ID članka: 315222 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Za enak postopek v operacijskem sistemu Microsoft Windows 2000 glejte članek 202485. (Besedilo je morda v angleščini)
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

UVOD

V tem članku je opisanih več možnosti varnega zagona, ki jih podpira operacijski sistem Windows. Te možnosti naložijo minimalen nabor gonilnikov. Z njimi lahko zaženete operacijski sistem Windows, tako da spremenite register ali naložite ali odstranite gonilnike.

Dodatne informacije

Če želite uporabiti varen zagon, sledite tem korakom:
 1. Znova zaženite računalnik in začnite pritiskati tipko F8. V računalniku, ki je konfiguriran za zagon več operacijskih sistemov, lahko pritisnete tipko F8, ko se prikaže zagonski meni.
 2. Ko se prikaže meni Windows Advanced Options, izberite možnost in pritisnite tipko ENTER.
 3. Ko se znova prikaže meni Boot (Zagon), besedi »Safe Mode« (Varen način) pa sta prikazani v modri barvi na dnu zaslona, izberite namestitev, ki jo želite zagnati, in pritisnite tipko ENTER.

Opis možnosti varnega zagona

 • Safe Mode – varen način (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): ta možnost uporablja za zagon operacijskega sistema Windows minimalen nabor gonilnikov in storitev.
 • Safe Mode with Networking – varen način z omrežjem (SAFEBOOT_OPTION=Network): ta možnost uporablja za zagon operacijskega sistema Windows minimalen nabor gonilnikov in storitev, skupaj z gonilniki, ki jih morate imeti, da naložite omrežje.
 • Safe Mode with Command Prompt – varen način z ukaznim pozivom (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): ta možnost je enaka kot varen zagon, le da se namesto Raziskovalca zažene Cmd.exe.
 • Enable VGA Mode (Omogoči način VGA) : ta možnost zažene operacijski sistem Windows v načinu 640 x 480 s trenutnim videogonilnikom (in ne gonilnikom Vga.sys). Ta način je koristen, če je prikaz konfiguriran za nastavitev, ki ga monitor ne more prikazati.

  Opomba Varen način in varen način z omrežjem namesto tega naložita gonilnik Vga.sys.
 • Last Known Good Configuration (Zadnja znana dobra konfiguracija): ta možnost zažene operacijski sistem Windows z uporabo prešnje dobre konfiguracije.
 • Directory Service Restore Mode (Način obnovitve imeniške storitve): ta način je veljaven samo za krmilnike domen, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows. Ta način popravi imeniško storitev.
 • Debugging Mode (Način iskanja in odpravljanja napak): ta možnost vklopi način iskanja in odpravljanja napak v operacijskem sistemu Windows. Podatke o iskanju in odpravljanju napaka je mogoče poslati po serijskem kablu v drug računalnik, v katerem se izvaja iskalnik napak. Ta način uporablja vrata COM2.
 • Enable Boot Logging (Omogoči pisanje dnevnika zagona): ta možnost vklopi pisanje dnevnika, ko zaženete računalnik s katero koli možnostjo varnega zagona, razen možnosti »zadnja dobra konfiguracija«. Besedilo pisanja dnevnika zagona je zabeleženo v datoteko Ntbtlog.txt v mapi %SystemRoot%.
 • Starts Windows Normally (Običajen zagon operacijskega sistema Windows): ta možnost zažene operacijski sistem v običajnem načinu.
 • Reboot (Vnovični zagon): ta možnost znova zažene računalnik.
 • Return to OS Choices Menu (Vrnitev v meni z izbirami operacijskega sistema): v računalniku, ki je nastavljen za zagon več kot enega operacijskega sistema, se s to možnostjo vrnete v zagonski meni.
Ko uporabite eno od možnosti varnega zagona, računalnik nastavi spremenljivko okolja. Ta spremenljivka je SAFEBOOT_OPTION. Spremenljivka je nastavljena na Network (Omrežje) ali na Minimal (Minimalno).

Privzeti gonilnik Microsoft VGA je uporabljen za prikaz v ločljivosti 640 x 480 in v 16 barvah. V vseh načinih se morate prijaviti z domeno ali lokalnim upraviteljem varnostnih računov, odvisno od izbrane možnosti varnega zagona.

Lastnosti

ID članka: 315222 - Zadnji pregled: 7. junij 2013 - Revizija: 2.1
Velja za:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Ključne besede: 
kbenv kbinfo KB315222

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com