Artikel-id: 315231 - Visa produkter som artikeln gäller.

Om du vill fortsätta att få säkerhetsuppdateringar för Windows bör du se till att du kör Windows XP med Service Pack 3 (SP3). Mer information hittar du på den här Microsoft-webbsidan: Support upphör för vissa Windows-versioner

Visa alla | Dölj alla

INLEDNING

I den här artikeln beskrivs hur du konfigurerar Windows XP för automatisk inloggning genom att spara lösenordet och annan relevant information i registerdatabasen. Den här funktionen gör det möjligt för andra användare att starta datorn och använda det konto du upprättar för automatisk inloggning.

Viktigt! Om du aktiverar automatisk inloggning blir det lättare att använda Windows XP, men funktionen kan utgöra en säkerhetsrisk.

Mer Information

Viktigt! Den här artikeln innehåller information om hur du redigerar registret. Det kan uppstå allvarliga problem om du gör detta felaktigt. Följ därför instruktionerna noga, och säkerhetskopiera registret innan du gör några ändringar i det. Då kan du återställa registret om det uppstår problem. Om du vill veta mer om hur du säkerhetskopierar och återställer registret, klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322756 Säkerhetskopiera och återställa registret i Windows

Om du ställer in en dator på automatisk inloggning kan alla som har fysisk tillgång till datorn få tillgång till allt innehåll på datorn, inklusive alla nätverk den är ansluten till. När automatisk inloggning är aktiverad lagras dessutom lösenordet i registret i klartext. Registernyckeln där värdet lagras kan läsas från en annan dator av gruppen Autentiserade användare. Använd därför bara den här inställningen om datorn är fysiskt säkrad och bara användare du litar på kan se registret från en annan dator.Om du vill att vi ska aktivera eller inaktivera automatisk inloggning åt dig går du till avsnittet Lös det åt mig. Om du hellre vill göra det själv går du till avsnittet Jag löser det själv.

Lös det åt migOm du vill att problemet ska åtgärdas automatiskt klickar du på knappen eller länken Fix it. Klicka på Kör i dialogrutan Filhämtning och följ anvisningarna i guiden.

Aktivera automatisk inloggning i Windows XP
Microsoft Fix it 50529
Inaktivera automatisk inloggning i Windows XP
Microsoft Fix it 50532


Obs!
 • Den automatiska inloggningsfunktionen kan utgöra en säkerhetsrisk.
 • Se till att du använder rätt användarnamn och lösenord.
 • Se till att sekvensen CTRL+ALT+DELETE för att logga in på Windows XP är inaktiverad. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera sekvensen CTRL+ALT+DELETE för att logga in på Windows XP, Windows Vista och Windows 7.
 • Om användarnamnet är ett domänanvändarnamn anger du värdet för DefaultUsername i följande format:

  domän\användarnamn
 • Guiden finns endast på engelska. Den automatiska korrigeringsfilen fungerar dock även för andra språkversioner av Windows.
 • Om du inte just nu använder datorn där problemet finns kan du spara lösningen på ett flashminne eller en cd och sedan köra den på rätt dator.
Gå sedan till avsnittet Löste det här problemet?.Jag löser det själv

Metod 1:

Du kan använda Registereditorn för att lägga till inloggningsinformation. Gör så här:
 1. Klicka på Start, Kör, skriv regedit och klicka på OK.
 2. Leta upp följande registernyckel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 3. Använd ditt kontonamn och lösenord, dubbelklicka på posten DefaultUserName, skriv ditt användarnamn och klicka på OK.
 4. Dubbelklicka på posten DefaultPassword, skriv in ditt lösenord i datarutan och klicka sedan på OK.

  Om det inte finns något DefaultPassword-värde skapar du det. Gör så här:
  1. Klicka på Redigera, Nytt och Strängvärde i Registereditorn.
  2. Skriv DefaultPassword som värdenamn och tryck på RETUR.
  3. Dubbelklicka på den nya nyckeln och skriv ditt lösenord i rutan Data.
  Obs! Om registerposten DefaultPassword inte finns, ändrar Windows XP automatiskt värdet på registernyckeln AutoAdminLogonfrån1 (true) till 0 (false) för att inaktivera funktionen för automatisk inloggning efter att datorn har startats om.
 5. Dubbelklicka på posten AutoAdminLogon, skriv 1 i rutan Data och klicka på OK.

  Om det inte finns någon AutoAdminLogon-post skapar du den. Gör så här:
  1. Klicka på Redigera, Nytt och Strängvärde i Registereditorn.
  2. Skriv AutoAdminLogon som värdenamn och tryck på RETUR.
  3. Dubbelklicka på den nya nyckeln och skriv 1 i rutan Data.
 6. Avsluta Registereditorn.
 7. Klicka på Start, Starta om och OK.
När datorn har startat om och Windows XP har startat kan du logga in automatiskt.

Du kan kringgå automatisk inloggning och logga in som en annan användare genom att hålla ned SKIFT-tangenten när du har loggat ut eller när Windows XP har startats om. Observera att denna procedur endast gäller den första inloggningen. För att framtvinga den här inställningen för framtida utloggningar måste administratören ställa in följande registernyckel:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon


Värde:ForceAutoLogon
Typ: REG_SZ
Data: 1

Metod 2:

Du kan också aktivera automatisk inloggning utan att redigera registret i Windows XP Home och Windows XP Professional på datorer som inte är anslutna till en domän. Gör så här:  
 1. Klicka på Start och sedan på Kör.
 2. Skriv control userpasswords2 i rutan Öppna och klicka sedan på OK.

  Obs!Om användare försöker visa hjälpinformation i fönstret Användarkonton i Windows XP Home, visas ingen hjälp. Dessutom visas följande felmeddelande:
  Det gick inte att hitta hjälpfilen Enhet:\Windows\System32\users.hlp. Sök efter filen på hårddisken. Om den inte finns måste den installeras om.
 3. Avmarkera kryssrutan "Användarnamn och lösenord måste anges för användning av datorn" och klicka sedan på Verkställ.
 4. I fönstret Automatisk inloggning skriver du lösenordet i rutan Lösenord och skriver det en gång till i rutan Bekräfta lösenord.
 5. Stäng fönstret Automatisk inloggning genom att klicka på OK och stäng sedan fönstret Användarkonton genom att klicka på OK.

Löste det här problemet?

 • Kontrollera om problemet har lösts. I så fall är du klar med det här avsnittet. Om problemet inte är åtgärdat kan du kontakta supporten.
 • Skicka oss gärna dina synpunkter. Om du vill ge oss feedback eller rapportera eventuella problem med den här lösningen kan du skriva en kommentar på bloggen Lös det åt mig eller skicka ett e-postmeddelande till oss.

Egenskaper

Artikel-id: 315231 - Senaste granskning: den 29 oktober 2010 - Revision: 6.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Nyckelord: 
kbacwsurvey kbregistry kbhowto kbenv kbinfo kbui kbmsifixme kbfixme KB315231

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com