Data eller programinställningar saknas efter uppgradering till Windows XP

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 314931 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

När du uppgraderar operativsystemet till Windows XP slutar installationsprogrammet att svara (låser sig), eller så uppstår ett fel när inställningarna slutförs. I Aktivitetshanteraren svarar inte Svchost.exe. När Windows startar saknas data, eller så kan du inte komma åt data som lagras i din användarprofil. Data som saknas kan vara genvägar på Start-menyn, objekt i Autostart-mappen, objekt i skrivbordsmappen samt e-postmeddelanden, dokument, bilder eller musikfiler i mappen Mina dokument.

Orsak

Det här problemet uppstår om du hade filer i en mappstruktur som överskred MAX_PATH (256 tecken) före uppgraderingen till Windows XP.

Lösning

Klicka på Ja, hämta de uppdaterade installationsfilerna (rekommenderas) i dialogrutan Hämta uppdaterade installationsfiler under installationen. När installationen är klar måste du kanske byta namn på filer (eller mappar) som du inte kommer åt på grund av att mappstrukturen överstiger MAX_PATH (256 tecken).

Undvik problemet genom att trycka på SKIFT+F10 och XCOPY User~tmp.@01 till en säker plats innan du startar om datorn och fortsätter installationen.

När installationen är klar söker du efter data som saknas med hjälp av den första delen av filnamnet. Datafiler som har lagrats i en djup sökväg kan ha trunkerade filnamn eller sakna filtillägg. "Prognos för marsförsäljning.doc" kan t.ex. ha trunkerats till "Prognos för mars" (utan filtillägg).

Om du inte hittar datafiler med trunkerade filnamn återställer du data som saknas från en säkerhetskopia.

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i början av denna artikel.

Egenskaper

Artikel-id: 314931 - Senaste granskning: den 28 mars 2006 - Revision: 2.2
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbqfe kbhotfixserver kbprb kbsetup KB314931

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com