Miért nem észleli a Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerű számítógép az új USB-eszközömet?

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314634 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Problémaleírás

Amikor egy új USB-eszközt csatlakoztat egy USB-eszközökkel nem rendelkező számítógéphez, előfordulhat, hogy a Windows XP vagy a Windows Server 2003 nem észleli az új eszközt.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50052


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre.

Annak megállapításához, hogy a varázsló megoldotta-e a problémát, ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

Ez a probléma akkor fordul elő, ha nincs eszköz csatlakoztatva egy USB-porthoz. Ennek következtében az USB-illesztőprogram az OHCI szabványú vezérlőt felfüggesztett állapotba helyezi. Amikor az OHCI-vezérlő felfüggesztett állapotban van, nem mindig képes észlelni, ha új USB-eszközt csatlakoztatnak a számítógéphez.

Előfeltételek

A probléma Windows XP-alapú számítógépen történő megoldásához a rendszer Service Pack 1 (SP1) vagy újabb szervizcsomaggal frissített verzióját kell futtatnia. Annak megállapításához, hogy rendelkezik-e a Windows XP SP1 vagy újabb szervizcsomagjával, kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a winver parancsot, majd kattintson az OK gombra. Ha az SP1 vagy újabb szervizcsomag nem szerepel a Windows névjegye párbeszédpanelen lévő listában, akkor a Windows Update segítségével telepítse a legújabb szervizcsomagot, mielőtt megkísérli megoldani a problémát.

A probléma megoldásának lépései

Hozzon létre egy új beállításértéket, amely megakadályozza, hogy az OHCI-vezérlő felfüggesztett állapotba lépjen.

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
Egy olyan új beállításérték létrehozásához, amely majd letiltja az USB-hub illesztőprogramjának szelektív felfüggesztési funkcióját, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 4. Írja be a DisableSelectiveSuspend karakterláncot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be az 1 értéket, és kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: A beállítás érinti a rendszer összes USB-állomásvezérlőjének illesztőprogramját.

Ha a DisableSelectiveSuspend rendszer-beállítási bejegyzés értéke 1, a szelektív felfüggesztési szolgáltatás le van tiltva. Ezenkívül az USB-gyökérhub Energiagazdálkodás lapján található A számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg jelölőnégyzet nem jelenik meg.

Megoldódott a probléma?

 • Annak ellenőrzéséhez, hogy az automatikus javítás működött-e, indítsa újra a számítógépet. Ha a számítógép most már felismeri az USB-eszközt, a probléma megoldódott. Ez esetben nem kell tovább olvasnia a jelen cikket.
 • Ha nem sikerült megoldania a problémát, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

Hivatkozások

A Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerben előforduló USB-problémákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
310575 Általános USB hibaelhárítás a Windows XP rendszerben
925196 A Windows XP rendszerű számítógép nem észleli a hordozható USB-meghajtókat, az Apple iPod készülékeket vagy a külső merevlemez-meghajtókat
810090 Windows 2000 és Windows XP rendszerben előfordulhat, hogy a számítógép indításakor vagy újraindításakor a rendszer nem ismeri fel az USB-eszközöket
892050 Az USB 2.0 szabványú elosztóra csatlakoztatott USB-eszközt nem észleli a rendszer Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1 vagy a Windows Server 2003 x64-alapú változatai esetén
Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásában, vagy a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, tájékozódjon a Microsoft Tudásbázisban. A Microsoft Tudásbázis cikkeiben való kereséshez keresse fel a következő Microsoft-webhelyet:
http://support.microsoft.com
A megjelenő oldalon írja be a hibaüzenet szövegét vagy a problémával kapcsolatos kulcsszavakat a Keresés a tudásbázisban mezőbe.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314634 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbbug kbenv kbfix kboswin2000fix kbui kbwinxpsp1fix KB314634
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com