizați opțiunea /sageset, este posibil să fie necesară specificarea unității pe care este instalat Windows.
 • /sagerun: n - Această opțiune execută activitățile specificate care sunt atribuite valorii n dacă utilizați opțiunea \sageset. Toate unitățile de pe computer sunt enumerate și profilul selectat se execută pentru fiecare unitate.

  De exemplu, în Activități programate, aveți posibilitatea să executați următoarea comandă, după ce executați comanda cleanmgr /sageset:11:
  cleanmgr /sagerun:11
  Această comandă execută Curățire disc și include opțiunile specificate cu comanda cleanmgr /sageset:11.
Opțiunile pentru fișiere care pot fi specificate pentru Curățire disc utilizând /sageset și /sagerun sunt:
 • Temporary Setup Files - Acestea sunt fișiere create de un program de instalare care nu se mai execută.
 • Downloaded Program Files - Fișierele de program descărcate sunt controale ActiveX și programe Java care se descarcă automat de pe Internet atunci când vizualizați anumite pagini. Aceste fișiere se stochează temporar în folderul Downloaded Program Files de pe hard disk. Această opțiune include un buton Vizualizare fișiere, astfel încât să vedeți fișierele înainte să fie eliminate de Curățire disc. Butonul deschide folderul C:\Winnt\Downloaded Program Files.
 • Fișiere Internet temporare - Folderul cu fișiere Internet temporare conține pagini Web care se stochează pe hard disk pentru vizualizare rapidă. Curățire disc elimină aceste pagini, dar lasă intacte setările personalizate pentru paginile Web. Această opțiune include și un buton Vizualizare fișiere, care deschide folderul C:\Documents and Settings\Numeutilizator\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5.
 • Fișiere Chkdsk vechi - Când Chkdsk verifică un disc pentru erori, este posibil ca Chkdsk să salveze fragmente de fișiere pierdute ca fișiere în folderul rădăcină de pe disc. Aceste fișiere nu sunt necesare.
 • Coș de reciclare - Coșul de reciclare conține fișierele pe care le-ați șters din computer. Aceste fișiere nu se elimină definitiv până când nu goliți Coșul de reciclare. Această opțiune include un buton Vizualizare fișiere care deschide Coșul de reciclare.
 • Fișiere temporare - Uneori, programele stochează informații temporare în folderul Temp. Înainte de închiderea unui program, acesta șterge de obicei aceste informații. Aveți posibilitatea să ștergeți în siguranță fișierele temporare care nu au fost modificate în ultima săptămână.
 • Fișiere neconectate temporare - Fișierele neconectate temporare sunt copii locale ale fișierelor din rețea utilizate recent. Aceste fișiere se memorează automat în memoria cache, pentru a se utiliza după deconectarea de la rețea. Un buton Vizualizare fișiere deschide folderul Fișiere neconectate.
 • Fișiere neconectate - Fișierele neconectate sunt copii locale ale fișierelor de rețea pe care doriți în mod explicit să le aveți disponibile offline, pentru a le utiliza după ce vă deconectați de la rețea. Un buton Vizualizare fișiere deschide folderul Fișiere neconectate.
 • Comprimare fișiere vechi - Windows poate comprima fișierele pe care nu le-ați utilizat recent. Comprimarea fișierelor economisește spațiu de disc și aveți în continuare posibilitatea să le utilizați. Nu se șterge niciun fișier. Deoarece fișierele sunt comprimate la diverse valori, cantitatea de spațiu de pe disc pe care o veți câștiga este aproximativă. Un buton Opțiuni vă permite să specificați numărul de zile de așteptat înainte ca fișierele neutilizate să fie comprimate de Curățire disc.
 • Fișierele catalog folosite pentru indexare - Serviciul de indexare îmbunătățește și mărește viteza operațiunilor de căutare prin menținerea unui index al fișierelor de pe disc. Aceste fișiere Catalog sunt rezultatul unei operațiuni anterioare de indexare și pot fi șterse în siguranță.
Dacă specificați curățirea unității care conține instalarea Windows, toate aceste opțiuni sunt disponibile pe fila Curățire disc. Dacă specificați orice altă unitate, sunt disponibile numai opțiunile Coș de reciclare și Fișiere catalog folosite pentru indexare în fila Curățire disc.

Fila Mai multe opțiuni conține opțiuni pentru curățirea componentelor Windows sau a programelor instalate.
 • Opțiunea Componente Windows creează spațiu liber eliminând componentele Windows opționale pe care nu le utilizați. Dacă faceți clic pe Curățire va porni Expert componente Windows.
 • Opțiunea Programe instalate eliberează mai mult spațiu pe disc eliminând programele pe care nu le utilizați. Dacă faceți clic pe Curățire va porni opțiunea Modificare sau eliminare programe în instrumentul Adăugare/Eliminare programe.

Proprietă?i

ID articol: 315246 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbinfo KB315246

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com