Artikkel-ID: 315222 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Hvis du vil ha en Microsoft Windows 2000-versjon av denne artikkelen, kan du se 202485.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

INNLEDNING

Denne artikkelen omhandler de mange sikkermodusalternativene som Windows støtter. Med disse alternativene lastes det inn et minimalt sett med drivere. Du kan bruke disse alternativene til å starte Windows slik at du kan endre registret eller laste inn eller fjerne drivere.

Mer informasjon

Hvis du vil bruke sikkermodusalternativet, bruker du følgende fremgangsmåte:
 1. Start datamaskinen på nytt og trykk F8 på tastaturet når maskinen starter opp. Hvis du har en datamaskin som er konfigurert til å starte flere operativsystemer, kan du trykke F8 når oppstartsmenyen vises.
 2. Velg et alternativ når menyen Avanserte alternativer for Windows vises, og trykk deretter ENTER.
 3. Når Oppstart-menyen vises på nytt og ordet "Sikkermodus" vises i blått nederst, velger du installasjonen du vil starte. Trykk deretter ENTER.

Beskrivelse av sikkermodusalternativer

 • Sikkermodus (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Med dette alternativet brukes det et minimalt sett med enhetsdrivere og tjenester for å starte Windows.
 • Sikkermodus med nettverkstjeneste (SAFEBOOT_OPTION=Network): Med dette alternativet brukes det et minimalt sett med enhetsdrivere og tjenester for å starte Windows sammen med driverne du må ha for å laste inn nettverkstjenester.
 • Sikkermodus med kommandolinje (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Dette alternativet er det samme som Sikkermodus, med unntak av at Cmd.exe starter i stedet for Windows Utforsker.
 • Aktiver VGA-modus: Med dette alternativet starter du Windows i 640 x 480-modus ved å bruke nyeste skjermkortdriver (ikke Vga.sys). Denne modusen er nyttig hvis visningen konfigureres for en innstilling som skjermen ikke kan vise.

  Obs! Sikkermodus og Sikkermodus med nettverkstjeneste laster inn driveren Vga.sys i stedet.
 • Den siste fungerende konfigurasjonen: Dette alternativet lar deg starte Windows ved å bruke siste fungerende konfigurasjon.
 • Gjenopprettingsmodus for katalogtjenester: Denne modusen er gyldig for bare Windows-baserte domenekontrollere. Med denne modusen utfører du reparasjon av katalogtjenesten.
 • Feilsøkingsmodus: Med dette alternativet aktiverer du feilsøkingsmodusen i Windows. Feilsøkingsinformasjon kan sendes via en seriell kabel til en annen datamaskin som kjører et feilsøkingsprogram. Denne modusen er konfigurert til å bruke COM2.
 • Aktiver oppstartslogging: Med dette alternativet aktiverer du logging når datamaskinen startes med et hvilket som helst av sikkermodusalternativene, med unntak av Den siste fungerende konfigurasjonen. Teksten fra oppstartsloggingen registreres i filen Ntbtlog.txt i mappen %SystemRoot%.
 • Start Windows på vanlig måte: Med dette alternativet startes Windows i vanlig modus.
 • Omstart: Med dette alternativet starter du datamaskinen på nytt.
 • Gå tilbake til oppstartsmenyen: På en datamaskin som er konfigurert til å starte mer enn ett operativsystem, fører dette alternativet deg tilbake til oppstartsmenyen.
Det angis en miljøvariabel når du bruker et av sikkermodusalternativene. Miljøvariabelen er SAFEBOOT_OPTION. Denne variabelen angis som Nettverk eller Minimal.

Det brukes en standard Microsoft VGA-driver for visning med oppløsningen 640 x 480 og i 16 farger. Du må logge på i alle modi via et domene eller via den lokale SAM-databasen (Security Accounts Manager), avhengig av hvilken sikkermodus du velger.

Egenskaper

Artikkel-ID: 315222 - Forrige gjennomgang: 1. desember 2007 - Gjennomgang: 1.4
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Nøkkelord: 
kbinfo kbenv KB315222

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com