Slecht functioneren van hardware resulteert in systeemfoutbericht

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 315223 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Tijdens het starten van Windows reageert de computer niet meer (loopt vast) en wordt het volgende foutbericht weergegeven:
*** Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
*** The system has halted ***
Ook kan een van de volgende foutberichten worden weergegeven:
NMI: Parity Check / Memory Parity Error
NMI: Channel Check / IOCHK
NMI: Fail-safe timer
NMI: Bus Timeout
NMI: Software NMI generated
NMI: Eisa IOCHKERR board x

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als een hardware-onderdeel niet goed functioneert of als er beschadigde of niet-compatibele stuurprogramma's zijn geïnstalleerd.

Oplossing

Gebruik een van de volgende methoden om dit probleem op te lossen. Aangezien Windows alleen algemene foutberichten kan weergeven als hardware niet goed functioneert, kan het lastig zijn het probleem op te lossen. De meeste problemen met apparatuur hebben te maken met het moederbord, het geheugen op het moederbord of op een kaart, of het cachegeheugen op het moederbord of op een kaart.

U kunt hardwareproblemen op een of meer van de volgende manieren oplossen:

De kaarten controleren

Verwijder alle kaarten die niet nodig zijn voor het starten van de computer en het uitvoeren van Windows. Meestal zijn voor het starten van de computer alleen de controller van het schijfsubsysteem en de videokaart noodzakelijk.

Als het foutbericht niet wordt weergegeven, wordt het probleem veroorzaakt door een van de verwijderde kaarten. Plaats de kaarten één voor één terug en start de computer na elke kaart opnieuw op om te kijken of de fout zich voordoet. Als de fout niet meer optreedt terwijl alle kaarten zijn teruggeplaatst, is het mogelijk dat de fout het gevolg was van een niet goed geïnstalleerde kaart. In dat geval kunt u gewoon met de computer werken, maar moet u wel goed opletten dat de fout niet terugkeert.

Oplossing

Als met het opnieuw installeren van de kaarten het probleem niet wordt opgelost, vervangt u de kaart die de fout veroorzaakt.

Het BIOS en de configuratie van de computer controleren

Controleer of de laatste versie van het BIOS of de firmwareconfiguratiesoftware is geïnstalleerd. Ga naar het BIOS en herstel de standaardinstellingen voor Fail-safe of het BIOS, schakel eventuele antivirusbeveiliging uit en stel Plug and Play OS in op No.

Het type hardware dat in de computer wordt gebruikt en het ontwerp van het moederbord bepalen welk gedeelte van de firmware kan worden bijgewerkt. Er zijn verschillende fabrikanten die diagnoseprogramma's leveren voor het opsporen van problemen.

Oplossing

Update het BIOS, de firmware en/of de EISA-configuratie.

Als het probleem hierna blijft optreden of u de oorzaak niet hebt kunnen vaststellen, wordt het probleem veroorzaakt door het moederbord, de controller van het schijfsubsysteem, de vaste schijf of de videokaart. Geavanceerde RAID- of andere cachecontrollers beschikken vaak over eigen geheugen, processorchips of beide en deze onderdelen kunnen ook de oorzaak van het probleem zijn. Als een van deze geavanceerde adapters deel uitmaakt van de basisconfiguratie, kan speciale software nodig zijn voor het oplossen van het probleem, mogelijk met gebruik van dubbel uitgevoerde hardware.

Controleren of er bijgewerkte stuurprogramma's beschikbaar zijn

Voor meer informatie over het bijwerken van stuurprogramma's en het beheren van apparaten in Windows XP klikt u op het onderstaande artikel in de Microsoft Knowledge Base:
283658 Procedure: apparaten beheren in Windows XP

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld.
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 315223 - Laatste beoordeling: donderdag 26 september 2013 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Trefwoorden: 
kberrmsg kbhardware kbprb KB315223

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com