Artikkelin tunnus: 315222 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämän artikkelin Microsoft Windows 2000 -käyttöjärjestelmää käsittelevä versio on 202485.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

ESITTELY

Tässä artikkelissa käsitellään Windowsin tukemia vikasietotilavaihtoehtoja. Näissä tiloissa ladataan vähimmäismäärä ohjaimia. Näiden vaihtoehtojen avulla voit käynnistää Windowsin niin, että pystyt muokkaamaan rekisteriä tai lataamaan tai poistamaan ohjaimia.

Enemmän tietoa

Voit käyttää vikasietotilavaihtoehtoja seuraavasti:
 1. Käynnistä tietokone ja painele näppäimistön F8-näppäintä toistuvasti. Jos tietokoneeseen on määritetty useita käyttöjärjestelmiä, voit painaa F8-näppäintä, kun alkulatausvalikko on näkyvissä.
 2. Valitse haluamasi vaihtoehto, kun Windowsin lisäasetusten valikko on näytössä, ja paina sitten ENTER-näppäintä
 3. Kun alkulatausvalikko tulee uudelleen näyttöön ja näytön alaosassa lukee sinisellä Safe Mode (vikasietotila), valitse käynnistettävä asennus ja paina sitten ENTER-näppäintä.

Vikasietotilavaihtoehtojen kuvaus

 • Safe Mode (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Tämä vaihtoehto käyttää vähimmäismäärää laiteohjaimia ja palveluita Windowsin käynnistämiseen.
 • Safe Mode with Networking (SAFEBOOT_OPTION=Network): Tämä vaihtoehto käyttää vähimmäismäärää laiteohjaimia ja palveluita Windowsin käynnistämiseen niin, että myös verkkokäytön ohjaimet ladataan.
 • Safe Mode with Command Prompt (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Tämä vaihtoehto on sama kuin Safe Mode, mutta Resurssienhallinnan sijaan käynnistetään Cmd.exe.
 • Enable VGA Mode: Tämä vaihtoehto käynnistää Windowsin 640 x 480 -näyttötilassa käyttäen nykyistä näytönohjainta (ei Vga.sys-ohjainta). Tästä tilasta on hyötyä, jos näyttölaite on määritetty käyttämään asetusta, jota se ei pysty näyttämään.

  Huomautus Safe Mode ja Safe mode with Networking lataavat Vga.sys-ohjaimen.
 • Last Known Good Configuration: Tämä asetus käynnistää Windowsin edelliseen toimivaan kokoonpanoon.
 • Directory Service Restore Mode: Tämä tila toimii vain toimialueen Windows-ohjauskoneissa. Tämä tila suorittaa hakemistopalvelun korjauksen.
 • Debugging Mode: Tämä vaihtoehto ottaa käyttöön Windowsin vianjäljityksen. Vianjäljitystiedot voidaan lähettää sarjakaapelilla toiseen tietokoneeseen, jossa on käynnissä vianjäljitysohjelma. Tämä tila on määritetty käyttämään COM2-porttia.
 • Enable Boot Logging: Tämä vaihtoehto ottaa käyttöön kirjauksen, kun tietokone käynnistetään mihin tahansa muuhun vikasietotilavaihtoehtoon Last Known Good Configuration -vaihtoehtoa lukuun ottamatta. Boot Logging -teksti tallennetaan %SystemRoot%-kansiossa olevaan Ntbtlog.txt-tiedostoon.
 • Starts Windows Normally: Tämä vaihtoehto käynnistää Windowsin sen normaalissa tilassa.
 • Reboot: Tämä vaihtoehto käynnistä tietokoneen uudelleen.
 • Return to OS Choices Menu: Jos tietokone on määritetty käynnistymään useisiin käyttöjärjestelmiin, tämä vaihtoehto palauttaa alkulatausvalikon näyttöön.
Kun käytät jotain vikasietotilavaihtoehtoa, määritetään SAFEBOOT_OPTION-ympäristömuuttuja. Muuttujan arvo on joko Network tai Minimal.

Oletusarvon mukaista Microsoft VGA -ohjainta käytetään 640 x 480 -näyttötilassa, jossa on käytössä 16 väriä. Sinun on kirjauduttava kaikkiin tiloihin joko toimialueen tai paikallisten suojaustilien Käyttöoikeustilien hallinnalla sen mukaan, minkä vikasietotilan valitset.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 315222 - Viimeisin tarkistus: 7. kesäkuuta 2013 - Versio: 1.7
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbenv kbinfo KB315222

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com