Artikel-id: 315222 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Du kan finde en Microsoft Windows 2000-version af denne artikel under 202485.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

INTRODUKTION

I denne artikel er der en diskussion af de mange indstillinger for fejlsikret start, som Windows understøtter. Med disse indstillinger indlæses et mindstemål af drivere. Du kan bruge disse indstillinger til at starte Windows, så du kan redigere registreringsdatabasen og indlæse eller fjerne drivere.

Yderligere Information

Udfør disse trin, hvis du vil benytte en indstilling for fejlsikret start:
 1. Genstart computeren, og tryk på F8 på tastaturet. På en computer, der er konfigureret til at starte flere operativsystemer, kan du trykke på F8, når menuen Start vises.
 2. Vælg en indstilling, når menuen Avancerede indstillinger for Windows vises, og tryk derefter på ENTER.
 3. Marker den installation, du vil starte, når menuen Start vises igen, og ordene "Fejlsikret tilstand" vises i blåt nederst, og tryk derefter på ENTER.

Beskrivelse af indstillingerne for fejlsikret start

 • Fejlsikret tilstand (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Med denne indstilling startes Windows med et mindstemål af enhedsdrivere og tjenester.
 • Fejlsikret tilstand med netværk (SAFEBOOT_OPTION=Network): Med denne indstilling startes Windows med et mindstemål af enhedsdrivere og tjenester plus de drivere, der er nødvendige for at indlæse netværksfunktionerne.
 • Fejlsikret tilstand med kommandoprompt (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Denne indstilling er den samme som Fejlsikret tilstand med den forskel, at Cmd.exe starter i stedet for Windows Stifinder.
 • Aktiver VGA-tilstand: Med denne indstilling startes Windows i 640x480-tilstand med den aktuelle skærmdriver (ikke Vga.sys). Denne tilstand er praktisk, hvis skærmen er konfigureret til en indstilling, som den aktuelle skærm ikke understøtter.

  Bemærk! Fejlsikret tilstand og Fejlsikret tilstand med netværk indlæser i stedet driveren Vga.sys.
 • Sidste kendte fungerende konfiguration: Med denne indstilling startes Windows med en tidligere, fungerende konfiguration.
 • Tilstanden Gendannelse af katalogtjenester: Denne tilstand er kun gyldig for Windows-baserede domænecontrollere. Denne tilstand udfører en katalogtjenestereparation.
 • Fejlfindingstilstand: Denne tilstand slår fejlfindingstilstand til i Windows. Fejlfindingsoplysninger kan sendes via et serielt kabel til en anden computer, der kører et fejlfindingsprogram. Denne tilstand er konfigureret til at bruge COM2.
 • Aktiver startlogføring: Denne indstilling slår logføring til, når computeren startes med en af indstillingerne for fejlsikret start med undtagelse af Sidste kendte fungerende konfiguration. Teksten til startlogføringen registreres i filen Ntbtlog.txt i mappen %Systemrod%.
 • Start Windows normalt: Denne indstilling starter Windows i normal tilstand.
 • Genstart: Denne indstilling genstarter computeren.
 • ///Return to OS Choices Menu: På en computer, der er konfigureret til at starte flere operativsystemer, vender denne indstilling tilbage til menuen Start.
Der tildeles en værdi til en miljøvariabel, når du bruger en af indstillingerne for fejlsikret start. Der er tale om miljøvariablen SAFEBOOT_OPTION. Denne variabel sættes til enten Network eller Minimal.

Standard-VGA-driveren fra Microsoft benytter en opløsning på 640x480 i 16 farver. I alle tilstande skal du logge på ved et domæne eller ved den lokale SAM (Security Accounts Manager), afhængigt af den tilstand for fejlsikret start, du vælger.

Egenskaber

Artikel-id: 315222 - Seneste redigering: 1. december 2007 - Redigering: 1.4
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Nøgleord: 
kbinfo kbenv KB315222

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com