Cikk azonosítója: 315222 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
E cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változatát a Tudásbázis 202485. számú cikke tartalmazza (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat).
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Bevezető

Ez a cikk bemutatja a Windows által támogatott számos csökkentett módú indítási lehetőséget. Ezen lehetőségek használata esetén csak a minimálisan szükséges illesztőprogramok töltődnek be. A Windows rendszer csökkentett módja lehetőséget nyújt a rendszerleíró adatbázis módosítására, valamint illesztőprogramok betöltésére vagy eltávolítására.

További információ

A rendszer csökkentett módban való indításhoz hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet, majd nyomja le a billentyűzet F8 billentyűjét. Több operációs rendszert használó számítógépeken a rendszerindítási menü megjelenésekor kell lenyomni az F8 billentyűt.
 2. Válasszon egy lehetőséget A Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek menüjében, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Amikor ismét megjelenik a Rendszerindítás menü, illetve a képernyő alján kéken a „Csökkentett mód” szöveg, jelölje ki az indítani kívánt operációs rendszert, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

A csökkentett módú indítási lehetőségek bemutatása

 • Csökkentett mód (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Ezen indítási lehetőség használatával csak a Windows elindításához minimálisan szükséges eszközillesztőket és szolgáltatásokat tölti be a rendszer.
 • Csökkentett mód hálózattal (SAFEBOOT_OPTION=Network): Ezen indítási lehetőség használatakor csak a Windows elindításához és a hálózathasználathoz minimálisan szükséges eszközillesztőket és szolgáltatásokat tölti be a rendszer.
 • Csökkentett mód parancssorral (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Ez az indítási lehetőség megegyezik a Csökkentett módban való indítással attól eltekintve, hogy a Windows Intéző helyett a Cmd.exe program indul el.
 • VGA mód engedélyezése: Ezen lehetőség választása esetén a Windows 640x480-as képernyőfelbontással és az aktuális video-illesztőprogrammal indul el. Ez akkor hasznos, ha olyan képernyőbeállítások vannak megadva, amelyeket a monitor nem képes megjeleníteni.

  Megjegyzés: A Csökkentett mód és Csökkentett mód hálózattal lehetőség használata esetén a Vga.sys illesztőprogram töltődik be.
 • Legutolsó helyes konfiguráció: E lehetőség használata esetén a Windows a legutolsó helyes konfiguráció használatával indul.
 • Címtárszolgáltatások helyreállítási módja: Ez a mód csak Windows alapú tartományvezérlőkön használható, és a címtárszolgáltatások helyreállítására szolgál.
 • Hibakeresési mód: Ezzel az indítási lehetőséggel bekapcsolható a Windows hibakeresési üzemmódja. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a hibakereséshez szükséges adatokat soros kábelen keresztül egy másik számítógépre küldje, amelyen hibakereső program fut. Az üzemmód a COM2 portot használja.
 • Rendszertöltés naplózásának engedélyezése: E lehetőség használata esetén bármelyik csökkentett módban elindul a naplózás, kivéve a Legutolsó helyes konfiguráció üzemmódot. A rendszertöltés naplóbejegyzéseit a %SystemRoot% mappában található Ntbtlog.txt fájlban rögzíti a rendszer.
 • A Windows normál módú indítása: E lehetőség választása esetén a Windows normál módban indul.
 • Újraindítás: Ha ezt a lehetőséget választja, a számítógép újraindul.
 • Visszatérés a rendszerválasztó menübe: E lehetőséget választva visszatérhet a rendszerindítási menübe az olyan számítógépeken, amelyek egynél több operációs rendszerrel képesek elindulni.
A csökkentett módú indítási lehetőségek használatakor egy környezeti változót kell beállítani. A környezeti változó neve: SAFEBOOT_OPTION. A változó a Network vagy Minimal értékkel rendelkezhet.

Az alapértelmezett Microsoft VGA-illesztőprogram 640x480-es képernyőfelbontást és 16 szín használatát biztosítja. Mindegyik üzemmódban tartomány vagy a biztonsági fiókkezelő használatával kell bejelentkezni (a választott csökkentett módú indítási lehetőségtől függően).

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315222 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbenv kbinfo KB315222
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com